Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Bántanak mert kövér vagyok....

Bántanak mert kövér vagyok. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Szóval: 13 éves lány vagyok és 165 cm magas. ÉS 63 KILÓ. Sajnos anyuék mindig sütnek, vesznek sok hülye édességet amiben van vagy 2 kiló cukor és nem tudom megállni azt, hogy ne egyek.. Aztán egyik percben azt mondja anya h jajj dehogyis vagyok én kövér aztán rá tízperccel később meg pfúúh de kövér vagyok.. Nagyon azon vagyok hogy hánytatnom kéne magam.. Sportolok én de semmit sem érek vele. + iskolában ebédelek (fizetnek érte de nem mondják le) ahol egy kaján van egy csomó zsír vagy olaj.. Mit tegyek? Nekem ebből rohadtul elegem van.. Utálom magam..

2016. máj. 7. 20:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
56%

A hánytatást felejtsd el, hacsak nem akarod a nyári szünetedet a kórház falain belül tölteni.

Ki kényszerít rá, hogy édességet egyél? Álld meg, ha nem akarsz disznó kövér lenni!! Ha tudod, hogy hizlal, akkor minek eszed? Ennyi akaraterőd sincs, hogy megálld? Ha nincs, akkor meg minek sírsz, hogy jaj, de kövér vagy! Nem kellenek a kifogások, álld meg, és mozogj rendszeresen.

Még egy plussz a mozgáshoz ki se kell otthonról mozdulnod: keress a neten tornavideókat, tornagyakorlatokat, tornázz azokra.

2016. máj. 7. 21:00
 2/14 anonim ***** válasza:
81%
Nemsokára középiskolába mész. Ha egy módod van rá, menj kollégiumba
2016. máj. 7. 21:01
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez normális testsúlynak számít... De senki nem tart pisztolyt a fejedhez, hogy edd meg a péksütit...a háytatás csak tönkreteszi a tested. Vegyél vissza a szénhidrátból, egyél tobb zöldséget, barna kenyeret, ne igyál cukros üditőket. Mozogj tobbet.

Reggelire ehetsz zabkását, gyümölcsöt pl. A suliban ebédelsz, aztán este valami laza vacsit egyél.

2016. máj. 7. 21:13
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is ezzel a testtömeggel még semmiképp nem vagy kövér.

Másodszor meg beszélj anyukáddal _komolyan_ erről a dologról és kérd meg, hogy ne adjon neked édességeket, mert rosszat tesz neked. A menzakaját meg nyugodtan megeheted, ha nem is a legjobb, de az adagok valószínűleg elég normálisak, semmi bajod nem lesz tőle.

2016. máj. 7. 21:34
 5/14 A kérdező kommentje:
Nem ennék én csak akkor azt mondják hogy jajj micsoda úri hölgy meg megint nem tudja már hogy hol tart
2016. máj. 7. 21:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, az én családom dettó ugyanez volt.

Most nagyon szeretnék visszamenni a múltba és nem megenni a sütiket.

De úgy látom, Téged nem tisztelnek, tök mindegy mit csinálsz.

Ha megkínálnak, vidd el a sütit, és csomagold el magadnak későbbre (vigyázz, ne romoljon meg) és edd meg később az utálatos ebéd helyett.

Vagy meg vállald be a veszekedést. De azt nem ajánlom, mert sok apróságból ki tudja mi sül ki.

Nem kötelező megenned az egész kaját menzán.

Nincs olyan ismerősöd, aki megenné helyetted? Kifizetné, Neked, és te meg vennél abból oylan kaját, amilyet szeretnél. Próbálkozz, biztosan vannak lehetőségeid.

Vagy, mikor odaadják a sütit, vagy még előtte egy perccel, kérdezz rá, kövér vagy-e. Ha azt mondja igen, mondd hogy akkor most kezdetnek nem kérsz sütit.

A családod nem fog helyetted lefogyni. Mondj nemet.

2016. máj. 7. 22:01
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2016. máj. 7. 22:18
 8/14 anonim ***** válasza:
Mivel ennyire fiatal vagy, egyáltalán nem gond ez a minimális túlsúly. Kár, hogy éppen a szüleid piszkálnak ezzel. Egészségesen kellene táplálkoznod, de nyugodtan megeheted a sütit is. 13 évesen tilos fogyókúrázni, én ugyanilyen husis voltam ennyi idősen és engem is szekáltak, nem változtattam az étkezésemen és 16 éves koromra minden háj oda csoportosult ahova kellett, lett szép mellem, csípőm, fenekem. Lehet ha nekiálltam volna fogyózni, akkor egy gebe lennék, nem tudom. Egy 13 éves lány sokszor ilyen duci, majd később ez változni fog hidd el. A sport nagyon egészséges és próbálj az étkezésben is egészségesebb kajákat választani, gyümölcsöt, zöldséget és igyál sok vizet, de ne fogyókúrázz, akkor kellene ha 100 kiló lennél.
2016. máj. 7. 22:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

3as vagyok. Engem is piszkáltak a súlyom miatt 13-14 évesen, de engem a vékonyságom miatt. Hidd el, aki bántani akar az bántani fog, ha nem a súlyod miatt, majd más miatt.

Most 21 éves vagyok, es a testem rengeteg változott, most sem vagyok nagydarab, viszont az a par kilo amit felszedtem az evek alatt nagyon jot tett.

Fogsz még nőni, most kezdesz nővé érni, a tested most formálódik. Lehet most picit ducinak erzed magad de aztán megnyúlsz és jobban fogod magad érezni a bőrödben.

Viszont ha nem erzed jol magad akkor valtoztass az etrendeden, mozogj, de ne masok miatt, hanem magad miatt. Ha a szüleid piszkálnak, hogy miert nem eszed meg ezt vagy azt, egyszerűen mond meg, hogy egeszsegesebben szeretnél enni. Meg fogják szokni. De ne diétázz! Csak modósítsd az étrendedet. Ha koplalsz az nem segit. Rendszeresen egyél keveset, ne nassolj, figyelj arra, hogy sokat igyál.

És gondold végig, hogy tényleg nem vagy elégedett magaddal, vagy csak a külső nyomasnak akarsz megfelelni.

2016. máj. 7. 23:17
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2016. máj. 8. 11:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!