Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tudnátok pár jó tanácsot adni?

Tudnátok pár jó tanácsot adni?

Figyelt kérdés

Lenne pár kérdésem a diétákkal kapcsolatban.

20 éves vagyok 183cm magas 99-94 között ingázik a súlyom diéta nélkül. Napi 10 órát dolgozom ülve.

Tervben van reggeli 30 perces futás két naponta.

Kiszámoltam egy kalkulátorral hogy napi 1660 kalóriára lenne szükségem 1000-s kalóriadeficittel.

Az 1 kérdésem: A lábaim szép vékonyak csak igazából a felső testem és a fejem zsíros ebben az esetben is hatásos a diéta ?

2: Ha a fél órát le futom 2 naponta akkor is jelentős izom veszteséggel kell számlnom?

3: 5 étkezéses diétát néztem ki magamnak. Mivel sokat dolgozom és másra is szeretnék egy kis időt szakítani tehát nem mindig lenne időm főzni kiválthatom néha az ebédet egy két konzervel?

4: A lényeg csak annyi hogy 1500 kalóriát vigyek be naponta vagy az is számít mikor fogyasztom ezt a mennyiséget mekkora adagokban?

5: Mikor vékony voltam 82-85-kg.t nyomott a súlyom ez gondolom az erős csontomnak és annak köszönhető hogy azért van rajtam bőven izom a BMI-érték szerint akkor is túlsúlyosnak számítottam. Ahogy fentebb írtam leginkább a hasam a csípőm és a fejem van elhízva ebből gondolhatjátok az a plusz 20kg mekkora területen oszlik szét ha be tartom a heti egy kilós fogyást akkor a bőröm még feszes tud maradni?

Ne haragudjatok a sok kérdésért de nagyon amatőr agyok ebben a témában. Előre is köszönöm!

2015. dec. 23. 07:00
 1/9 anonim ***** válasza:
-ha tényleg le akarsz fogyni,akkor az is bőven elég,hogyha sokkal kevesebbet eszel,mint eddig...
2015. dec. 23. 07:34
 2/9 A kérdező kommentje:
Sosem ettem sokat. Például nagyon ritka az amikor napi 3x eszem szoval teljesen rendszeltelen z étkezéseim ebédelek mikor kész az ebéd aztán este meg vacsorázom. De ezek sosem egy időben vannak sajnos ezért szeretném kipróbálni ezt a kalória számlálós dolgot.
2015. dec. 23. 07:42
 3/9 anonim ***** válasza:

" Sosem ettem sokat. "

-dehogynem,ahhoz,hogy fölmenjél pl 99 kg-ra,ahhoz időnként még zabálni is kellett...

2015. dec. 23. 08:02
 4/9 A kérdező kommentje:

Mint fentebb is írtam: Esténként ettem azután pedig nem csináltam semmit, de híhatjuk zabálásnak is felőlem az eredmény ugyanaz dagadt vagyok>>>>> változtani szeretnék rajta feltettem egy pár kérdést ami nem tiszta nekem.

A keesebb evés a diéta "szinonimája" nem ?

2015. dec. 23. 08:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Mindegy, mikor eszel, én is eszem este, ami után nem csinálok már semmit, mégsem híztam el.

Diéta pedig étrendet jelent, hogy egy bizonyos szabályrendszer szerint étkezel.

2015. dec. 23. 09:15
 6/9 A kérdező kommentje:
Ma is okosodtam! :)
2015. dec. 23. 09:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Kcal számolgató hülyeségekkel ne foglalkozz, tévútra visznek.

A szervezeted kcal igénye nem a magasságodtól meg a súlyodtól függ, hanem az anyagcserédtől, testhőmérsékletedtől, a tüdőd oxigén felvevő képességétől és még millió más dologtól, ahhoz, hogy megállapítsák a kcal igényedet egy komplett orvosi csoport kell, nem egy netes kalkulátor...

Olvasd el a sárga kapszula című ebookot, aztán tanuld meg a makro tápanyagokat számolni.

A jelentős izomveszteséghez, jelentős izomzat kell... És még akkor is ott a homeosztázis, vagyis, hogy a szervezeted azokhoz a körülményekhez próbál alkalmazkodni, amilyen körülmények érik azt, tehát ha sportolsz, nem kell félned, hogy csak úgy eltűnnek az izmaid...

Általánosságban nem számít, mit mikor eszel, kivéve az esti szénhidrát, az bizony be tud zavarni az éjszakai hormontermelő folyamatokba.

Ha heti 0.5-1 kg -ot fogysz a bőröd elméletileg tudja követni az iramot, de ha egy kicsit veszít a feszességéből, azt azért 1-2 év alatt korrigálhatja a szervezeted, ilyen súlynál még nem maradnak rajtad méteres bőrredők.

2015. dec. 23. 10:08
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm! A könyvet elkezdem olvasni.

Ami pedig a bőrömet illeti sajnos eléggé megnyúlt ill. striás is a csípőmön. Fura mód a karjaim és a lábaim szinte egyáltalán nem híztak.

2015. dec. 23. 10:54
 9/9 anonim ***** válasza:

Az, hogy hányszor eszel s az, hogy sokat eszel-e, nincs különösebb összefüggésben egymással... Egy étkezésre is simán meg lehet enni a napi kalóriaigényünket, bár van, aki nem ilyen. De ismeretlenül nem tudhatjuk, hogy napi 3 étkezéssel mennyit vittél be, sokat, keveset, rengeteget... De mindegy, konkrétan hogyan is történt (szerintem sem kell konkrétan zabálni ekkora hízáshoz, mindössze éhes vagy és eszel valamit, a tipikus étrendekkel nem nehéz pluszba kerülni, mert sokakat nem laktatnak jól), felesleged van és le akarsz fogyni, ami nagyon helyes.

Azt már írták, hogy a diéta étrendet jelent. Jó esetben ez az életmódod része, jól érzed magad vele s eszedben sincs visszatérni a régi, hízást okozó étrendedre (legtöbbször rossz étrend okozza a hízást, bár lehetséges jó étrend mellett is túl sok evéssel, túl kevés mozgással, sőt betegség is).

1. Sokunk egyenetlenül hízik... Ha fogysz, akkor elvileg le kell mennie a feleslegnek a problémásabb helyekről is.

2. Akkor várhatsz nagy izomvesztést, ha elégtelen a fehérjebeviteled. A deficited nem kicsi, de nem extrém, van egy rendes kalóriabeviteled... Nem várnék sok izomvesztést. Persze az extra izmaidat, amiknek terhelés kell a megmaradáshoz, edzened kell, különben felesleges költséget jelentenek a testnek s elbontja őket, minél nagyobb a kalóriadeficit, annál szívesebben.

3. Igazából az a fő, hogy milyen az ételeid összetétele, tápanyagtartalma. Ha néha konzervvel viszed be, amit kell, azt nem látom gondnak.

4. Alapvetően az összmennyiség számít, tápanyagtartalom... Hogy mit, mikor, mennyit, az kevésbé, de azért bizonyára az sem mindegy. De ez nem kicsit emberfüggő. Az én szervezetemnek, úgy tűnik, fogyás szempontjából tökmindegy még az összetétel is, csak deficit legyen, akkor a deficit arányában fogyok. A párom is ilyen. De sokaknál mindenféle dolog bekavar, főleg a nagy inzulinválaszú ételek. A szervezetünknek az inzulinérzékenysége sem mindig ugyanakkora (reggel pl. gyenge, ilyenkor nem célszerű megdobni az inzulint, bár van, akinek ez is mindegy, már amennyire a felszínen, kívülről ez érzékelhető), máshogy működik edzés közben és után, alváskor... Bonyolult dolgok ezek, én magam sem mentem bele a témába, pedig sokat olvasok táplálkozásról. Igaz, engem nem érint, mert a szervezetem egyféle mintázatban szeret enni (nagyon fix a mit, mikor, mennyit egyek, ha máshogy csinálom, nem esik jól), én azt követem. Úgy tapasztaltam, ez egyéni jellemző, amivel nem érdemes szembemenni s magunkra erőltetni mások evési ritmusát, inkább kitapasztalni, nekünk hogyan jó.

5. Változó, hogy kinek marad feszes a bőre, de fiatalon ekkora felesleg miatt nem aggódnék, ha rendesen fogysz, nem extrém gyorsan és mozgással... Természetesen garancia nincs rá.

2015. dec. 23. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!