Ha jóllakok, és ott a tányéromban a kaja, mit kéne csinálnom?
1. Eleve kevesebbet szedj a tányérra, akkor nincs ilyen gond. Ha netán túl kevés lenne, tudsz még szedni picit utána.
2. Ha jóllaktál, akkor ne edd meg a maradékot. Visszaönteni elég gusztustalan ötlet, viszont lefedve, betehetd a hütöbe, és késöbb - a következö étkezéskor meg tudod enni.
Én vagy a kutyának adom, vagy ha olyan amit nem akarok neki adni, (nagyon fűszeres, vagy pl. halszálka lehet benne, stb) akkor lefóliázom, és beteszem a hűtőbe.
Következő kajálásra pont jól jön. Vagy esetleg másnap, ha nagyon unod 2-szer ugyanazt enni.
Semmiképp ne tedd vissza a többihez, mert az kicsit gusztustalan.
off(kerdezo bocsi ezert, de lehet teged is erdekel)
Ha valaki etterembe megy es ott rendel kajat, de mar az egyharmadanal erzi hogy tele van mit lehetne tenni? en is sajnalom igy ott hagyni, sajnos, meg is latszik rajtam..
amugy itthon en is probalok kevesebbet szedni, max visszateszem ha olyan. Probalok kevesebbet szedni kisebb tanyerra hogy "becsapjam" magam hogy egy egesz tanyerral ettem.
"Ha valaki etterembe megy es ott rendel kajat, de mar az egyharmadanal erzi hogy tele van mit lehetne tenni?"
Megkéri, hogy a maradékot csomagolják be.
De ha ezt tudod magadról (én pl. tudom magamról), akkor kérj kisebb adagot.
Volt, hogy én kifejezetten gyerek adagot kértem, mert tudtam, hogy a normális adagot nem tudom megenni, és olyan kaja volt, amit nem lehetett becsomagoltatni.
Velem ez átkozottul ritkán történik meg (sokszor több adag ételt kell ennem egymás után, hogy nagyjából elverjem az éhem, ráadásul pici tálkám van, 20-30 deka étel fér bele, ami pl. levesből semmi), de ma pl. igen. A kicsike rántottám közben leérkezett az előtte evett diókrémes piskóta (miért nem ettem eddig ilyeneket, nem tudom, remek cucc, direkt fogyni találták ki, csak a dióval kell óvatosan bánni. persze nem hagyományos piskóta, de majdnem pont olyan).
Simán beraktam a tányért a hűtőbe, holnap majd megeszem.
Ételt NEM dobok ki, csak ha romlott, de arra vigyázok, hogy az ne történjen meg. Visszaönteni sem önti az ember... Mi a baj a hűtővel? Majd megmelegítem holnap, bár rántottát hidegen is lehet enni, de melegen jobb.
De ha állandóan ez van, tanulj belőle s szedj kisebb adagot...
Egyébként én akár be is tolhatnám, nagyon pici maradéknál azt szoktam. A testem látja, hogy energia és legközelebb, akkor is, ha ez másnap van, kevesebb kell (sőt, alapos, már túlságos jóllakásnál sokkal tovább laktat az étel, mint ahogy logikus lenne. de ezt nem tartom egészségesnek, sem testileg, sem lelkileg, így nem használom ki).
Írták az éttermet. No igen, én se szeretek pazarolni, de azért hasfájással tölteni az estét pláne nem jó. Hamar megtanultam, hogy jobb, ha nem rendelek levest, főételt és desszertet is, mert annak nem lesz jó vége... Persze ha ismeretlen az étterem s giga adagot adnak... Na, akkor jön be a képbe a párom, aki még nálam is többet tud enni (pedig én se vagyok piskóta, de valahogy étteremben, egy ültő helyemben, pláne ha még sörözök is, nem mindenütt sikeres egy főétel elfogyasztása).
Ha az ember annyit eszik, hogy már hízik, elnehezedik, tulajdonképpen akkor is pocsékol, de még rossz is lesz neki...
Ha abból még más is eszik, akkor semmi esetre se öntsd vissza a többi közé, ez nagyon nagy bunkóság és elég gyomorforgató is.
Ha állandóan ez van, akkor miért nem szedsz kevesebbet?
Ha nem esik jól, rakd be a hűtőbe, majd másnap megeszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!