Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Lehet e fogyni szimplan...

Lehet e fogyni szimplan gyaloglassal? Mi a gyalogolosas hosszzutavu elonyei?

Figyelt kérdés

Elhataroztam, h gyalog jarok a munkaba, igy kb reggel este setalok felorat.

neha tobbet is, ami kb napi 5-6 km.

heti 30km neha tobb is. persze megrtem ez nem sok.de megis valami

Lehet e ezzel fogyni? vagy alakot formalni ? vagy vane ennek valami jelentosege hosszutavon? vagy inkabb szalljak fel a buszra es sporoljak 15 percet ?

#gyalogolas
2015. nov. 4. 01:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ezt még könnyű ellensúlyozni evéssel... Amikor napi 10-13 km-t gyalogoltam munkába (volt szintkülönbség is) s hétvégeken olykor teljesítménytúráztam, a nagy súlyfeleslegem mit sem változott. Ahogy akkor sem, amikor napi több órát gombásztam (nem találtam sokat, az idő zöme gyaloglás volt), bár ez az időszak nem tartott nagyon sokáig. Csak a gyaloglás nyilván kevés, kalóriadeficit nélkül nem fog menni. Persze mozogni jó, szép helyen különösen. De úgy ennyi, jó alakod ennyitől nem lesz... Én azért csináltam, mert napi 2 óra tempós gyaloglás volt a minimum, amivel még elviseltem az ülőmunkát, s a budai részen elég szép helyeken mentem.
2015. nov. 4. 01:36
 2/13 A kérdező kommentje:
koszi a valaszt es semmit nem vettel eszre ? valamit ha nem is figytal de a tested nem valtozott valamivel jobb iranyban ? gyaloglassal gondolom nem lettel izmosabb, de mondjuk egeszsegesebb ? akkor tneyleg csak idopocsekolas a gyalogolas ?
2015. nov. 4. 02:03
 3/13 anonim ***** válasza:

Félóra alatt 5-6 km? Az már teljesítmény, de a fogyáshoz kevés! Félóra alatt elégetsz kb 100-150 kcalt, ha az evésen nem változtatsz, ez vajmi keveset jelent.

Ennek ellenére nem elpocsékolt idő, javítja a vérkeringést, az állóképességet, serkentheti az anyagcserét.

De inkább akkor van jelentősége, ha valakinek komoly súlyfeleslege van, és előtte semmit nem mozgott. Akkor a fokozatosság elve alapján ez lehet az első lépcsőfok a sport irányába. A sport sosem felesleges, legyen bármilyen kevés, vagy bármilyen intenzitású. De fogyáshoz ennyi kevés.

2015. nov. 4. 04:18
 4/13 anonim válasza:

Csak gyaloglással nem, ahhoz táplálkozásváltás is kell.

Egyébként én nyáron fogyókúráztam, és én tényleg elég sokat gyalogoltam. Fokozatosan vittem fel a nehézséget, kb napi fél óráról, nap 1 órára. Bár olyan is volt, hogy naponta 2x 1 órát gyalogoltam a táplálkozásváltozás mellet

Heti 1-1,5 kg-tól szabadultam így meg.

2015. nov. 4. 05:09
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Ez a séta dolog, amit írtál nem nagy szám. Azt kellene megérteni, hogy abban van a dolog lényege, hogy 70% a táplálkozáson múlik. Tehát, ha nem változtatsz az étkezésen, nem fog semmi változni.

Egy nagyon egyszerű fogyasztó dolgot mondok neked.

Ne egyél vacsorát!!!

Ez már önmagában elrettent? Nem is bírod megállni? Próbáld meg esetleg másképpen. Beszél össze a munkahelyeden 4-5 emberrel és vegyetek egy ilyent és osszátok el:

[link]

Este megeszel egy adagot, ami nincs 100 forint és kész is. Soknak tűnik elsőre az ára, de egy kg 50 napra elég. Ennél többe kerül a vacsorád. Esetleg olvass utána, ha felkeltettem az érdeklődésed. De ne úgy csináld, hogy eszel mellé, mert akkor még jobban elhízol.

2015. nov. 4. 06:24
 6/13 anonim ***** válasza:
Lehet fogyni, nézd meg a gyalogló sportolókat, egyik sem elhízott. A gond az étkezéssel van. Pontosan ki kell mérni, adagolni. Így nem következhet be az, hogy egy kiadós gyaloglás után farkaséhesen kétszer annyit eszik az ember, mint kellene. Sokan itt követik el a hibát.
2015. nov. 4. 07:10
 7/13 anonim ***** válasza:
Allokepessegedet javitja, es ha nagyobb felesleged van, akkor megfelelo kajaval adhatsz is le vmennyit :) hidd el nem felesleges!!
2015. nov. 4. 07:55
 8/13 anonim ***** válasza:

Nézd, ha eddig stagnált a súlyod, mostantól pedig többet mozogsz és ugyanannyit eszel, mint eddig, akkor biztosan fogyni fogsz valamennyit. Csak vigyázz arra, hogy ugyanannyit egyél.

Persze ha pontosan kiszámolt, átgondolt étrendet követnél, az még hatékonyabb lenne. A legtöbb embernek már az is segít, ha egyszerűen mindent lemér és felír, amit eszik, mert így nem nassol összevissza napközben úgy, hogy észre se veszi magát.

2015. nov. 4. 08:25
 9/13 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat, ugy ertettem, h ketszer felora alatt(oda-vissza) jon ki a 5-6 km.
2015. nov. 4. 08:39
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az egyik legjobb sport fogyásra a gyaloglás, mivel annyira alacsony intenzitású, órákon keresztül lehet csinálni és zsírt égetni közben, és nem éhezik meg úgy tőle az ember, mint az intenzívebb sportoktól. Ugye minél intenzívebb egy mozgás, annál inkább szénhidrátból nyeri az ember az energiát, és annál gyorsabban és jobban megéhezel tőle. Én 20 kilót fogytam tavasz óta, ebből legalább tizet gyaloglással.

Emellett viszont egyrészt figyeltem az étkezésre (a gyaloglást is belekalkulálva masszív kalória mínuszban voltam), másrészt nem egy órát sétáltam naponta, hanem legalább kettőt, de sokszor hármat-négyet is.

Alakformáláshoz pedig semmit sem ér.

2015. nov. 4. 09:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!