Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Alakformálás a rohanó hétközna...

Alakformálás a rohanó hétköznapokban hogy lehetséges? Bővebben lent!

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, elég sok órám van (általában hasonlóan néz ki az órarendem: hétfőn 4ig, kedden háromig, szerdán este nyolcig, csütörtökön hétig, pénteken délig vannak előadások). Emellett dolgozok, általában pénteken délutántól este 10-11ig, szombat és vasárnap 12 óra, plusz változó, de hétközbe egy nap szoktam még menni egy rövid műszakra. Úgy érzem egy rohanás az életem. Előtte heti 4-5 alkalommal jártam edzeni, mellette elmentem futni mikor adódott alkalom rá és kedvem is volt. Most viszont úgy érzem meghalni se lenne időm. Jelenleg vizsgaidőszak van, reméltem hogy lesz időm, de heti 4x12 órában dolgozok. Őszinte leszek: látom, hogy lenne 1-1 órám, de úgy érzem nincs erőm hajnalba kelni, mikor amúgy is 4-5 órákat alszok, utána suli/munka. Néha sétálok munkába, viszont suli után esélytelen lenne hogy odaérjek, ha csak nem kocsival megyek, így pár alkalmam marad.

Ki vagyok faszulva, na :D De nem szeretném elhanyagolni magam, de a havi 1-2 nap amit ténylegesen tudnék a családommal/párommal/házimunkával tölteni.. nos ebből nem szoktam már órákat edzéssel tölteni, maximum 20-30 perc futás (amit havi néhány alkalommal édeskevésnek érzek.) Ülő munkát végzek a suli mellett, pénztáros vagyok. Nincs sok feleslegem, max pár kiló, csak formában szeretném magam tartani. Néha nagyon rossz a kedvem, mert tudom, mindenkinek arra van ideje, amire ő maga szán.. elég nagy elvárásaim vannak magammal szemben, az egyetemet nem hagyom ott, a diákmunkával pedig épphogy kitartok (kiegészítve az egyetemi ösztöndíjjal) épphogy kitartok. Szerintem sokan járnak hasonló cipőben, segítsünk egymásnak!:) Nem fogok beletörődni hogy a rohanás, a jövőm építgetését az egészségem (és alakom) bánja!_:)

2016. jan. 4. 15:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Ajánlom a rövidebb, de annál hatátosabb intervall edzéseket. Otthoni edzésnek pl. Péntek Enikőt, Shaun T-t. Napi 40 percet szánok rá (bemelegítéssel, nyújtással együtt) cakkumpakk, és többet nem is bírnék, baromi jól megmozgat és formál. Ha rohanósabb napom van, akkor egy 25 perces intenzív edzést csapatok, garantálom, hogy jobban meghajtom magam, mint más az 1 órás kocogással.

4 gyerek mellett. ;)

2016. jan. 4. 16:21
 2/4 anonim válasza:
Az első válaszoló tökéletesen leírta. Én 90kg-ról 55-re mentem vissza a 3. szülésem után az intervall, Péntek Enikő, HIIT edzéssel. Nekem sincs időm, dolgozom egész nap és 3 gyerekemet egyedül nevelem. Nem küldök képet, de elképesztő a változás, kő kemény edzés, kell hozzá erőnlét, de megéri.
2016. jan. 4. 21:42
 3/4 A kérdező kommentje:
szuper, köszönöm szépen, ma el is kezdem!:) nem gondoltam volna hogy ilyen hatásosak ezek:)
2016. jan. 5. 12:26
 4/4 anonim ***** válasza:

Arra figyelj, hogy tényleg maximális erőbedobással végezd a gyakorlatokat, ez a HIIT lényege. Ha úgy érzed, hogy 30-40 perc után még bírnád, akkor vagy rosszul csinálod, vagy nem a megfelelő nehézségű gyakorlatokat végzed.

Ha pl. Enikőzöl, ne a legnehezebb gyakorlatot keresd, hanem azt, amelyiket a legmaximálisabb erőkifejtéssel meg tudod csinálni. Ha a legegyszerűbb gyakorlatot csinálod 100%-on, azzal hamarabb érsz el eredményt, mint a nehezebb gyakorlatokkal fele olyan intenzitással.

Inkább rövidebb legyen az edzésed, de ott adj bele mindent, mint hogy végigtornázd az egész sorozatot, de a felét már lötyögve, ezzel pedig a módszer hatékonyságát kockáztatva.

2016. jan. 5. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!