Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan lehetne leszokni a...

Hogyan lehetne leszokni a zabálásról?

Figyelt kérdés

Szegény családban nőttem fel, ahol az volt a "szokás", hogy mindent azonnal meg kell enni, mert 1 óra múlva elfogy (ezt 3 fiútestvérnél simán meg is történt). Ha a tányérodon van valami nem hagyod ott, mert másnap lehet, hogy nem lesz semmi ehető otthon (maradékok elrakása lehetetlen).

Elköltöztem, saját kereset (tudok ételt venni bőven), de nem tudok szabadulni ezektől a szokásoktól. Emiatt kövér vagyok és ilyen zabálási "rohamaim" vannak.

Valaki valamilyen tanács? Bevált módszer?

2015. okt. 28. 16:37
 1/9 anonim ***** válasza:
45%

Alakítsd át a zabálás "alanyát". Zabálj nyugodtan, de zöldséget, húst, gyümölcsöt, - hagyd el a szénhidrátokat.

Én pl régen sokat ropiztam - most sós, fagyasztott (mirelit) kukoricát eszek helyette. Nem is tudok annyit megenni belőle mint a ropiból :-)

2015. okt. 28. 17:30
 2/9 anonim ***** válasza:
0%
Kukorica? A disznó is attól hízik...
2015. okt. 28. 18:03
 3/9 anonim ***** válasza:

Az első sem írt rosszakat (leszámítva, hogy ő sem a szénhidrát makrotápanyagot érti szénhidrát alatt), de nem is értem, miért gond, hogy mindent le akarsz enni a tányérodról. Szedjél, készíts kevés ételt... Bár ez macerás, de lehet, hogy ez a kisebbik rossz s tuti megszokod egy idő után, hogy ne zabálj...

Én sem szoktam a tányéron hagyni, max. extrém esetben évi párszor. De nem is szedek túl sokat. Sütiből pedig csak annyit sütök, amennyi azonnal elfogy, az túl nagy csáberőt gyakorol rám. Van ilyen. Ettől még lefogytam 20 kilót... Az életmódváltás segített. Sokszor az étrend miatt zabálós az ember, túl sok szénhidrát és édesség ördögi köre...

2015. okt. 28. 18:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Érdekes, mégis lefogytam 10 kg-ot fél év alatt... :-)

Hidd el kevésbé hizlal, mint egy péksüti vagy egy szelet torta :-)

Sőt, még császárszalonnát is ettem! Micsoda szentségtörés! :D (csak nem kenyérrel ettem :-) )

2015. okt. 28. 18:14
 5/9 anonim ***** válasza:

1,4-es vagyok:

3-as, látom, majdnem ugyanazt írtuk, majdnem ugyanakkor :-)

2015. okt. 28. 18:16
 6/9 anonim ***** válasza:

A császárszalonna speciel az egyik legalkalmasabb étel fogyni vágyóknak, amit el tudok képzelni... Persze ez azért embere és étrendje válogatja, nem vagyunk egyformák. De laktat és nem magas az inzulinválasza, nekem nagyon segítene, ha gyakran ennék ilyesmit, de nem. Nem baj, a tojás is szuper.

A kukorica már más, de mennyiség kérdése, hogy hízik vagy fogy mellette az ember (igazából a kalóriaegyenleg a legfontosabb, bármit is csináljanak a hormonok).

2015. okt. 28. 18:22
 7/9 anonim ***** válasza:
Nálunk is az volt a szokás, hogy mindent meg kell enni, de azért, mert "egy jó háziasszony semmit nem dob ki". Hiába laktam jól, el kellett tüntetnem mindent, amit kiszedtem. Nálam a kistányérozás vált be. Ha arra szedsz a kajádból annyit, amennyi kényelmesen elfér, a szemed is "kielégül", és mégsem eszel annyit, mint normál esetben. Ha attól félsz, hogy nem laknál jól, igyál meg előtte, utána egy nagy pohár vizet, és gondolj arra, hogy kb 20 perc, mire leér a gyomrodba az étel.
2015. nov. 4. 10:00
 8/9 anonim ***** válasza:

A kistányérozás inkább arra jó, hogy ne maradjon. Vagy ha valaki szemre eszik. Én éhségre. Kicsi tálkám van, amibe szedek akár hatszor is, főleg levest, ami nem tartalmas.

S nagy tányér is jó, csak nem kell púposra rakni, lehet, hogy feleannyi is elég lesz, de akkor már csak nem hagyja ott az ember a maradékot, ha még fér a hasba...

2015. nov. 4. 13:13
 9/9 anonim ***** válasza:
"Nem tudok szabadulni ezektől a szokásoktól." Miért valaki kényszerít rá? Csak lusta vagy változtatni. Vegyél magadon már erőt könyörgöm.
2015. nov. 8. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!