Ne haragudjatok már, de tényleg annyira homályos világban élünk, hogy gondolkodás nélkül hiszünk a bizonyos diétás élelmiszerekben? Gondolkodtok ti egyáltalán?
Beteg lesz az ember a lenmagliszttől?
Tud elhízást okozni a kisajtolt mákliszt? Na most ha gluténmentes, alacsony ch-tartalmú, akkor alapvetően nem jelentenek nagy problémát, és legalább valamit lehet harapni, és mégsem update kenyér. Valakinek reggel jólesik ilyen cuccot enni, sokaknak meg a sima kenyér esik jól.
Én személy szerint nem hiszem hogy ennyi magőrleményt jó enni, ahogy a csokoládé növényi zsírja, és valljuk be a kakaó magas ólomtartalma sem kívánatos.
De láthatja valaki úgy, hogy inkább ilyet eszik mint sima csokit, sima kenyeret.
Ez most elvi kérdés egyébként?
A paleo is csak egy újabb butaság amit bevesznek az emberek.Még hogy nem szabad enni még teljes kiőrlésű gabonákat sem. Jó vicc, egy órája ettem egy hatalmas tál zabpelyhet nádCUKORRAL édesítve (3 teáskanál), utána egy narancsot, megmértem a vércukorszintem: és lám mit mutat -> 4.Ha hosszútávra tervezel ideje egy pillantást vetni a veganizmusra, 80%ban CHt eszem és sosem volt ennél stabilabb a vércukorszintem. :)
A száraz tudomány semmit sem ér ha a gyakorlatban nem működik.
Na most.. szubjektív, megalapozatlan tapasztalatok.. és személyes szociális problémák..
Ezek megoldásában lehet hogy segítség kell. Nem festek ördögöket a falra, de x év múlva, amikor bőven a gluténnel fogtok szívni, jönnek a szív-érrendszeri problémák a növényi olajok, sok keményítő miatt, akkor szimpatikussá fog válni a paleo. De mivel elvekről van szó semmint tudományról az esetetekben, így inkább meghaltok mintsem igazat adjatok másoknak. Ez nagyon szép.
A gyógyszerszedő lány.. ha elüti egy villamos, az is a kajálása miatt lesz? Oly gyorsan levont következtetések minden alap nélkül, hogy ez eszméletlen..
Szóljatok már a meggyógyult, lefogyott, életminőségükben újra kiteljesedett, gyógyszereket elhagyó embereknek, hogy mennyire buták már, 'hát aza palejó az olyan káros, hát nem látják?!'
Igazából fölösleges erőlködni, személyes vélemény lehet, de ha foglalkoznátok a témával, látnátok hogy amiktől féltek azok alaptalanok. Erre vezet út, erre van a jövő, ebben kell gondolkodni.
A vegán.. a vegánság szép ESZME, de még mindig nem tartom táplálkozási irányzatnak, a vegán rossz vadász, ennyi.
Érdekes, hogy ezt így látod, de el van fogadva.
Ha viszont más szemszögből nézed a világot, akkor azt fogod látni hogy a paleo következetesen működik, a hagyományosan egészséges társadalmak sok szempontból a paleóhoz hasonlóan esznek, és ami itthon (sőt egész nyugaton) van, a tejes - gabonás mindenséggel, ez egy összeomló rendszer. Az egészségügyek már nem bírják ellátni a beteg embereket.
Ami egyszerre szomorú is és jó is, jó mert változtatásra fogja kényszeríteni az embereket, megkavarja az állóvizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!