Szeretnék lefogyni, de nem tudom hogy álljak neki. Hallottam hogy reggelire jó a zabkása, disznóhús és olaj helyett pedig csirke párolva. A zabkását tejbe rakjam? Ha igen mennyibe és mennyit? És a húst hogy pároljam?
Én a húst sütni szoktam, tefal wokban nem ragad le, ha csak egy kiskanálnyi oliva olajat teszek alá. Párolva ritkán csinálom, de ha igen, akkor üveg tálba teszem a szeleteket és pici vizet öntök alá. Lényegében megfőzöm a sütőben.
A zabból nem fontos kását csinálnod, mert az amúgyis körülményes. Eheted nyersen natúr, vagy light yoghurba keverve, vagy én meggle zsírszegény túróba szoktam kb 3 púpos evőkanálnyit keverni + egy banánt összetörök villával pépesre és azzal ízesítem.
A tej nem előnyös és a zabkása teljesen jó nélküle, így ezt jó ötletnek tartom (én alapvetően nem eszem szénhidrátbombákat, de van, akinek jó a zabkása, s én se tudok rá rosszat mondani, rost, lassú felszívódású ch, gabonához képest sok fehérje, épp csak engem nem segítene a fogyásban).
Zsírt mindenképpen egyél, mert kell, innentől a húshoz is használhatsz. A disznóhússal sincs gond, főleg, ha soványabb fajtákat eszel, de megfelelő étrendben a legzsírosabb is el tudja hozni a sikert, de hogy neked mi való, arról fogalmam sem lehet.
Koncentrálj a megfelelő tápanyagbevitelre, ne egyél túl keveset, de túl sokat sem, ez az alap. Azonkívül jó, ha hallgatsz a testedre s úgy osztod be az étkezéseidet, s olyan étrendre térsz, ahogyan neked megfelelő és kellemes.
Életmódváltást ajánlok, megfelelő mozgással.
A zabkása nem körülményes, félpercre bevágom a mikróba és annyi. Mivel én kis adagot eszem, ha eszem (első voltam, extrém ritka a zabkásázás, de néha előfordul).
Egyszer ettem nyers zabkását kókusztejjel, jó volt, de lehet, hogy nem mérvadó, mivel 2 gramm zabot használtam fel rá (csak sok kókusszal tudom megenni a zabot, nem szeretem az ízét alapból, de el lehet nyomni s akkor nekem is finom). Máskor kizárólag agyonfőve eszem meg, de tudom, hogy van, akinek pont nyersen, ropogósan fekszik vagy nyersen, de beáztatva. Sokfélék vagyunk.
A vizes zabkása csak erősen ízesítve lehet jó, ha valaki nincs oda a zab saját ízéért, de növényi tejekkel már egészen más a helyzet. Kókusz jelenlétében az se kell, mert akkor tulajdonképpen kókusztej születik, csak az egész kókusz miatt megnő a zabkása kalóriatartalma, ami persze sokszor előnyös, mert egy rendes kalóriatartalmú ételhez nagyon sok zab kellene (ez persze emberfüggő, de pár deka zabbal alig van kalória, ami egyesek számára lehetetlenné teszi a jóllakást).
Köszönöm szépen a válaszaitokat :)
Igazából nem tudom, hogy nekem jó lenne-e a zabkása, nem próbáltam szóval lehet hogy nem is ízlene.
De ha mondjuk nem jön be, akkor mit ajánlanátok reggelire? A kenyeret elszeretném hagyni, maximum nagyon keveset, teljes kiőrlésűt.
És akkor lehet akár sütni is a csirkemellet csak olíva olajat használjak?
Szia
A zabkása teljesen finom vízzel és nagyon sokféleképpen ízesítheted
Pl fajéj és alma darabkák, vagy banán, aszalt gyümölcs stb.
Vagy rakj egy keveset joghurtba
Ha sehogy sem ízlik akkor próbáld ki a chia magot az is nagyon finom :)
Sok sikert
Szerintem is finom vízzel a zabkása. Én azzal eszem, néha pedig mandulatejjel.
Ha elengedő édesítőszert (lehetőleg természeteset, én az eritritet ajánlom mert 0 kalóriás) használsz hozzá és megszórod fahéjjal is, akkor már önmagában finom reggeli.
De én fel szoktam dobni eperrel, almával vagy bogyós gyümölcsökkel.
De lehet akár kevés kókuszreszelékkel is vagy pár szem maggal pl. natúr kesudióval vagy ilyesmivel, amit szeretsz.
Ajánlom amúgy a zabkorpát. A rosttartalma nagy, egészségesebb valamivel mint maga a zabpehely és kevesebb elég belőle, mert több vizet vesz fel. Tök jó tejbegrízutánzat készülhet belőle:D és így a szénhidráttartalom is csökken.
Nagyon szépen köszönöm, aranyosak vagytok! :)
Még annyi hogy akkor ha vízzel csinálom a zabkását, akkor mennyi vízbe hány kanál zabot rakjak? és meleg vízbe?
Ja, és pont ma vettem ezt az Eritrit nevű édesítőszert.
Nem tudom hogy mennyit kell ebből raknom pl kávéba v teába.
V például a zabkásába :D
4-5 evőkanál, az kb 40-45 gramm, szerintem jól lehet vele lakni, ha gyümölcsöt is pakolsz bele.
ha sima eritrit, akkor kicsit több kell belőle, mint a cukorból, olyan 1-2 kanállal több, mint amennyit amúgy cukorból használnál.
De van ilyen négyszeres édesítőerejű eritrit is (pl. a Norbinál olyat lehet kapni), na abból nagyon kevés kell.
Bár szerintem neked a sima van, az gyakoribb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!