Mit tennétek ha? (többi lent)
Sziasztok! Most álltam vissza munkába, eddig a gyerekkel voltam otthon. Szeretnék fogyni, de 12órában dolgozom, éjszaka-nappal hétvégén is. Mivel pörgős melóról van szó, így 12 óra alatt max egy-két hotdogot tudok enni, de van hogy egész nap észre sem veszem, hogy nem eszek. Elég pörgős a munka, benzinkúton dolgozom. Egész nap állok, rohangálok is ha úgy jön ki a lépés. Mikor hazaérek akkor eszek valamit és annyi. Viszont úgy gondolom hogy ez így nem jó, mivel kb alig eszek egy nap, és attól tartok, hogy inkább raktározni fog a testem. 2 évig voltam itthon, a munka előtt is így étkeztem. Ti hogyan oldanátok meg ezt a helyzetet, hogy fogyjatok is? Hozzátartozik, hogy terhesség előtt sem voltam egy nádszál, 90kilóval estem teherbe, 95kilóval mentem szülni, de azóta is, (két éve) rendületlenül 95kiló vagyok, 176centivel, és ezen mindenképp szeretnék változtatni.
Válaszaitokat köszönöm. :)
Szia
Rendszerességre kell törekedni, akár az órát figyelni, hogy valamit egyél adott időben. A legideálisabb a napi öt étkezés. A hotdog helyett készíthetsz pl. egészségesebb alapanyagokból szendvicset, ehetsz tízóraira, uzsonnára gyümölcsöket, reggel érdemes úgy indulni, hogy már reggeliztél. :)
Jól érzed magad így? Azt írtad, úgy gondolod, hogy nem jó, de ha jól bírod, akkor lehet, hogy megjátszható, hogy csak otthon eszel napi egyszer. Illetve te nő vagy s nőknek nem ajánlják az időszakos böjtöt, állítólag keveseknek jön be, míg a férfiaknak sokszor igen jó, napi egyszeri evés pedig az extrém verziója...
Akkor viszont bent kell enned. Viszel ételt és megeszed. Ha azt mondod, hogy úgyse eszed meg, csak napi egyszer tudsz enni, akkor mégis mit mondjak? Ha nem akarsz változtatni, akkor nincs opció...
Viszont ha napi egyszer eszel, akkor nyilván sokat kell. Nem koplalhatsz... Nem is értem, hogyan tudsz dolgozni úgy, hogyhogy nem sikít a tested üzemanyagért, ha éhezteted?
S persze lövésem sincs, mit eszel otthon. Valami rendes étel kellene, megfelelő összetétel, tápanyagtartalom...
S bár inkább a saját eseted érdekel, többnyire szeretek válaszolni az ilyen kérdésekre...
Én személy szerint, ha olyan lennék, mint te, akkor vinnék egy csomag mogyorót vagy kesut munkába, az remekül eláll, ki se kell venni a táskából egész héten, ha nem fogy el, gyorsan megehető meg minden. Eme roppant kiegyensúlyozatlan étkezést (semmi és pár falat mag közt) az esti otthoni evéssel egyensúlyoznám ki, betolnám a 2000 vagy amennyi fogyáshoz kell kilokalóriámat valami jó fehérjéből, zöldségből, zsírból (zsírra alapozva könnyebb napi egy evés mellett jóllakottnak maradni. de ha azt bírnám, akkor szénhidrátosan ennék napi egyszer, mindenképp úgy csinálnám, ahogy a testemnek jó).
Az pedig nem érdekelne, hogy mit ajánlanak nőknek, ha egyszer érezném, hogy a 23/1 időszakos böjt kényelmes, jóleső és nem okoz gondot. Ha okozna, akkor változtatnék s vinnék ételt munkába (ezt csinálnám a teljesen saját esetemben, mivel nekem napi egy evés kevés). Pl. rántottát sok zöldséggel s olajos magvakat. Az megenném délután 2-3 körül, este pedig jönne a bőséges vacsora otthoni nyugalmamban. Egész napos munka esetén ez a számomra legjobb, itthon tartózkodva már az ebéd lenne a nagyobb.
De ez, ugye, én vagyok.
Reggelire véletlenül sem gondolnék, sem a saját, sem a te esetedben, mivel egyikünk szervezete sem szimpatizál a reggeli gondolatával.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!