Van itt még rajtam kívül csoki függő? :D Hogyan szokjam le? :D
mintha magam írtam volna a kérdést, épp most eszek 2 csomag +20%bónuszos snickerst:-))
én azt vettem észere ha néhány napig nem eszek csokit akkor nem is kívánom de ha megint eszek akkor még jobban kell. szerintem próbáld ki hogy egy ideig ne egyél a gyümi tényleg jobb helyette. jönnek a friss tavaszi zöldségek is!

" Az édesség, pontosabban csoki, cukorka, tészta, egyszóval CUKORfüggők, valólyában rejtett alkoholisták és ezt még ők sem tudják "
Való igaz a kijelentés. Csoki fogyasztása után a cukor rendkivül hamar kerül be a véráramba, felszivódik, te pedig egy rendkivül jó érzést tapasztalsz, megnyugodsz, feloldódsz, egy pár órára vagy percre boldogabb vagy, lelkesebb, tele vagy ' élettel '. Aztán egy idő után a hatás elmúlik és ez igy megy napról napra, nem ?
A ti esetetekben nehéz leszokni egy olyan dologról, ami tudod, hogy örömet okoz, ráadásul milyen hamar és milyen könnyen ! Hiszen más dolgod nincs, minthogy élvezd a csokikocka izét és pár percen belül rögtön a paradicsomban érzed magad. Az igazság az, hogy minden ember szereti ezt az állapotot, ezt a " paradicsom feeling "- et. De mindenki másképp jut el oda, ugyanis számos út létezik, amely oda vezet ( pl. hobbi, sport, vidámpark, zene, szex, meditáció, alkohol, dohányzás, cukorfogyasztás, stb. )
Mindenkinek a saját döntése, hogy ezek közül melyiket válassza a kivánt állapot eléréséhez, de ahogyan te is tapasztaltad, számos olyan " eszköz " van a felsoroltak közül, amelyek hosszú távon károkat okoznak és egyben időt is rabolnak ( cukor- > hizás- > fogyási idő, dohányzás- >rák- > életidő )
Szóval számos veszéllyel számolhat az, aki felelőtlenül és, bele nem gondolva a következményekre. Válassz olyan útat, amelyet élvezhetsz is és amely elvisz téged a boldogság állapotában, de az ne legyen folyton csak a kaja ! Remélem segithettem neked akár egy kicsit is

sztem nem megoldás ha helyette gyümölcsöt próbál magába préselni. nekem nem jött be. megeszem a gyümölcsöt de magát a csoki ízét kívánom utána...
zárkózz be, ne kapcsold be a tv-t, keress filmeket, nézd azokat, és ne gondolj a nasidra. pár nap, és nem is akarod majd annyira. nekem ez vált be...:D csak aztán az a baj, hogy ha eszel, alig bírod abbahagyni.

nincs oylan h csokifüggő
a csoki nem okoz függőséget!nem oylan min pl a nikotin
fizikailag nem lehetsz tőle függő
csak nagyon szereted és nincs akaraterős, ezért azt mondod függő vagy

ez tudományosan bizonyított
mindenfajta csokit megvizsgálak, de minden oylan anaygból ami fügőséget tudna okozni nem tartalmazott annyi mennyiséget h tényleg előforduljon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!