Miért jön vissza rám ilyen sok egyetlen vacsora miatt?
Mióta fogyózom, átlag heti 1 kg lemegy.
Most volt egy családi ünnepség, ahol kivételesen normális adagot vacsoráztam. Nem ettem magam degeszre, de ettem 1-2 szem pogit, sült húst, tojássalátát, kis krumplit hozzá, ittam 100%-os gyümölcslevet és ettem egy szeletet a szülinapi tortából.
Ez volt szombat este.
Hétfőn 1,5 kg-al mutatott többet a mérleg.
Normális, hogy egy vacsitól ennyi visszajön?

Mert visszatöltődnek a glikogénraktáraid a cukortól = pogácsa, krumpli, cukros gyümölcslé, torta.
Ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy zsírt szedtél fel, hanem hogy az izmaidba visszatöltődött a cukor, ez a glikogén.
Erre szükség van, mert ha lemeríted az izmaid+májadban a glikogént(tárolt cukor), akkor az izmaid sorvadnak=cukorrá bomlanak, ami a legnagyobb baj.
Normális is lehet, hogy ennyivel több vagy, illetve elég meginni 1,5L vizet és máris több vagy 1,5 kg-val.
Nem a mérleg által mutatott szám a lényeg, hanem a zsír izom arány. Testtömegszázalék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!