Elmagyaráznátok, hogy van ez?

Nem teljesen értem, mit nem értesz, de igen, papírforma szerint a kieső kalóriák fogyásként jelennek meg.
Aztán persze vannak a speckó dolgok...
A koplalástól belassul az anyagcsere. Sosem találtam meg, milyen határok között képes megjátszani ezt, gondolom, erősen emberfüggő, de lassul. Ez csökkenti a deficitet.
Egy idő után megbetegszik és szerencsétlen esetben még a lefogyás előtt meghal az ember.
S persze, izmot is veszt, a fehérjeigény miatt mindenképpen, aztán az agy glükózellátása is mintha abból menne... S az extrém deficit vészhelyzete miatt a test szereti elbontani a költséges izmokat, mivel így késleltetheti a leépülést, éhenhalást...

Még februárban levesekkel fogytam 8 kilót két hét alatt (94-ről 86-ra), úgy, hogy mellette napi 1 órát bicikliztem. Ezt még további két hétig folytattam, de egy dekát nem fogytam közben. Itt kezdtem kipróbálni normális diétákat és étrendeket, mert rájöttem, hogy ez így nem jó.
A négy heti, egészen nyugodtan mondhatni, hogy koplalásom során 3 kiló izmot vesztettem. 1,5 hónapon át edzettem keményen és táplálkoztam megfelelően, aminek köszönhetően egy dekát nem fogytam mérleg szerint, csak az izmaimat tápláltam vissza, tükörben mégis láttam, hogy egyre vékonyabb vagyok.
Ezzel csak azt akartam elmesélni saját példámmal, hogy a "nem eszek egyáltalán, mert az kalóradeficit és tök jó, mert fogyok" mennyire hülyeség, mert mennyire nem csak zsírból lesz fogyás. Hónapokra vágtam haza a szervezetemet egy koplalással.
Mikor a rehab után, május környékén helyreállt a szervezetem, napi 1800 kalóriával heti fél kilót tudtam fogyni, úgy, hogy mellette folyamatosan erősödtem is. Senki ne akarjon koplalni, hülyeség.

nagyon kis trükköset kérdez a kérdező, elméletben ez így is lenne, DE:
a probléma és az elmélet ott bukik meg, hogy ez a 2000 kcal szükséglet, ez szükséglet, ahhoz, hogy megfelelően működjön a tested, a légzésed, bőröd, keringésed, szerveid, emésztésed, látásod, hormonális homeosztázisod stb stb, ha ez nincs meg, pláne nem minőségi tápanyagokból, akkor a tested nem fog optimálisan működik, pl az immunrendszered legyengül, hamarabb és könnyebben leszel beteg, nem lesz ellenálló a vírusokkal stb szemben.
Természetesen ha koplalszt fogysz, hisz a koncentrációs táborokban vagy afrikában éhező ember is fogy, csont és bőr lesz, viszont itt különböztessünk meg egészséges fogyást, amikor az izomzatod és biológiai funkcióid megóvás mellett kizárólag, vagy legaábbis nagyobb mértékben TESTZSÍRtól szabadulsz meg, és nem az értékes szöveti /izom/ fehérjétől.
a zsírból fogyás lényege, hogy épp csak annyira kell az összkalória bevitelt megszorítani, hogy ne okozzon anyagcserelassulást, sőt akár még gyorsítsa is, ehhez napi 5-8x étkezés, és pontosan számolt kaja kell a minőségi tápanyagokból, a megfelelő arányban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!