Fogyáshoz jó ez az étrend?
Reggeli: 70g zabkása vízzel főzve édesítővel fahéjjal néha kevés gyümölccsel + 1 csésze kávé kevés tejjel édesítővel.
Tízórai: 1 szelet tk.vagy rozskenyér vékonyan megvajazva 2 szelet felvágottal
Ebéd: Ez változó.Éppen ami van.Kis adag.
Vacsora: 2 szelet puffasztott rízs vagy ua.mint a tízórai.
Ez sok így?Változtassak vmit rajta?Min 20 kg-ot szeretnék leadni.Eddig sok édességet ettem; szülés után maradt rajtam ez a sok plusz kg.Ha lemegy egy 5-10 kg a sportot is beakarnám iktatni.Ezzel az étrenddel havi hány kg fogyás várható? 90 kg vagyok.Ha nem jó az étrend tanácsokat szívesen fogadok.Köszönöm a segítséget.
Az, hogy mennyit fogysz, nem kiszámítható sajnos. Először a víz megy majd le rólad, az jelentős mennyiség lesz, utána indul meg a zsír. Én mondjuk az elejétől kezdve beiktatnám a sportot, mondjuk sétával kezdve, de azt napi szinten, vagy kétnaponta hosszabb távot. Ez segít abban, hogy mire elkezdesz rendesen sportolni, lesz egy rutinod és része lesz az életednek, illetve könnyebben belelendülsz majd. Reggel a gyümölcs annyira nem jó, mert emeli a vércukorszintet, gyümölcsöt inkább ebéd után vagy tízórai után javasolt fogyasztani.
Ebédre mehet sovány hús, hal, saláta, barna rizs vagy sima főtt rizs, esetleg kevés bulgur vagy hajdina, ha szereted (nem ezen a kis változatosságon fog múlni a diéta sikere, nekem pl muszáj volt váltogatnom a rizst és a bulgurt, mert egy idő után rá se tudtam nézni a rizsre:D). Ha szereted a tésztát, akkor inkább durum és nem túl gyakran. Javaslom, hogy a kenyeret vagy pékárut süsd otthon, ha van időd és kedved, az sokkal finomabb és engem motivált is, hogy tudtam, mi van a kajámban. Jó alternatíva reggelre a sovány túró natúr joghurttal és esetleg kis müzlivel vagy egy kanál diétás lekvárral, ez is kicsit változatosabb és nem unsz rá a reggelire.
Én 15 kilót adtam le a gyerkőc születése után, nem számoltam a kalóriákat folyton, egyszerűen ráálltam egy egészséges étrendre, de persze megmaradtam a fentebb említett kajáknál (sovány husi, hal, rengeteg zöldség, tk lisztből készült pékáru stb); viszont ha két kanállal több rizsre vágytam, akkor annyit ettem, sose éheztettem magam. A sport nagyon fontos a kaja mellett, illetve hogy napi minimum 2 litert igyál, vizet vagy zöld teát minden nélkül.
FEHÉRJE. Azt egyél, ne szénhidrátokat folyton.
Sok értelmes dolgot nem írtál, az ebéd ismeretlen... Ha az mondjuk 40 deka hús valami zöldséggel, az még okés, egyébként bizonyára kevés lesz a fehérje (hasraütés a szám, de a nagyságrendet azért érzékelteti). De a többi ételedet elnézve nem fogsz te ennyi húst enni. Persze ehetsz mást is, pl. 10 tojást, bár az sok zsírt és kalóriát hoz. Vannak még lehetőségek, de egyél fehérjét. A zsír is kevés lehet, ez ebédfüggő.
Simán mozoghatsz most is, nyilván kímélőbbeket (van, aki mindig kímélő mozgást végez, mert nem szereti a futós-ugrálósakat vagy valami baja van). Én sétálok és súlyzózom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!