Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A kitűzött 30 kgból 18 már...

A kitűzött 30 kgból 18 már lement, az önbizalmam viszont nem nőtt. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Nálatok változott bármit az önbizalmatok fogyókúra alatt/után? Kapom a sok pozitív visszajelzést és néha látom is magamon, hogy csinosabb lettem de pl. ruha nélkül nem merek tükör elé állni továbbra sem. Szorongok. Mitől lehet ez? Lelki okok is akár?
2016. máj. 8. 00:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ez agBan dol el leginkabb. Ha elhataroztad hogy lefogysz es sikerult. Ha jol erzed magad a borodbe akkor ultesd el azt az agyadba hogy te igenes jol nezel ki igy es boldog vagy a testedben. Ha pedig nem vagy meg elegedett magaddal akkor hajts tovabb es ha elered a kivant eredmenyt remeljik jobban fogod magad erezni.
2016. máj. 8. 00:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Csak vigyázz, ne érezd értéktelennek a fogyókúrád eredményét, mert akkor vissza fogod szedni a leadott kilókat.
2016. máj. 8. 01:52
 3/5 anonim ***** válasza:
48%
Még van összesen 10kiló nekem, najo inkább 15, viszont leadtam majdnem a jelenlegi testtömegem. Szóval elég sok kiló van már a hátam mögött tudom. Viszont. Önbizalom. Köszönő viszonyban sincs velem. Amikor mondják pl szép vagy mennyit fogytal a válaszom dehogyis na ne viccelj és csak pár kilót szinte semmit. És nem azért mert kell még a léleksimi , egyszerűen tényleg így érzem hogy a cél még a közelemben sincs és az eddigi eredmény tényleg nem olyan nagy show . Amit a tükörbe látok elkeseritő, sírás nélkül a teljes alakos tükör számomra ismeretlen fogalom. De talán majd egyszer mosolyogva lesz a pajtikám. Talán.
2016. máj. 8. 06:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Fordulj pszichológushoz, az önbizalom ugyanis nem a testsúlytól függ, ahogy a jó lelki közérzet sem.
2016. máj. 8. 09:01
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg lehet erről szakemberről beszélni, de néhány kérdést magadnak is feltehetsz.

Mennyi idő volt ezt elérni?

18 kg az nem kevés - mit gondolsz?

Mások mondják, hogy jól csinálod? (higgy nekik!)

18 kg több, mint a fele! Szerinted ha még egyszer ennyi időt, energiát, kemény edzést belefektetsz akkor mennyi fog lemenni?

Könnyű fogyni? Nem? Kemény munka van benne? Ki csinálja azt a kemény munkát? Milyen érzés tudni, hogy kemény munkával eredményeket lehet elérni?

Ha eddig megvolt a küzdés, és ilyen eredményt értél el, akkor szerintem jó úton haladsz. Írtad, hogy mások is mondják és TE is tudod. Látványos a fogyás is - ezt is írtad.

Más meg tudná ezt csinálni, amit te? Igen? Mégis csak kevesen csinálják meg tényleg! Akkor te annak a kevésnek vagy az egyik tagja, aki erre képes! Igen képes vagy rá! Milyen érzés kiemelkedően teljesíteni?

Mindenképpen fontos, hogy sikert átéljed! A hosszútávú célok jók, mert jövőt adnak, de nehéz elérni őket és a motivációt a sikertelenség növeli. Ezért kellenek rövid távú célok, hogy a siker tovább motiváljon. Kisebb célokat lehetnek kisebb súlyok, pl 5ösével. Vagy heti x darab edzés megléte 1 hónapig. Lehet írni napló szerűen, mit teljesítettél.

Hitted volna az utad elején, hogy idáig jutsz? Rendben, hogy 30 kg a cél és még nem vagy ott, de azért 10-15-20-25 kg-nál volt benned büszkeség? Érezted, hogy mennyi lépést tettél meg az úton? Érezted, hogy eddig sikerült? Érzed, hogy ha nem is olyan tempóban, ahogy álmodtad, de van eredmény? Van még benned annyi erő, hogy végig menj az úton?

Ruha nélkül hogy néztél ki az út elején a tükörben? Ahhoz képest most hogy nézel ki? Majdnem még egyszer annyi le fog menni, mint eddig! Az meg fog felelni?

Van, aki legalább hetente, két hetente megmondja, hogy látszik az eredmény?

Használhatsz önmotivációt is.

2016. máj. 8. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!