Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha a napi 2800-3000 kalória...

Ha a napi 2800-3000 kalória helyett 1500-1800 kalóriát viszek, de ugyanazokból az ételekből, attól fogyhatok?

Figyelt kérdés

én nem szeretnék semmiről lemondani. sok új dolgot bevezettem, amiket eddig nem ettem, pl tojás, csirkemell, zöldségek, zab/árpapehely, natúr joghurt, ilyesmi, illetve heti egy két alkalomra csökkentettem a nassolást, azt is minimálisan. de ugyanúgy megeszem a tölött káposztát, pörköltöt, stb, de mindenből lényegesen kevesebbet. két hete csinálom, és úgy veszem észre hogy hatásos, mert én már látok némi változást.

Illetve még egy kérdés, 20-30 kilónyi fogyást tud tolerálni a test bőrnyúlás szempontjából, ha tornázok?

23/N

2016. máj. 11. 13:49
 1/4 anonim ***** válasza:
Szia! :) Én tavaly fogytam így. A kalóriákat számoltam inkább, azon belül azt ettem amit tudtam, meg akartam. Tudom nem a legegészségesebb, de lement kilenc kg. Még lett volna hátra kB öt, de télen sikeresen visszaszedtem, úgyhogy most kezdtem el megint. :/ összesen olyan 15 kg felesleg van rajtam, de mikor tavaly lement a nagyja, a combom elég szörnyen nézett ki. Pedig sokat sportoltam mellé és csak 9 kilót adtam le. Szerintem ez egyénfüggő is, de próbálok sok vizet inni meg mozgok is megint, aztán meglátjuk.
2016. máj. 11. 16:07
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ 😊 gratulálok az eddigiekhez és sok sikert a továbbiakban 😊
2016. máj. 11. 17:08
 3/4 anonim ***** válasza:
Köszi, Neked is!😃 Tartsunk ki! 😊
2016. máj. 11. 17:14
 4/4 anonim ***** válasza:

20 kiló fogyástól nekem nem igazán lett megnyúlt a bőröm, pedig én jóval idősebb vagyok s nem tornáztam (persze ez egyedi dolog, senki meg nem mondja, hogy pont neked nem rugalmatlan-e a bőröd).

Nekem jól hangzik, amit írsz, elég tuti, hogy fogysz vele (kivéve, ha picike a kalóriaigényed s még 1800 kcal sem ad deficitet. ha a többséghez tartozol s 3000 kcaltól nem híztál gyorsan, akkor 1800-zal fogyás várható, de ha a kisebbséghez, aki 2000 kcal mellett ugyanúgy stagnál, mint 3000-rel, az már érdekesebb. de 1500-1800 kcal s némi mozgás szinte mindenkinél deficitet ad).

A fogyás szempontjából majdnem mindegy, konkrétan mit eszel (ha azért a fehérjebevitel megvan), bár a test működése komplex s van, akinek érdekes dolgok kavarnak be (az inzulinválasz nagyon ilyen) s rájönnek, hogy jobb, ha kerülnek bizonyos ételeket. Mások ugyanannyi kalóriával ugyanúgy fogynak, bármiből is jön (én ilyen vagyok, csak éppen általában képtelen vagyok ugyanannyit enni nem megfelelő ételekből, mert éhessé tesznek).

Inkább az egészség jön be ilyenkor, a közérzet s a jóllakottság. Kevesebb kalóriában valamivel nehezebb bevinni a megfelelő tápanyagokat egy általános étrenden... Ugyebár ha csak lecsökkented a mennyiséget, lecsökken a fehérje és a többi tápanyag is, ami sokszor nem jó. Az életmódváltásnak számos előnye van.

DE csak mert eszel olyanokat, amiket a fogyózók kerülnek, még simán fogyhatsz... A fogyásodat nem akadályozzák meg, ha nem eszel sokat.

Mivel írod, hogy változtattál, ez jól hangzik. A pörkölt amúgy ideális fogyásra, ha nem szénhidráttal eszed, főleg szénhidrátszegény étrendekben.

2016. máj. 11. 22:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!