Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehetnék izmos?

Hogyan lehetnék izmos?

Figyelt kérdés
14 éves fiú vagyok és 184 cm, 94 kg. Először le kéne fogyni és aztán kéne izmot szerezni, vagy hájasan is lehetek izmos? Vagy ha elkezdek gyúrni akkor azzal együtt le is fogyok? És a súlyzó emelgetés elég hozzá? És hány kilós súlyzóval csináljam, és mennyit?

2016. márc. 31. 20:56
 1/7 A kérdező kommentje:
Nem akarom hogy nagyon izmos legyek, csak minimálisan. A hasam is szeretném ha izmos lenne, meg a kezem, meg a lábaim is lehetőleg.
2016. márc. 31. 20:57
 2/7 anonim válasza:
2 dolog az első: ha hájas vagy nem látszik az izmod vagy kockád a második:hogy a fenébe lennél izmos csak súlyzó "emeléstől"?Az izom nem 2 nap alatt jön létre kell hozzá sok sok nap felülés fekvő futás minden nap emelni kell ezt. Nem azt mondom hogy csinálj meg 200 fekvőt hanem azt hogy lépésről lépésre haladj pl:reggel 25 fekvő következő reggel 30 stb stb stb csak.és ezt az egészet tartani kellfekvő, találj ki eggy ütem tervet pl:minden káromkodás után 5 fekvő vagy felülés és mindig emeld a szintet pl:reggel 10 fekvő este akkor legyen 15 következő reggel legyen 20 és így tovább
2016. márc. 31. 21:36
 3/7 anonim válasza:
És hogy meg tarsd a súlyod izmos válogasd meg miből mennyit eszel kevés zsír sok fehérje közepes átlagú kalória keress rá interneten
2016. márc. 31. 21:39
 4/7 anonim ***** válasza:

Inkább hogy a fenébe NE lenne izmos súlyzózástól... Már ha jól csinálja és jól eszik. Nyilván izmosodik, ha egyszer terheli az izmait. Futás nem kell hozzá... Persze valami aerob nem árt, de nem az izmosodás miatt.

Nos, ige, hájasan is lehetsz izmos, de elég rossz ötlet kigyúrni magad hájasan :) Hogy tömegelsz vagy szálkásítasz először, az egyéni döntés, de én ilyen számokkal s kevés izommal a szálkásítást ajánlom... Kezdőként így is tudsz izmosodni, kalóriadeficitben.

A jó étrend szinte elengedhetetlen (el lehet érni valamit anélkül is, de nem véletlenül koncentrálnak a hozzáértő hobbi testépítők is az étrendre. Fontos.)

Ha nincs kalóriadeficit, nem fogsz lefogyni, akármennyit edzel és izmosodsz. Persze egyre több lesz a kalóriaigényed, de ha túleszed, akkor nem fogysz s akár hízhatsz is (igazából tömegeléskor mindig jön fel zsír is, ahogy szálkásításkor a kezdőket kivéve megy le izom, de a cél ennek a minimalizálása).

2016. márc. 31. 22:36
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, az utolsó kérdésre nem válaszoltam. Akkorát használj, amekkorát neked kell az adott gyakorlathoz... Azt nem tudhatom, hogy mennyit, sokféle edzésterv van. Nekem nincsenek is fix ismétlésszámaim, a félpiramis logikusabb számomra, de a bukásig edzés is vonzó, csak azt kezdőknek nem ajánlják. De mondjuk 3x12, az egy elég tipikus érték, van, aki felmegy 20-ra, emel a súlyon és újra kevesebbet nyom, illetve hasprésnél, vádlinál eleve sokan csinálnak huszat.

De olvass utána kezdő teljes testes edzésterveknek.

2016. márc. 31. 22:41
 6/7 anonim ***** válasza:
S nem tudom, neked mi a nagyon izmos. Ne aggódj, kigyúrni magad kell egypár év, de naturálban sosem leszel olyan nagyon izmos. Én pl. a lehető legjobban ki akarom gyúrni magam, kizárt, hogy az sok lenne, maximum lábban láttam nekem már túlzót naturálban... Persze van, aki még kevesebbet akar, de tényleg nézd meg, mit lehet elérni naturálban. Kellemes, de nem nagy izomtömeg.
2016. márc. 31. 22:43
 7/7 anonim válasza:
Szia! Úgy a legkönnyebb túlsúlyosból izmossá válni, ha előbb leadsz vagy 10kg-ot és azután kezdesz el edzeni! Ez lehet otthoni edzés, vagy edzőtermi, a lényeg az, hogy 1:folyamatosan csináld!!! (naponta vagy 2naponta 1 edzés) 2:kis súlyokkal, kevés mennyiséggel kezdj (10-12 alkalom után emelhetsz egy kicsit!) 3:étrend (erre is nagyon oda kell figyelni!) semmi kenyér! max.teljes kiőrlésű, semmi zsíros és vörös hús csak csirke mell, és a nasizást + gyors kajákat is el kell hagyni, ha volt! Az a legjobb szerintem, ha választasz 1 edzőtermet a fogyásod után, mert oda "muszáj" elmenni és ott tudsz további tanácsokat is kérni, esetleg edzőt fogadni, aki a számodra a leghatásosabb edzőtervet foglya megírni!!! Sok sikert! Üdv., egy szem.edző
2016. ápr. 13. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!