Ne haragudjatok már, de tényleg annyira homályos világban élünk, hogy gondolkodás nélkül hiszünk a bizonyos diétás élelmiszerekben? Gondolkodtok ti egyáltalán?

Igen, én is úgy vagyok vele, hogy az emberek többsége sz*rt eszik (mesterséges adalékanyagok), de mondjuk, ha nem konzerv kaján, bolti sütin, tejen (bőven stb.) élne, hanem önmaga elő tudna mindent állítani, főzne, sütne már nem lenne annyi beteg ember.
Senki nem tudja, hogy az a halom mesterséges cucc mit okoz odabenn, pláne többféle egyszerre! Mer megeszik egy szelet kenyeret felvágottal, margarinnal, ezekben már rengeteg adalék cucc van. De ha maga sütné meg a kenyeret, készítene felvágottat és valami kenhető akármit, már nem lenne akkora botrány odabenn.
Érdekes, hogy csak durván 60 éve kezdenek az emberek gomba módra hízni és nem azóta, mióta gabonát és tejet esznek, isznak.
Nem tudják tartani a mértéket sem, ma már nem csak azért esznek az emberek, mert hú, korog a bele és menni kell, hanem csak úgy is. Kis rágcsa a TV előtt, kötelező ünnepi ebédek-vacsorák, ahol nem állnak meg 1-2 tányér ételnél, és max. 1 szelet valamilyen desszertnél.
A paleósok se tudnak 100%ig tisztán élni, mert a húsok, zöldségek, gyümölcsök is tele vannak mindennel, miket esznek az állatok, beoltják őket mindennel... permetezik a növényeket, a talajból is szívják fel a mérget.
Valahol meg olyan ez a palo, mintha ez is üzleti fogás lenne részben, vedd meg a k drága liszteket (mandula, tökmag, mák, stb) meg minden egyebet, valamivel ezt a piacot is fel kell lendíteni.

20-as vagyok.
a paleo az konkrétan üzleti fogás, lásd ezt az oldalt: [link]
amúgy teljes mértékig egyet értek veled.

Nem arról volt szó mit nem tudnak a paleósok, hanem arról hogy mit lehet kihozni a lehetőségekből.
Eleve gluténtartalmú, nagy keményítőtartalmú élelmiszerekkel nem sok jót.
Hogy mióta tart az elhízásjárvány.. nos, a zsírfóbia elterjedése és a gabonafogyasztás mint egészséges alapélelmiszer ajánlás óta. Tehát mióta nemesített, nagy gluténtartalmú gabonákon alapszik minden ember étrendje, mióta zsírok helyett is ilyeneket esznek. Nagy hátrány a régiekkel szemben.

20. válaszloló, tőled függetlenül van lehetőségük embereknek meggyógyulni, olvass jobban utána a témának, fölösleges lenne az érveid miatt lefoglalni egy embert a megcáfolásukkal!
Inkább keresd tovább az egészséget, okosodj a glutén káros hatásai felől, és .. felejtsd már el ezt a fehérje és zsírfóbiás miazmát, miattad fogunk visszatérni az orvostudomány sötét korszakába (meghal a nyuszi a zsírtól, úr isten ne együnk zsírt).
Tanulj, olvass Cordaint, kételkedj de vedd le a szemellenzőt, és a jobbra törekedj, ne mindenben a rosszra. Például, találd meg hogyan lehetne jobb a paleó! Mi kellene még a legtöbb embernek, mi segíthet még a glutén- és tejmentességen stb. :)

20-as vagyok.
és itt jön képbe a mértékletesség.
az emberek nem azért hiznak mert mértékkel esznek, hanem azért mert mértéktelenül.
ha te valamit mértéktelenül eszel, az bizony hizáshoz vezet, legyen az akár hús, zsir, vagy kenyér.
nyilván most lehet hibáztatni a tésztaféléket, kenyereket, mivel az emberek nagy része tényleg ezeket eszi mértéktelenül, mert olcsó és sok van belőle.
de ha mértéket tartanának, és alapvetően egészségesen étkeznének, hidd el nem volnának ilyen problémák.
de lehet, hogy ma már a mérték sem elég, mivel tényleg minden falat amit lenyelsz akár miből tele van méreggel, permettel.
persze ezt ki lehet valamelyest kerülni, ha magad termeszted a növényeket, te neveled az állatokat. de még akkor se lehet kizárni, mivel ott a szennyezett föld, viz, levegő.
csak erre nincs mindenkinek lehetősége, és sokan nem is akarnak ilyennel foglalkozni mivel nem fér bele az idejükbe, illetve könnyebb levenni a polcról.
és igaza van a 21-esnek.
még nem elég, hogy az alapanyagokat ki tudja honnan veszik az emberek, ma már főzni se főznek sokan, hanem megveszik a kész kajákat, sütiket, amikben szintén kétséges, hogy mi van.
na ezért betegek az emberek.
micsoda badarság,kizárólagosan a gabonát és tejet hibáztatni, kicsit a dolgok mögé kéne nézni.

"fölösleges lenne az érveid miatt lefoglalni egy embert a megcáfolásukkal"
nem foglalok én le senkit. nem kötelező elolvasni azt amit irok, se neked, se másnak.
ez a véleményem, azért csak szabad leirnom.
amúgy elég érdekes, hogy én egyszer irom le a véleményem, és máris arra célozgatsz, hogy ne irkáljak.
te nem néztél még tükörbe?
itt irogatsz hónapok óta, szinte minden nap, szinte minden kérdéshez ugyan azt a nótát fújod, mint egy papagáj.
elnézésedet kérem, hogy én egyszer kifejtettem a véleményem.

Személy szerint engem nem érdekel hogy ki, mikor és hogyan teszi tönkre az egészségét.De ha már másoknak is bántalma esik, mondjuk az állatok és a bolygó, szerintem személyessé válik a dolog.A Paleo a legpusztítóbb étrend mind az egészségre mind a bolygóra való tekintettel.Az összes Paleos akivel eddig találkoztam kövér, vagy éppen elrejti az identitását.Nevetséges hogy az emberek azt sem tudják honnan jön az ételük ami az asztalra kerül.A sok önző ember azt állítja megdolgozott érte közben csak egy irodában kolbászt zabálva, zéró mozgással szépen lassan elviszi őket a modern nyavaja.
Mellékesen a Paleosok nem félnek a húsban található endotoxinoktól amiket sem a főzés sem a gyomorsav nem képes lebontani?Évek múlva szépen vissza fog ütni a mértéktelen hús-zabálás mikor Paleo Pete (aki már évek óta Paleoval fogyózik és yo-yo effektusban szenved) hirtelen a szívéhez kap, összeesik, felveszi az embrió pózt... meghal.
Tessék rákeresni Carl Lewis-ra, a Paleo 100%os ellentéte.8 olimpiai aranyat nyert, ezt nem sokan mondhatják el magukról.A Paleo szerinte a maga 13 év veganizmusával már rég cukorbetegnek és halottnak kellene lennie...Papiron szép és jó, de a gyakorlatban nem működik, ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!