Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 15-20kg-tól szeretnék megszaba...

15-20kg-tól szeretnék megszabadulni, de nincs kitartásom. Akárhányszor kezdem el, mindig idő előtt feladom. Hogy motiválhatnám magamat? Aki lefogyott, az hogy kezdte el? Ha elkezdem, mit tegyek hogy ne adjam fel hamar?

Figyelt kérdés
2016. febr. 1. 20:47
 1/7 anonim válasza:
Engem a nyár eléggé motivál,mert jól akarok kinézni a strandon, de mindenkit más motivál, ezt legjoban te tudod, ha meg van ragaszd ki, vagy mantrázd és úgy könnyebb lesz önuralmat gyakorolni.
2016. febr. 1. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Fejben fog eldőlni. Ha valòban vàltoztatni akarsz, lesz kitartàsod is.
2016. febr. 1. 20:59
 3/7 Szabi.L ***** válasza:
Szerintem az sokat segít, ha lemész edzőterembe. Ott összeismerkedsz új emberekkel, szerzel haverokat. Nem csak edzeni mész, hanem egy jó kis közösségbe lépsz be. Engem talán ez motivált a legjobban, hogy már csak azért is lemegyek, hogy találkozzak az ismerősökkel :)
2016. febr. 1. 21:29
 4/7 anonim ***** válasza:

Én életmódváltással kezdtem, de ez nem jelenti azt, hogy ne stagnálnék 1-2 éve, mindössze 20 kiló ment le a huszonvalahányból. A motiváció nekem nem segítene, de annyira nincs is, jó lenne lefogyni, de... Annyira nem érdekel ám a dolog, hogy nagy áldozatokat hozzak érte, ami amúgy sem stílusom.

Viszont egy jó, fogyáshoz megfelelő étrend és mozgás tervem már van, már csak követni kell :D

Találd meg, hogy neked mi a jó, erre nincs fix recept. Mások egészen más stílusban fogynak, mint pl. én...

2016. febr. 1. 21:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Kedves utóbbi válaszoló! Neked mégis hogy sikerült?
2016. febr. 2. 07:15
 6/7 anonim ***** válasza:

4. voltam.

Nos, nekem elég drasztikus életmódváltásokkal és szénhidrátcsökkentéssel ment. Igazából az utóbbi miatt tudtam fogyni, az előbbieket részben egészségtudatosságból, részben kipróbálásképp csináltam, de egész bejöttek.

Viszont egyedi, kinek mennyi szénhidrát kell s mennyivel képes kalóriadeficitet elérni. Nekem első körben napi 80 gramm alá kellett mennem, sokaknak ez már kevés :D Nekem pedig csak tizenpár kilóra volt elég a 25-ből. De én sokat eszem, nagyon jól működik az éhségérzetem s az étvágyamra sincs panasz... Épp ezért extra kihívás kijönni kevés kalóriából (1600 kcal is megy 1-2 napra, de utána borul az egész, pedig ez még elég kis deficit nálam). Mivel önfegyelmet sem igazán akarok gyakorolni evés terén, a réginél is jobb, élvezetesebb életmódra volt szükségem, de ezt nem volt nehéz megoldanom. Zöldség- és tojásimádó vagyok, a szénhidrátbombák zöme kicsit sem hiányzik. Akinek azok fontosak, s nem tudnak önsanyargatni sem, azoknak az én módszerem nem alkalmas.

De a szénhidrátcsökkentés azért sokaknak bejön, nem véletlenül (s itt nem az extrém alacsony szintről beszélek, természetesen, ahhoz bírni kell a sok zsírt, hiszen energia azért kell). A szénhidrátok tipikusan kevésbé laktatnak, mint a fehérje- és/vagy zsírdús ételek, ennek megvan a fizikai magyarázata (bár egyesek azért máshogyan működnek), a mai civilizált ember pedig rengeteg szénhidrátot eszik, aminek megvannak a hátrányai, főleg, hogy nem jó szénhidrátforrásokat használ (magával a magas szénhidrátbevitellel semmi bajom, akinek napi 1000 gramm kell, az egyen annyit, ha egyszer aktív életet él s neki így jó).

2016. febr. 2. 10:54
 7/7 anonim ***** válasza:
Én egyszerűen eldöntöttem, hogy tornázni fogok, s tornáztam is, akkor is, ha szívesebben lóbáltam volna a lábam. Csak azért is.
2016. febr. 2. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!