Hogy tudnak az emberek 2000 kalóriát megenni?
Eléggé vékony vagyok, hízni szeretnék, de egyszerűen nem tudok annyit enni hogy meg legyen a 2000 kalória.
8 órát dolgozom + 3 órát utazok naponta, nap közben eszek 3 szenyát(500 kalória), hazamegyek csinálok tésztát(100 g tészta, kb 150 kalória) és kb jól is laktam egy napra.
Nyilván variálom hogy mikor mit eszek(két naponta eszek húst stb), de ritka az hogy annyira éhes legyen hogy lemenjen a 2k kalória.
Napi 3 kiló krumpli kellene a 2k kalóriához/vagy/1,4 kiló tészta/vagy/600 gramm rizs(száraz).
Lehetetlenség ennyit enni.
Több éve fogyok, eleinte jobban, most már szinte sehogy.
Évekig küzdöttem, hogy képes legyek 2000 kcal alatt enni, az annyira pici étel!!! Igaz, nem vagyok pici, még mindig kb. 63 kg, de gyerekjáték messze túllépni a 2000 kcalt úgy, hogy nem ez a célom, hanem az ellenkezője...
Igaz, én tömény ételeket eszem :)
2-3000 kcalt félóra alatt benyomok bármikor, de volt, hogy egy 2400 kcal ebéd után éhes voltam és ettem még. Jó, van, akinek ehhez több étkezés kell, nem vagyunk egyformák.
Krumpli, rizs, ezek nagyon lightos ételek, ezekből tényleg kihívás annyit enni (bár 3 kg krumpli szimpatikus, az nekem menne, csak legyen mellé sok zsír s kicsit betenne a sok szénhidrát).
Egy kis desszert simán tud 500 kcal lenni nálunk, nem apró adagban 1000 is. Tojás, olajos mag és sok zsír... Nagyon jó a kalória/térfogat aránya... Ezekkel kell vigyáznom, ha fogyni akarok :) Illetve eleve a zsírral és az olajos magvakkal, az utóbbiak sokak szerint nem jól laktatnak, ahhoz képest rengeteg kalóriát tartalmaznak. A tojás az, amivel fogyni tudok, mivel az nagyon laktató a kalóriatartalmához képest s a zöldség is remekül megy hozzá, kihozva egy kevés kalóriás, laktató, nagyobb méretű ételt.
De szénhidrátból is be lehet vinni sokat. Nekem durván megugrik a jóllakáshoz szükséges kalóriamennyiségem, ha szénhidrátot eszem, mivel nem lakom vele jól. Ez persze emberfüggő, valamint szénhidrátfüggő. Nem lehet ugyanazt várni egy tömény cukros dologtól, mint egy rengeteg vizet s akár sok zöldséget is tartalmazó, rostos, esetleg lassú szénhidrátos ételtől... (Bár engem a rost nem laktat, de állítólag van, akit igen.)
Meg kell találni azt az egészséges étrendet, ami mellett többet tudsz enni. Mert ha már jóllaktál, akkor nem mondom, hogy erőltess le ételt, az beteg dolog, s nekem se menne. A test jelzései nem véletlenül vannak. De más étrend mellett másként tud viselkedni... Ez még nálam is igaz, pedig az én szervezetem alapvetően kalóriát akar, a 2000 kcal a kedvenc száma (ha szénhidrátszegényen eszem), nagyon nehéz kicselezni. De lehet, mindkét irányban, bár több kalóriát azért könnyebb bevinnem. Nagyon sokat már nem menne, de 2500 körül még sima ügy.
Zsírt egy szénhidrátra alapozó étrendbe is elég könnyű elhelyezni (vastag szelet zsíros sajt a szendvicsbe, zsír a tésztára, hús alá), hacsak nem olyanról van szó, aki extrém rosszul viseli a kevés zsírt is.
S itt-ott csak 1 dkg zsír már elég sok plusz kalóriát ad.
Ha a direkt zsír nem jó, akkor az olajos mag nass jöhet be, de erről már volt szó.
Az előbb nem kommentáltam a kérdező étrendjét, de elég siralmas, főleg, hogy a kalóriák alapján kb. csak kenyér és tészta van. Ki eszik tésztát üresen??? Vagy kis, alig kalória zöldséggel (én odavagyok a nyers karalábés tésztáért, bár az én tésztámban tojás van és liszt nem), de 150 kalóriával jóllakva?
Normális ételt is kéne enni. Bár írtam, hogy a tojás laktat, azért az is tud segíteni valamit, sok benne a zsír, de jó fehérjeforrás is és tápanyagdús...
Reggelire krinolin/kolbász mustárral, ketchuppal, majonézzel, meg kenyér, hogy mindent feltunkoljunk. Ebédre jöhet bármilyen főtt étel, pl. csirkepörkölt nokedlivel és salátával, rakott kel, töltött káposzta, ilyesmi. Vacsira meg valami, amit könnyű elfogyasztani a tévé előtt, másokkal megosztva :D
Na jó, így tényleg csupa zsír az egész, okosan is meg lehet csinálni, pl. reggel szendvics 2db tk. kenyérből tojással, sonkával, paradicsommal, salátával, uborkával, esetleg sajttal, joghurttal, valamilyen lével, esetleg tejjel.
Ebédre egy adag lasagne reform változatban, növényi alapanyagokból. Nagyon laktat, mivel a tészta szintén tk. lisztből van, és még finom is.
Vacsira meg lehet enni valamilyen halkonzervet pufirizzsel.
És akkor még a nasikról nem is volt szó, mindegy, hogy gyümölcsről vagy csokiról beszélünk, és még csak italozni sem italoztunk, pedig néhanapján jólesik egy amaretto.
Persze értem, miről beszélsz. Van olyan ismerősöm, aki reggelire megelégszik egy Danone Fantasiával. Amikor megtudtam, kész sokként ért, bár nem is tudom, miért lepődtem meg annyira, alig 60kg a 180 centijéhez. Igazából csak lusta enni, ha elérakják az étteremben, azt mind megeszi.
Nem nagyon értem, miért számolgatod egyáltalán a kalóriákat, ha hízni akarsz. Inkább csak élvezd az evést, ha úgy jobban esik, akkor egyél barátokkal. Érdemes lenne elmenned egy főzőtanfolyamra is, hátha ott kedvet kapsz az otthoni főzőcskézéshez is, így biztosítva lesz a változatos étrend. Járj piacra, legyen mindig otthon friss gyümölcs és zöldség, és igyekezz feltölteni a konyhád alapanyagokkal.
Valamit nagyon nem jól számolsz kalória terén. Kezdjük ott, hogy a tészta egészségesebb formájának (durum tészta) is 100 g-ja 300 és 400 kcal között van. De közelebb a 400-hoz. Ebbe még nem számoltad azt, amit ráteszel. Sajtot, tejfölt? Diót, cukrot? Igazából mindegy is. Mert 500 kcal alatt sehogy sem úszod meg az esti tésztázást. A 3 szenyának kb. darabja 500 kcal (persze attól függ, hogy mi van benne) De még ha csak azt vesszük alapul, hogy esetleg magvas kenyeret eszel, abból is jó indulattal, kevés töltelékkel egy szendvics 300 kcal. 3 szendvics már 900. + az esti tészta 500 ez már 1400. Ebbe nem számoltuk bele, hogy mit iszol. Vizet? Üdítőt? Cukros teát? Kávét? A víz kivételével mindnek van kalóriaértéke. Szóval maradjunk annyiban, hogy durván 1500-1600 kcalt viszel be egy nap (az általad számolt 650 helyett, ami eleve a létfenntartáshoz is kevés, tehát ha ez valós szám lenne, akkor kb. ájuldoznál). A lehető legrosszabb formában. Hízáshoz eleve kevés, ráadásul nem is egészséges.
2000 kcal, ha így számolsz nem is olyan sok igaz? Csak annyi, hogy a 3 szendvicsbe teszel vajat, sonkát, zöldséget, sajtot. Megeszel mellé egy-egy szem almát/gyümölcsöt. Elrágcsálsz pár szem mandulát, diót, mogyorót, tökmagot utazás közben. Megeszed a vacsorát/ebédet. És már össze is jött a 2000 kcal. Ami nem is sokkal több, mint amit te eszel. Csak más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!