Miért mondják azt, hogy futással nem lehet fogyni?
Figyelt kérdés
Nagyon sok fogyókúrás oldalon és hasonló életmóddal kapcsolatos oldalakon olvastam hogy nem ajánlják a futást a fogyni kívánóknak. Én nyár óta futok 8-10km-t heti 3x és fogytam pedig nem is volt súlyfeleslegem. Az ismerőseim közül is vannak akik futással fogytak nagyon sokat. Valaki tud magyarázatot adni hogy miért írják mégis hogy így nem lehet leadni? Esetleg írhattok saját tapasztalatot is!:)2015. nov. 8. 16:59
11/13 anonim válasza:
7. már leírta.
Nyilván lehet több mozgással és a korábbi szintű evéssel fogyni (kifejezetten az várható, hogy fogyás lesz az ilyesmi eredménye), de csak mert sokat mozog az ember, nem garantált a fogyás, hisz lazán be lehet pótolni a kiesett kalóriákat.
12/13 anonim válasza:
Nem azért nem ajánljuk mert nem lehet vele fogyni, hanem mert aki túlsúllyal fut, az oroszrulettet játszik a térdeivel.
13/13 anonim válasza:
Egyrészt tényleg az ízületek sérülése miatt nem ajánlott, másodszor pedig azért, mert futás közben kevésbé nyúl a zsírhoz a test. Ez nem azt jelenti, hogy nem lehet vele fogyni, mert minden mozgással lehet, hiszen kalóriát égetsz. Viszont ha a zsírégetés a fő szempont, minimális izomveszteség mellett, akkor jobb az aerob tartományban maradni, amibe a futás a legtöbb embernél már nem fér bele. Ilyenkor a kis intenzitás miatt a szervezet elkezdi a zsírokat bontani, így közvetlenül azt használja fel energiaként, nem pedig a szénhidrátokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!