Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez a kaja sok egy napra?

Ez a kaja sok egy napra?

Figyelt kérdés

Az iskolában ettem egy ételhordós doboznyi salátát kb 10 vastagabb karika uborkával, egy fél paradicsommal és kb 2 evőkanálnyi tsatsiki szószos natúr joghurttal, itthon meg ebédre ettem egy chilis fűszersós csirkecombot. Mondjuk elég olajos volt.

Vacsorára szerintetek ehetek még valamit?

160 cm vagyok amúgy és kb 65 kg..

18L

2016. ápr. 6. 15:39
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
11%

Nem, nem sok.

Ha vacsorázol, mindenképp valami könnyűt egyél, és mindenképp 6 óra előtt !

2016. ápr. 6. 15:52
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Na ha ezt megtízszerezzük, az nekem már kitehet egy szolidabb étkezést...

Ne koplalj. Nem is értem, hogy bírnak az emberek koplalni.

Én vacsorára még bevágnék vagy 10 tojást, hogy meglegyen a fehérje (s elégedett lennék a szép nagy kalóriadeficitemmel), de te azt eszel, ami szimpatikus, csak legyen valami.

Mert 1-2 napig akár böjtölhetsz is, de akkor ne egyél semmit, ne ilyen kis falatokat.

Fehérjebevitel is kéne, de sok más tápanyag is. Gondolom, a zsír sem elég, egy csirkecomb nem veszi fel azt a minimális 3-4 dekát sem, amennyi zsír egy embernek naponta mindenképpen kell, s a salátán se lehetett sok.

2016. ápr. 6. 15:57
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Nemhogy sok, még kevés is...

Ha a saláta csak zöldségekből és öntetből állt, akkor a fehérjebeviteled abból az egy csirkecombból állt.

Neked kellene naponta legalább 100 gramm fehérje (ideális 130 gramm). Ha nem eszel se tojást, se túrót, se sajtot, akkor ehhez kb. fél kiló csirkecombot (csont nélkül, a húst nyersen mérve értendő) meg kellene enned legalább! De az ideális kb. 60-70 dkg lenne...

Ez 4 egész comb legalább, vagy 8 alsócomb...

2016. ápr. 6. 15:59
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
#1: Ez elég elavult, már régen megdőlt nézet! Semmi nem indokolja, hogy este 6 után ne egyél!
2016. ápr. 6. 16:01
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Akkor vacsorára ehetek többet is? Mi lenne, ha mondjuk ilyen barna magvas zsömlét ennék, teavajjal megkenve, főtt tojással? Meg innék mellé tejet? Az már elég fehérje lenne egy napra? :o

2016. ápr. 6. 16:06
 6/13 anonim ***** válasza:
Mikor fogják már fel az emberek, hogy koplalással egészségesen nem lehet lefogyni. Ez az adag egy 6 évesnek talán elég lenne. Egyél rendesen és ha nem akarsz elhízni akkor meg sportolj!!
2016. ápr. 6. 16:11
 7/13 anonim ***** válasza:

#5: Ahhoz minimum 10-15 főtt tojást be kellene nyomnod, akkor viszont a zsírbeviteled már lehet, túl magas lenne...

Ezért kellene egész nap kiegyensúlyozottan táplálkozni, odafigyelve a makrókra!

Ha nem viszel be elég fehérjét, akkor nem zsírból fogsz fogyni, hanem izomból!

Én uzsonnára megennék 4-5 főtt tojást zöldségekkel, vacsorára meg betolnék egy körözöttet sovány túróból.

2016. ápr. 6. 16:25
 8/13 anonim ***** válasza:
0%

Lehet hogy elavult, viszont annyi szerepe csak van, hogy az anyagcsere lelassul este mivel a szervezet is megpihen.

Ne mondjuk már azt hogy ha mindennap este 8- kor bevacsorázik az ember, majd bedöglik az ágyba... hogy nem lesz néhány hónap múlva látványos eredménye, az esti zabálásnak.

Én azzal, hogy kivontam a cukrot, a kenyeret, a lisztes kajákat, a tészta féléket az étrendemből, mindennemű üdítőt ásványvízre váltottam (napi 3 liter) és este 6 után már egyáltalán nem ettem. És kb. heti 2 szor 20-30 percet tudtam futni (mert nem fért bele több az időmbe) 3 hónap alatt 9 kiló ment le rólam!

Azért valamicske szerepe csak van!!!

2016. ápr. 6. 16:29
 9/13 anonim ***** válasza:
Nincs szerepe. Napi 5x eszem, az utolsò etkezesem 8:30-kor van este. Eddig 27.5 kg minusz. Akkor jò ha nem eszel este 6 utàn, ha 8-kor, 9-kor mar alszol.
2016. ápr. 6. 16:37
 10/13 anonim ***** válasza:

Ezt már sokszor vizsgálták, nincs szerepe. A csak este evő időszakos böjtölők tipikusan lefogynak... (Mert amatőrök, nem tudnak annyit enni egyszerre, mint én :D)

Nem is tudom, miért fontos, hogy este lassul-e az anyagcsere (nem tudom, mit tesz, jegyzem meg) vagy hogy este visszük-e be azt az energiamennyiséget, amit majd másnap edzünk le... Kalóriadeficit kell és fogyunk.

Elhiszem, hogy van, akinek nem jó este enni, az ne egyen. Én délelőttönként az előző délutáni evésből élek, jóllakott vagyok és ahhoz képest, hogy esti típus vagyok, viszonylag energikus :) Edzeni is akkor megy a legjobban. Nem tudom, hogy a testem ezt hogy intézi és mikor milyen étel megy hova, de ezt nem is kell tudnom, ez az ő dolga. Nekem meg az, hogy kevesebbet egyek, mint amit elhasználok, azt is jó ételekből. S akkor nem marad el a siker.

2016. ápr. 6. 16:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!