Ez ideális reggeli volt?
zabkása: 40 gramm zabpehelyből, 2 dl cukormentes mandulatejjel + egy kis zöldalma + 3 kocka cukormentes étcsoki feltétnek
(Csokit már nagyon rég nem ettem. Gondoltam ma reggel kivételt teszek, úgyis cukormentes és csak 3 kocka. Remélem ezzel nem rontottam el.)
Tudtok még adni jó reggeli tippeket fogyókúra esetén?
Köszönöm a válaszod!
Én is gyakran keverek a zabkásámba fehérjeport, de ma nem kívántam. Egyébként ez a csokimennyiség össz 70 kcal volt.
A gyümölcs lehet, hogy tényleg nem kellett volna bele. :/
Egyébként ebédre tojásfehérjét tervezek salátával, azért mertem kicsit zsírosabb reggelit bevállalni.
Nem "ideális" és szerintem is a jobbára ártalmatlan csoki miatt, bár nekem pont a csoki jó és a zab nem, szóval ez diéta és ember kérdése is... :D
De jónak teljesen jó, egészségedre! Nagyon picike a mennyiség, de van, aki keveset eszik reggelire, majd az ebéd legyen akkor nagyobb s fehérjedúsabb :)
A tojás zöldséggel, az már szerintem ideális reggeli, de ez tényleg emberfüggő is. (Mert pl. nekem az ideális reggeli a semmi.)
A (kb. 66 kilós, nem izmos, nem edz) párom 130 gramm zabból eszik reggelit, de van benne 50g mazsola és kókusz is a normál gyümölcs mellé...
Sok testépítő azért még többet tol egyszerre, nincs ebben semmi különös. 40 gramm zab az semmi, nézzétek meg a kalóriatartalmát, nem ésszerű, hogy egy test jóllakjon vele, még ha egyeseket be is csap.
Ugyanmár... mi a baj az étcsokival? Igen, van benne szénhidrát, de lassú felszívódású. A zsír meg nem ellenség. Pláne nem a kakaóvajban lévő.
Én inkább az állati fehérjeforrást hiányolom ebből a reggeliből, de igazából komolyabb probléma nincs vele szerintem.
A csokiban levő sima cukor szerintem nem lassú felszívódású, bár lehet, hogy lassít rajta a többi, nem tudom. Végülis mindegy, mert nagyon picike cukorról van szó, főleg jóféle étcsokinál, ahol kockánként van 1 gramm. Ne ezen múljon már a fogyás, mégis üldözik szegény csokit.
(Persze a házi készítésű, nem cukros előnyösebb, nekem kis mennyiségben sem szimpatikus a normál csoki. De azért nem az ördögtől való.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!