Mi lehet a baj? Már teljesen ki vagyok akadva?
Általában 56kg vagyok,ennyi is voltam utoljára múlt hét pénteken. Ma reggelre viszont ráálltam a mérlegre és 59.2 . Ez hogy lehet? Nem ettem többet,keveseket eszem,nem voltam wc-n 1,5 hete,de ettől nem lehetek 3kg-al nehezebb,mert szokott ilyen lenni és még soha nem volt ennyi a súlyom. Ráadásul mensi előtt kezdek kívánós is lenni,vettem be ma hashajtót,hátha segít valamit :( :(
Puffadok is már,mert 3-4 nap múlva meg kéne jönnie,és lehet ez a súlytöbblet attól IS,hogy kínai gyorsétteremben dolgozom 15 órát egy nap és csütörtök óta,amit ettem pár falat az ottani kaja volt,a szakács azt mondja rengeteg kukorica keményítő van benne,az ugye visszatartja a vizet? Gyógyszert is szedtem,az mondjuk gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító,de elég sokat.
Lehet ez a 3kg
A menstruáció előtt visszatartott víz
1,5 hét wc nélkül
Keményítő miatti vízvisszatartás??
Másra nem tudok gondolni,még soha nem volt ilyen,hogy 3 kg csak így. ..tuti nem híztam,mert nagyon keveset eszek :(
minél aktívabb az életmódja egy nőnek, és minél jobb az anyagcseréje, annál kevesebb vizet köt meg a szervezete mensi előtt. tök normális, hogy egy kevésbé aktív női test mensi előtt 1 nappal végéig megköt 1-2 kilónyi vizet.
szóval ez is az oka, meg igen, ha nem mész nagywc-re, az is, mert a béltartalom, felgyülemlett anyagok még nyomnak egy kicsit a latba.
1200 kcal még nem is nevezhető kevésnek, én pl. ennyivel tudom tartani a súlyom, ha lemegyek az ideálisom környékére (saját ideális súlyom, nem a nagykönyv szerinti, attól az én komfortsúlyom +3 +4 kiló!) egyébként is, vannak népcsoportok, ahol a felnőtt férfiak nomád (vadászó, állattenyésztő, földműves, vándorló) életmód mellett esznek ennyit.
nem kell nagykönyv szerint venni mindenkit, elég lehet az 1200 kcal, de viszont MINŐSÉGI ételt kell enni.
ha minőségi ételt eszel, és nem sanyargatod magad, akkor az anyagcserédnek ezt meg kéne hálálni. és az anyagcsere jó működését a rendszeres széklet is igazolja.
kevés rostosat eszel, valószínű nem válogatod meg megfelelően az ételeket - pl. lehet, kevés a rost, ehetnél gabonapelyheket, magvakat, teljes kiörlésű kenyeret, és persze sok-sok-sok folyadékot. ugyanis a jó kaksihoz kell a folyadék is. ha valaki nem iszik eleget, és keveset eszik, nem tud egy jót "tojni". már bocs, de saját tapasztalat :)
illetve pl. egy túl sós kaja is megkötheti a vizet. próbáld csak ki, egy jó kis fincsi leveske, sok sóval... és másnap fél kilóval vagy több, de aztán kipisilgeted, és ismét eltünik a feleslegben érkezett plusz.
jóféle vízhajtó a káposztaleves (sokan fogyóztak is a káposztalevessel - káposzta, hagyma, zeller - mind hajtanak) aztán az alma is, a koffein...
egy kis mozgás is segít a belek megmozgatására.
nyugi, pár nap múlva eltűnik az a plusz 3 kilócska, ez csak átmeneti szerintem :)
ne egyél gyorskaját, nátrium glutamát van benne, és most nem azért mondom, mert csupa rosszat mondanak róla, hanem azért mert tökre nagy étvágyat csinál, ha valaki gyorskaját eszik, még kajásabb lesz (1 hambi, de kell rá akkor egy csoki. szerintem mindenki tapasztalta már ezt az érzést. a nátrium glutamát segít abban, h az ember degeszre egye magát)
na, majd írd meg, hogy pár nap múlva eltűnt-e, de szerintem ez lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!