Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Rossz gerinccel, pénz nélkül...

Rossz gerinccel, pénz nélkül hogy fogyhatnék?

Figyelt kérdés

17 (lassan 18) éves lány vagyok, 168 cm és 75 kg. Gerincferdülésem van, és emiatt elég kevés mozgásformát tudok fájdalom nélkül végezni, pl. futás, felülés kizárva. A biciklizést próbáltam már, de semmi extra hatása nem volt, csak az amúgy is vastag vádlim lett még izmosabb és vastagabb tőle. Úszni nagyon szeretek, és ajánlotta is az orvos, de a városomban nincs rá lehetőség, másik városba meg nem megoldható a bejárás - illetve még ha helyben lenne, akkor sem tudnánk fizetni a bérletet :S Anyukámmal élek, anyagilag kb. nullán állunk, így az úszáshoz hasonló dolgok eleve esélytelenek. Az egészséges étkezés, illetve friss zöldségek-gyümölcsök megint csak nem jók, mert oké hogy diétásabb a grillezett csirkemell filé, de a bőrös malac például jóval olcsóbb és több, és nem engedhetjük meg magunknak a mindig friss zöldségeket, vagy épp a teljes kiőrlésű kenyeret sem.

Mit javasoltok, hogy próbáljak így fogyni?

2010. márc. 31. 13:37
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

14.19:

képzeld, se dugicsoki nincs, se semmi édesség.

sőt, a felezés is megvolt.

ennyi eszem nekem is van, ennyiért nem írnék ide. nyilván azért írtam, mert ezeket már kipróbáltam, és nem hoztak változást.

és képzeld csak el: senki nem nyavalygott. csak egyszerűbb annak betudni mindent ugye. az már bonyolult, hogy belegondoljunk, hogy "ugyan ez a hülye p_csa talán tud annyit gondolkodni, hogy ne zabáljon többet, mint amennyi kell neki, valószínű meg is teszi, mégse ér el vele semmit, talán ezért tette fel a kérdést is..."

mert képzeld, vannak itt ilyenek is, mint én, hogy előbb utánanéznek, illetve gondolkodnak/cselekszenek, és csak ezután írják ki a kérdést, ha nem találnak megoldást.

a többieknek köszi a válaszokat, csak az a gond (nem, nem kifogás, tény), hogy ezeket szinte mindet csinálom. Gerinctorna naponta megy egy-egy órát itthon, plusz még heti kétszer 45 perc tesióra - illetve napi két óra erőltetett tempóban történő sétálás (nagytáskával iskolába és haza. általában mindig majdnem elkések, így rendesen ki kell lépnem, hogy beérjek, helyi járat meg nálunk nincs, hogy busszal menjek). a biciklizéssel semmire nem megyek, attól "csak" a lábam erősödik, a hasam marad olyan, amilyen volt. bár igaz nem fejtettem ki, hogy mivel van pontosan bajom: főleg a hasammal, a lábammal ki vagyok békülve, mert nem úgy vastag, hogy zsíros, hanem izmos - és az ilyen is volt világéletemben.

ja, és este 6 után sem eszek :)

nem hinném, hogy alkatilag ilyen vagyok, mert tudtam én 60 kiló is lenni, és gyerekkoromban is teljesen jó volt a súlyom...

gondoltam már arra is, hogy lehet, hogy a fogamzásgátló miatt jött fel a felesleg, de ezt nem hiszem... két éve szedem, és az első évben semmi bajom nem volt tőle, nem hinném, hogy mostanra jön ki, és így...

2010. márc. 31. 15:28
 12/18 A kérdező kommentje:

vicces, hogy ilyen sokan felhozzátok a bőrös malacot, pedig csak példának írtam, ami ugye nem azt jelenti, hogy naponta megzabálok belőle két kilót. :)

sőt, igazándiból én magam nem is igazán szeretem az ilyen zsírosabb dolgokat, és ez csak egy ellenpélda akart lenni a száraz csirkemellre. mint a tűz és a víz, tudjátok :)

az már más tészta, hogy anyám ezt veszi (lehet, hogy nem pont ezt, de a kérdés feltevésekor ez jutott épp eszembe, meg különben sem vagyok túlságosan ismeretes a disznó alkatrészeinek ismeretében, mert nem igazán érdekel ennyire a téma), mert ebből több jön ki... de hiába kérem rá, hogy kicsit zsírmentesebben próbáljuk már megoldani a dolgokat... :S bár amíg nem én keresem a rávalót, addig nem sok beleszólásom van a dolgokba. mondjuk nemsoká megyek szakmát tanulni, és gyakszin kapok majd valamennyi fizut, abból lehet, hogy külön is el tudok lenni, már ami a kaját illeti :)

2010. márc. 31. 15:36
 13/18 anonim ***** válasza:
Ok, a legegyszerűbb az lenne, ha őszintén leírnád hogy miből mennyit eszel, mert így nehéz segíteni. Az alapján amit leírtál, nem kéne ennyinek lenni, tehát valahol hiba van.
2010. márc. 31. 15:39
 14/18 A kérdező kommentje:

reggelizni ritkán szoktam, ha mégis, akkor pirítós és kávé édesítőszerrel (azt jobban szeretem).

ebédre maximum fél tányér leves (ha van) és szintén kis adag második - van, amikor csak süteményes tányérba szedem.

ha főzelék van, akkor azt minden pörkölt meg hasonlók nélkül, mert nem szeretem úgy. olyankor általában csak egy egész mélytányér főzelék és slussz.

édességet nem nagyon eszek, szinte maximum csak hétvégén, de akkor is ritkán.

(jobban nem tudom leírni, ha valami nem jó, várom a kérdéseket és válaszolok)

2010. márc. 31. 15:46
 15/18 anonim ***** válasza:
Reggelire kéne enni a legtöbbet, nagyon rossz, hogy kihagyod!!! Mindenféleképpen egyél valamit, szendvicset puffasztott rizsből, extrudált kenyérből, csak ne fehér legyen. Sonkával, vagy ha arra nem telik, akkor vékony szelet párizsival, és ha van, zöldséggel. Tízóraira egy alma, ebédre jó a leves és főzelék (ha nincs sok liszttel berántva), persze kenyér nélkül. Délután is mondjuk alma/narancs, esetleg natúr joghurttal, és vacsizni is kéne valami könnyűt. Túl kevésszer eszel, lelassult az anyagcseréd, sokszor kéne kicsit. Én kb így eszek, mint ahogy leírtam, és ugyanehhez a magassághoz 57-58 kiló vagyok...
2010. márc. 31. 16:16
 16/18 A kérdező kommentje:

Mondták már, hogy rossz, hogy nem reggelizek, és tudom is, de egyszerűen nem tudok, felfordul a gyomrom, ha korán eszek :S De ez mindig így volt, kicsi koromban is, pedig anyukám erőltette volna. :/

A kenyérrel az a gond, hogy ismerősünktől vesszük 120 Ft/kg-ért, mert kenyérgyárban dolgozik, és így olcsóbban kapja - viszont csak fehér kenyeret tudunk így ennyiért, pedig pl a barnát mindketten jobban szeretjük. De próbálom főként pirítósként enni, bár lehet, hogy úgy se sokkal jobb, de legalább a placebója valahogy megvan :)

Igazából nagyon várom a nyarat, mert akkor sok a zöldség, és olcsó is, mert amúgy nagyon szeretem az ilyen nyers dolgokat - csak hát télen például nekünk a paradicsom már bajos...

Ha úgy jönne össze a gyakorlat majd, talán még esetleg uszodabérletre is futná... talán... az nagyon jó lenne :)

És köszönöm a tanácsokat! Holnap úgyis elseje, megpróbálok belevágni ebbe-abba, ami eddig még nem ment (pl. a reggeli dolog) :)

2010. márc. 31. 22:32
 17/18 anonim ***** válasza:
Nekem is gerincferdülésem van, de érdekes én bármit tudok vele csinálni. Én bicajozok, úszok, és felüléseket is szoktam! Nekem is egyfolytában fáj a hátam de attól még tudsz sportolni! Sőt én még táncolok is! Amúgy futás is jó, azt is szoktam hetente egyszer
2010. ápr. 3. 10:26
 18/18 A kérdező kommentje:

Örülj neki! :)

Valószínűleg neked nem ugrik ki a hátad két-három napra egy-egy mozdulattól rendszeresen... :)

Én olyan szinten vagyok, hogy kedden pl. csináltam 10 normál felülést - mert a nagyonokos és nagyonképzett tesitanárom ezt csináltatta gyógytesin (lesz*rta, hogy fájt) - és szerda reggel, mikor felébredtem, majd lehajoltam a zoknimat felhúzni, azt hittem, összepisilem magam a fájdalomtól... És azóta ki se állt ez a "görcs" vagy mi belőle :)

Szóval nekem nem nagyon jöhet szóba a "normális" mozgás, akármennyire szeretném is. Régebben például (már akkor is megvolt a gerincbajom, csak akkor még tettem rá, a gerinctornát se csináltam, meglehet azért is vagyok most itt) piszkosul szerettem futni. Manapság már nem bírom, fj tőle a térdem (de igen, a gerinc miatt. ott futnak ugyanis az idegszálak...).

2010. ápr. 3. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!