Az egyik haverom nem sportol és kenyeret eszik kenyérrel.1grammot sem hízik. Hogyan lehet ez?
Nem a genetika miatt..én is amikor 50kilós voltam szendvicset,bundáskenyeret,csokit ettem nap mint nap. ÉS egy dekát nem híztam. Azért mert napi átlag kcal igény egy nőnek létfenntartásra kb 1500,de akár több is lehet 1700-1800. Ez csak a létfenntartás erre még ehetsz simán plusz 500-at ,ha adott nap többet kell sétálnod,vagy diák vagy és van tesi órád.Szóval napi 2000 kalóriával csak szinten tart,ezért nem hízik ,ha te látod,hogy hű ő eszi a fehér kenyeret meg a kínait mégsem hízik,bezzeg te aki alig eszel valamit még sem fogysz. Azrt mert a fogyáshoz viszont kalóriadeficit kell szóval te,hogy fogyj sport nélkül bizony 1300-1400kcal le kell vinned és még ekkor is csak nagyon lassan jön az eredmény. Ennyi a dolog.
Aztán abbahagytam ezt azegészségtelen életmódot és elekzdtem edzeni betartottam a napi 5 kaját,és csak jöttek a kilók.Két év múlva abbahagytam és kb napi 2 tábla csokit,kekszet min megeszek ,jó hogy híztam. Most már ha ugyanazt enném mint 50kilósan tuti nem fogynék egy dekát sem. De aki vékony az simán ehet ilyen hülyeségeket amíg nem megy 2500 fölé tuti nem fog meghízni..
Szerintem se irigyeld, én örülök, hogy a fogyási nehézségeim miatt rátaláltam a nekem való életmódra, amivel sokkal jobban érzem magam, több energiám van s egészségesebben élek...
Én nem tudom, mennyit ettem régen, de nem csodálnám, ha 4-5000 kcal lett volna (ha nem is mindennap, de sose 2000 körül, az nagyon kevés, annyival fogytam az elején), mivel amikor manapság eszem 4000 kcalt, az nem is sok étel, anno pedig rengeteget ettem. Csak ezt megzavarja, hogy mást eszem. No, évi egy kilóval híztam fel, konstans cukros, lisztes, édességes, nagyon zsíros étrend mellett, mindennap rengeteget éve. Azóta megtudtam, hogy van, aki ilyen, nagyon nagy többletben felgyorsul az anyagcseréje vagy efféle s nagyon lassan hízik. 80 kiló fölött már nem is bírtam annyit enni, hogy hízzak, hiába a sok édesség és zsíros vacsora (este többet ettem, mint normál ember egész nap, az volt a főétkezésem), inkább lefelé indult a súlyom spontán. Ez azért szerencsés dolog, de fogyni... Az necces. Majdnem olyan nehezen és lassan megy, mint a hízás, ami az utolsó jópár kilót illeti.
De van, akinek nagy a kalóriaigénye, s ha nincs többletben, mitől hízna? Simán ehet kenyeret, csokitortát vagy bármit, max. tápanyaghiánya lesz, ha rosszul jönnek ki miatta a dolgok, de hízni? Ahhoz először is többlet szükséges.
Aki pedig szuper ektomorf, azt inkább sajnálom, mert még izmot felszedni és megtartani is igen nehéz tud lenni neki...
De irigykedem. Bármikor bármit ehet és bármennyit.
Én meg egy életen át éhezek és nem ehetek egy jót,mert máris ugranak a kilók. Meg éjjel-nappal járhatok edzőterembe, más meg tv-zik és chipset zabál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!