Szeretnék lefogyni, de nem tudom hogy álljak neki. Hallottam hogy reggelire jó a zabkása, disznóhús és olaj helyett pedig csirke párolva. A zabkását tejbe rakjam? Ha igen mennyibe és mennyit? És a húst hogy pároljam?
Hogy mennyivel lehet jóllakni, az nagyon emberfüggő. Sokan 200 grammot esznek. Van, aki csak 130-at, de telepakolja kókusszal, mazsolával, almával. S van, aki 30-50 grammról állítja, hogy jól lakik vele, miközben kalória szinte semmi nincs benne. Attól még megtörténhet, sokfélék vagyunk.
Nos, szerintem is érdemes azért kísérletezni, millióféle dolgot lehet a zabkásába pakolni. Sokféle gyümölcsöt, olajos magvat, kakaósan is kellemes... A sósak nem jöttek be, biztos van, akinek az is jó.
De persze, ehetsz mást is. Pl. tojást zöldséggel, ez nekem az alapértelmezett ételem, akár másnak tanácsolom, akár én vagyok éhes. De persze bármelyik másik fehérjeforrásodat is eheted zöldséggel, amennyiben pedig neked töményebb szénhidrát is kell, akkor azzal.
Említették a zabkorpát, nos, azzal fantasztikusan finom palacsinta készülhet. Mondom én, a zabízutáló. Egyébként a tojás és a zab érdekes kombó, a zabos rántottát is nagyon finomnak érzem, miközben a párom kókuszos zabkásáját iszonyatosan rossznak (mert zabíze van. az én finom zabkásámban zab csak nyomokban található, úgy jó :D de tojással történik valami csodás).
Eritrit: annyit rakj bele, amennyi neked kell. Én teába sosem raktam cukorfélét, a kávéba igen, de már sikerült leszoknom róla, de ahhoz nem túl keserű kávé és finom, édes kókusztej kell. De van, aki keserűn issza a kávét.
A zabkásába nekem teljesen felesleges az eritrit, volt már, hogy túl édes lett alapfokon, aztán pakolhattam bele a citromot, hogy ellensúlyozzam :) Ott az egyéni ízlés, s hogy mit raksz bele, ami édes. A zab eleve édeskés, a tejek közül is sok, a kókusztej nagyon-nagyon édes is tud lenni, az enyém az, s a gyümölcsök is édesek. Nem mindegy, hogy egy kis málnát, vagy sok mazsolát és banánt teszel bele, bár ez utóbbiak reggelire s fogyáskor nem mindenkinek megfelelőek (a páromat ez pont nem érdekli, 5 deka mazsolával eszi a zabkását, a vacsorát szorítja meg, ha fogyni akar, neki bejön. ez csak illusztrációként, hogy van azért mozgástér. s számít az egyéni ízlés is, mi nagy mazsolarajongók vagyunk, a zabkása pedig nagyon hiányos lenne nélküle).
De egy vizes és szolid gyümölcsös zabkásába s egy nagyon cukros élethez szokott embernek persze kellhet. Ízlés szerint, erre nem lehet mást mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!