Sziasztok! 30 éves vagyok, régebben sokat sportoltam, aztán a sérüléseim miatt abbahagytam, a kilók pedig elkezdtek felkúszni, és nagyon sokáig (évekig) nem foglalkoztam ezzel, most pedig nagyjából 50 kiló felesleg van rajtam. Dietetikus támogatásával beállítottam az éves kitűzött súlyt (15kg leadása a minimum, lassú, de tartós fogyás a cél), normalizáltuk az étrendemet, de ki kéne egészíteni mozgással is. A korábbi sporttevékenységem miatt mindkét térdem sérült (porc és szalag) illetve a jobb vállam is, valamint a felszedett kilók és az azóta elhagyott káros tevékenységek (dohányzás) miatt minimális szívnagyobbodásom. Ezeket terhelni korlátozottan tudom, a súlyom miatt orvosilag ellenjavallt is. Azt ajánlották, hogy amíg a testsúlyom el nem éri a "már terhelhető" szintet, ússzam vagy kerékpározzam, de előbbi a beosztásom miatt nem megoldható (reggel hattól este hatig dolgozom, mire uszoda közelébe kerülnék, már bezárnak), utóbbiról pedig egyre gyakrabban olvasom, hogy fogyáshoz hatástalan. Tényleg így lenne? Milyen testmozgást végezhetek ebben az állapotban?
Saját tapasztalatból mondom, hogy biztos, hogy nem hatástalan a fogyásban! Anno 23 kg-tól szabadultam meg a segítségével egy fél év alatt. Persze az étkezésemen is változtattam, de ez a mozgás mindenképpen kellett hozzá. Ha az úszást nem tudod bevállalni, akkor ez igen kímélő, de mégis igen hatásos mozgásforma. Úgy osztod be hozzá az idődet ahogy akarod. Bármikor "felpattanhatsz" rá, ha van egy kis időd.
2016. jan. 21. 11:20
2/3 anonim válasza:
Szobabiciklit ajánlom én is, illetve kímélő aerobicot, ha bírod. Low impact tornát keress, abban nincs semmilyen ugrálás, nem terheli a térdeidet. Illetve csak azt csináld, amit bírsz.
2016. jan. 21. 13:23
3/3 anonim válasza:
Nem igazán nevezném hatástalannak, meglepően sok kalóriát éget akkor is, ha csak csak ül az ember és kényelmesen teker... A séta sem hatástalan, csak sok legyen belőle :D De nemcsak a kalóriaégetés miatt edz az ember... Összetett dolog ez.
Én minél hamarabb bevetném a teljes test edzését is, persze kímélő gyakorlatokkal. Nekem már nincs nagyon sok feleslegem, de ma sem akarok futni és ugrálni, nem esik jól. Választok más gyakorlatokat, felső testre súlyzózás, alsónál pedig sokszor fekszem és emelgetek ezt-azt, elég kemény az is, de nem terhelem a térdem (bár nekem nincs bajom vele).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!