Betegségem gyógyulása érdekében hogyan fogyhatok 3kg-t?
Pénteken kiderült, hogy tartós betegségben szenvedek, amire csak tüneti kezelés létezik. Nem szeretném a nevét elárulni, mert számomra kellemetlen dologról van szó. Az orvosom ajánlotta, hogy adjak le 3kg-t, mert bizonyított, hogy ennél a betegségnél jótékonyan hat pár kiló leadása. Nem azért mondta, mert kövér vagyok (172/61). Kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok egészségesen (heti 0.5-1kg) lefogyni? Futás és egyéb olyan tevékenységek kizárva, amihez szükség van a térdemre, mert műtétre várok vele. Azonban felülést és egyéb tetmozgást szívesen végeznék.
Egy segítségre váró 16 éves lány :)
Köszönöm a válaszokat!
Nincs hatással az emésztésemre szerencsére, de egészségesen és tartósan szeretnék fogyni.
Nagyon hálás vagyok minden segítségért:)
Akkor én valami csirkét ennék lehetöleg mellet ilyenkor ehetsz mellé szénhidrátot is
Ha a combot eszed akkor ne egyél mellé ch t csak több combot zöldséget mindig kell enni
Tejet én elhagynám vagy napi 1 pohár max ugy se tej amit a boltba veszel este fogyaszthatsz túrót tojást sajtot
Reggel pedig zabot ha lehet vizbe áztatva
Reggel és este nem kell zöldség
Cukros szarokat hagyd el meg a kenyeret is minimalizáld és a felvágotat vajat margarint meg pláne kb ennyi
Utolsó, hol szerezted te a doktori fiplomadat?:) bőrbetegségem van egyébként... Éa rohadtul nem tartozok a sovány kategóriába :) Normális a testalkatom.
Nem kioktatást kértem és nem a magánorvosom kritizálását.
Elöször is jobb lenne a betegségedet megadni (mivel anonym oldal, ezért úgysem tudja senki, hogy éppen te vagy az), mert nagyon nem mindegy, hogy mit eszel diéta címén. Lehet, hogy az egyik betegségre megfelelö étrend a másiknál csak ront a helyzeten.
Másodszor elég alacsony a súlyod így is, ezért nem túl valószínü, hogy értelme lenne fogyni, márcsak azért sem, mert valószínüleg csak izmot építenél le, aminek semmi értelme.
Egyetértek a 6-sal :)
Pláne a válaszod alapján. Bőrbetegséget nem gyógyít az, ha fogysz még x kilót. Vagy ha hízol. Semmi köze hozzá.
Ha van valami ételhez köze a betegségednek, pl. allergiás vagy valamire, akkor azt érdemes elhagyni, mással helyettesíteni, minimalizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!