Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ez jó diétás kaja egy napra?

Ez jó diétás kaja egy napra?

Figyelt kérdés

Reggeli(06:00) : 1 szelet barna kenyér, Saga selyemsonkával, paprikával és uborkával vagy Müzli tejjel.

Tízórai(10:00) : 2 db barnazsemlés szendvics, selyemsonkával, kaliforniai paprikával, mellé egy gyümölcs(narancs vagy alma)

Ebéd(16:20) : Amit anyu főzött (általában saláták,csirkehús,barnarizs) ha zsírosabb a kaja akkor kis adaggal. (Sajnos csak ilyenkor tudok ebédelni, mert iskolás vagyok és ilyen későn érek haza...)

Vacsora(18:00) : 2 db gyümölcs(narancs/alma) + ha van hozzá kedvem mellé zöldségek.

Ital(egész nap) : Szénsavmentes ásványvíz ( kb. 2,5 litert iszok egy nap )

Nasi : Néha tökmag,szotyi vagy rágó. ( nem minden nap!!!)

Tudom, hogy nem tökéletes az étrend, ezért is írtam ide, hogy segítsetek, mit javítsak, mit változtassak. A diéta mellett heti 3x végzek súlyzós edzést.

Javaslatok?

Előre is köszi, 15/F.

2013. febr. 20. 16:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Teljesen mindegy fogyás szempontjából, hogy fehér vagy barna kenyeret/zsemlét eszel. Szerintem túl sok a szénhidrát és kevés a fehérje.
2013. febr. 20. 16:55
 2/5 anonim ***** válasza:
mennyire vagy hájas? hány kg és hány cm vagy?
2013. febr. 20. 16:58
 3/5 A kérdező kommentje:
167 cm és 84 kg. De nem csupa zsír vagyok hanem van rajtam izom is mert régen edzettem, és most újra kezdtem, és készülök belevágni a fogyásba.
2013. febr. 20. 17:20
 4/5 Awful11 ***** válasza:

Hát ez egy sz*r. Alig viszel be fehérjét, túl sok a szénhidrát és ráadásul 6 után nem is eszel ami egy hülyeség.Ha fogyni akarsz akkor szálkásító étrend és aerob edzés kéne.Mehet a súlyzós edzés is, de kell mindenképpen aerob is. Ez az étrend mellett teljesen felesleges súlyzóznod, mert ennyi fehérjebevitellel nem tartod meg az izmaidat.

Heti 0,5-1 kg fogyás a normális, ha annál több akkor nem zsírból hanem izomból fogsz fogyni. Tejet egyáltalán nem kéne inni, főleg nem diéta alatt. Csak 4-kor tudsz ebédelni? Műanyagdobozba vigyél húst és mellé zöldségeket és meg is van oldva a kaja. Mehet 4-kor is ugyanez. 6 után is kell enni, de ilyenkor már csak fehérjét. Az utolsó étkezésed lefekvés előtt legyen 2 órával.

Ha zsírból szeretnél fogyni akkor szálkásító étrend és aerob edzés kell, de mehet mellé súlyzós edzés is. Először a súlyzós és utána menjen csak az aerob.

Heti 0,5-1 kg fogyás a normális, ha annál több akkor nem zsírból hanem izomból fogsz fogyni.

Szálkásító étrend: Testtömegkilogrammonként 2-3 gramm fehérje és 2-1 gramm ch. Fehérje: sovány húsok(csirke, pulyka, hal) túró, tojás. Szénhidrát: zöldség, rizs, zab teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta. 3 óránként kajáljál, napi 6-7 étkezésnek kéne lenni. Igyál min. 2 liter vizet. Ne egyél sok szénhidrátot, hanyagold a cukros kajákat, gyorskajákat, péksütiket és a tejet. Kell még aerob edzés is, tehát végezz heti 3-4-szer min. 1 órás testmozgást, ami lehetőleg futás,lépcsőzés, biciklizés vagy ugrálókötelezés legyen.

Itt találsz minta étrendeket is: [link]

2013. febr. 20. 17:23
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is ebédeltem ilyen későn iskolás koromban. Sokkal jobb volt otthoni, nyugodt környezetben, persze azért ilyen sok időt ne hagyj ki, valami értelmeset egyél azért.

Ha Neked este 6kor jó enni, akkor egyél akkor, nem vagyunk egyformák, s nem is fekhetsz valami extra későn, ha kialszod magad. De hogy este 6kor eszel utoljára ÉS akkor is csak némi gyümölcsöt, az nekem nem tűnik valami jónak.

A főbb hibákat már említették. Ha súlyzózol, izmot akarsz, fehérje kéne több. Gondoltam, nem lehet elégszer leírni :D

2013. febr. 20. 18:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!