Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Az evési utáni bűntudat...

Az evési utáni bűntudat elmúlik egyszer? Ha elérem a kitűzött célomat, attól jobb lesz? Vagy azután csak még fokozottabban fog jelentkezni ez az érzés?

Figyelt kérdés

Mit csináljak?

Azt olvastam, hogy ez az étkezési zavar egyik jele is (lehet). Én nem vagyok már tini, a célom sem egy irreaális testsúly, akkor pedig nem értem, miért nem tudok jóízűen falatozni a diétás kajákból (sem).

Valakinek hasonló tapasztalata van-e?

2015. márc. 16. 07:37
 1/7 angelside ***** válasza:

Elsősorban ez fejben dől el. Ott kell változnod.

Hátha ez segít: határozd meg, hogy egy nap, hogy mennyit ehetsz. Én pl kalóriát számolok, mert anélkül elszállnék. :) Reggel megtervezem a napomat, és amit elterveztem azt mindenféle "bűntudat" nélkül megeszem.

Ha jó irányba haladsz, akkor felesleges a "bűntudat".

2015. márc. 16. 08:19
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Én is számolok kalóriát, meghúztam egy határt, ez pedig 1800-1900 kcal/nap, és naponta 1 órát mozgok (jóga, elliptikus tréner, tempós séta, saját testsúlyos gyakorlatok).

2015. márc. 16. 08:39
 3/7 angelside ***** válasza:

Ha az adott kereten belül vagy, akkor semmi okod nem lehet "bűntudatra".

Ha megkívánsz valamit, és túlléped, akkor sem! Soha ne hibáztasd magad a vágyaidért, és azért, hogy azokat ki is elégíted.

Természetesen egyik végletbe sem jó beleesni. Sok sikert!

2015. márc. 16. 10:01
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha normális diétát követsz, rendszeresen eszel, nem számolgatod a kalóriákat és nem éhezteted magad, akkor nem lesz bűntudatod.
2015. márc. 16. 10:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Amíg bűntudatot érzel, nem fogsz tudni igazán fogyni, hiszen eleve kövérebbnek látod magad vsz mitn amilyen vagy. Nem tudom hány kg plusz van rajtad, be kísérletek szerint aki kevésbé látja kövérnek magát, az könnyebben fogy. Még az edzők is megengednek néha némi kilengést. A hangúly a rendszeresen bevitt kalóriamennyiségen és a mozgáson van. ENgedd meg magadnak amire vágysz, ne görcsölj. Ha kitartó vagy, le fogsz fogyni.
2015. márc. 16. 11:10
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2015. márc. 16. 21:17
 7/7 anonim ***** válasza:
Ugyanezzel küzdök én is. Úgy érzem néha, hogy teljesen becsavarodtam. Ha elkezdek diétás dolgokat enni akkor attól félek, hogy túlzásba esem. Viszont, ha "normálisan" eszek akkor azért van bűntudatom, mert félek, hogy visszahízok. Igyekszem elfogadni magam úgy, ahogy most vagyok. Állok a tükör előtt, mondogatom magamban hogy mi tetszik, mi az amin még lehetne változtatni, de azért elfogadható. Ez ideig-óráig működik, azután jön egy negatív gondolat és az egész evés dilemma kezdődik előről. Azt hiszem ez már valahol az őrület határát súrolja. És ez már kezdi rányomni a bélyegét az életem más területeire is. Fogalmam sincs, hogy mihez kezdjek, pedig nem vagyok már tini.
2015. márc. 16. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!