Hogyan lehetnék izmos?

Inkább hogy a fenébe NE lenne izmos súlyzózástól... Már ha jól csinálja és jól eszik. Nyilván izmosodik, ha egyszer terheli az izmait. Futás nem kell hozzá... Persze valami aerob nem árt, de nem az izmosodás miatt.
Nos, ige, hájasan is lehetsz izmos, de elég rossz ötlet kigyúrni magad hájasan :) Hogy tömegelsz vagy szálkásítasz először, az egyéni döntés, de én ilyen számokkal s kevés izommal a szálkásítást ajánlom... Kezdőként így is tudsz izmosodni, kalóriadeficitben.
A jó étrend szinte elengedhetetlen (el lehet érni valamit anélkül is, de nem véletlenül koncentrálnak a hozzáértő hobbi testépítők is az étrendre. Fontos.)
Ha nincs kalóriadeficit, nem fogsz lefogyni, akármennyit edzel és izmosodsz. Persze egyre több lesz a kalóriaigényed, de ha túleszed, akkor nem fogysz s akár hízhatsz is (igazából tömegeléskor mindig jön fel zsír is, ahogy szálkásításkor a kezdőket kivéve megy le izom, de a cél ennek a minimalizálása).

Ja, az utolsó kérdésre nem válaszoltam. Akkorát használj, amekkorát neked kell az adott gyakorlathoz... Azt nem tudhatom, hogy mennyit, sokféle edzésterv van. Nekem nincsenek is fix ismétlésszámaim, a félpiramis logikusabb számomra, de a bukásig edzés is vonzó, csak azt kezdőknek nem ajánlják. De mondjuk 3x12, az egy elég tipikus érték, van, aki felmegy 20-ra, emel a súlyon és újra kevesebbet nyom, illetve hasprésnél, vádlinál eleve sokan csinálnak huszat.
De olvass utána kezdő teljes testes edzésterveknek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!