Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hosszútávon ez eredményre fog...

Hosszútávon ez eredményre fog vezetni? (diéta + futás)

Figyelt kérdés

Több, mint egy év kihagyás, 10 kiló hízás után kezdtem el ismét sportolni, elsősorban egészségügyi, másodsorban fogyási célzattal.

Az elmúlt 3 hétben fokozatosan csökkentettem a szénhidrátbevitelem, majd kezdtem el napról napra többet mozogni (gyaloglás, body power) ma szántam rá először magam a futásra.

Délután bemelegítettem egy 5,5 km-es távú gyaloglással, majd este kimentem a futópályára, 2,35 km-t sikerült lefutni 14 perc alatt.( ez két kör volt és magában foglalja a köztük lévő 6 perc sétát,2 perc orrfújási szünetet)

Úgy éreztem, ment volna még több is valamivel,de az első kört nagyon nagy lendülettel kezdtem el (naivan azt hittem, hogy 500 méteres a pálya...) eléggé kifulladtam a végére. - Meg kicsit butusnak éreztem magam a sok, 10-15 kört lefutó profi közt, ahogy igyekszem egyenletesen lélegezni a bébielefánt testemmel :D :D

Kezdésnek ez jó?

Hogy ne érezzem magam hülyén a sok edzett ember mellett?

2016. máj. 19. 21:18
 1/4 anonim ***** válasza:

A célodra koncentrálj, nem kell foglalkozni másokkal. Te legalább cselekszel, sok magyar kövérnek eszébe se jut.

Kalóriadeficittel fogsz fogyni. A mozgás és a szénhidrátcsökkentés jó, de ez önmagában persze kevés. S jó étrenddel célszerű fogyni s élni, erről sokat nem írtál.

2016. máj. 19. 21:20
 2/4 A kérdező kommentje:

Étrend:

Sajnos, napi eloszlás szerint, elég egyhangúan táplálkozom,( csak délután-este van lehetőségem rendes, főtt ételt enni) de összetételében igyekszem változatosan megoldani.

Reggeli-ebéd: összesen 15 deka "péksüti" ( ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni )

Délután: zöldség-gyümölcs- fehérje ( ez egy normál adag húsos étel + kicsi köretet jelent)

Este: Tojás ( 1-3 darab) VAGY alma ( 1 darab) VAGY puffasztott búza/rizs/akármi( 1-3 szelet közt)

Innivaló: Ásványvíz vagy light üdítő (multivitaminos, vagy 2-3 naponta light kóla)

2016. máj. 19. 21:29
 3/4 anonim ***** válasza:
Hát az táplálkozásod elég gyalázatos. Mi az hogy nem tudsz a péksütivel mit kezdeni? Tök egyszerű: hagyd a p...ába! Dicséretes,hogy újra sportolsz,de a kaja résznek is rendben kell lennie. Az fontosabb, mint a mozgás része.
2016. máj. 19. 22:51
 4/4 anonim ***** válasza:

De, tudsz vele mit kezdeni. Én sem eszem péksütit, a párom se, pedig ő anno mindenhez kenyeret evett (jó, most évek után visszatért a kenyérsütéshez, 3 hetente egy napig eszik kenyeret). Elég egyszerű nem enni, nem eszed és kész. Eszel mást, annyi lehetőség van.

A normál adag fehérje nem lesz ám jó. Mivel a többi ételedben nem igazán van fehérje, csak ha tojást vacsorázol, s persze, elvben ehetsz sajtos péksütit, erről nem szól a fáma (bár az is kevés sajt, sok szénhidrát), de átlagosan kevéske lehet ez a fehérje.

Én is 2 étkezésben eszem fehérjét (mivel nem eszem többször), de azok fehérjére vannak komponálva, "sok" (=amennyi kell, étkezésenként úgy 40-50 gramm) fehérjére.

Csuda tudja, nekem az se lenne szimpatikus, hogy felkelek, az esti, pláne a délutáni fehérjeforrások már megemésztődtek, a testem már nem jut aminosavakhoz s mit adok neki egész délelőtt s délben? Szénhidrátot. Aminosavakat meg bontson izomból, biztos arra tartom őket. Jó, visszaépülnek, már ha később viszek be eleget, de inkább ne bontsuk el őket.

(Úgy tudom, a délelőtti s délben nem evés egészen máshogy működik, mintha eszünk, de fehérjét pont nem. De a napi összbevitel a legfontosabb, az meg kell legyen. Csak ha már úgyis eszel délutánig, miért pont fehérjét ne, ami a legfontosabb, bár a zsír is eléggé az? A szénhidrát az egyetlen nem esszenciális makrotápanyag, ahhoz képest sok fogyózó leginkább arra koncentrál. Nincs semmi baj a sok szénhidráttal, ha az adott embernek jólesik a szénhidrát alapú táplálkozás, de a fehérje akkor is sokkal fontosabb.)

2016. máj. 19. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!