Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy azt mondja...

Miért van az, hogy azt mondja mindenki, hogy a szoptatás kb.500 kalóriát éget el, én meg 1200-1400 kcal mellett sem tudok fogyni?

Figyelt kérdés
Hová tűnik a többlet kalória? Ha nem is 500, de valamennyi biztos, hogy elmegy erre. Akkor hogy lehet az, hogy nem tudok fogyni? 2 éve szoptatok, hónapok óta 1200-1400 kcalt eszem (sok fehérjét, kevesebb ch-t), odafigyelek a mozgásra is, és szinte 1 kiló sem megy le, pedig kb. 20-25 kiló többletem van. Előtte is csináltam már ezt 2-szer szoptatás alatt, de abbahagytam mindig 3-4 hónap után, mert semmi sem ment el, nekem meg ugye elment a kedvem attól, hogy olyannal kínlódjak, ami nem segít. Szóval hová tűnik a kalória, amit a szoptatás vesz el, ha nem tudok fogyni? Kiszámoltam, hogy a szervezetem alapjáraton kb. 1950 kcalt éget el. Még ha nem is szoptatnék, elvileg akkor is fogynom kellene 1400 kcal-os diétával, nem? Ha abbahagyom a szoptatást, be fog indulni a fogyás végre? És azt ne írjátok, hogy ne fogyózzak szoptatás alatt, mert az ilyen vélemények nem érdekelnek. Egészségesen táplálkozom, elég energiát viszek be és rengeteg tejem van. Mindenki a környezetemben mondja, hogy nem értik, hogy miért nem fogyok egy ilyen egészséges életmód mellett. :( Légyszi mondjatok valamit, mert nagyon rossz így! Már 2 éve küszködöm ezzel és semmi eredmény, akármit is csinálok.
2010. márc. 11. 14:24
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor valószínűleg az van, hogy az elhúzódó szoptatás miatt még nem állt vissza a hormonháztartásod. Normális esetben a szülés után 1 éven belül vissza kell állnia. Anyukámnak sem állt vissza (de olyannyira nem, hogy már elmúltam 1 éves és még mindig nem jött vissza a menzesze), ezért a doki letiltotta a szoptatásról, így 13 hónapos koromtól már csak tápszert kaptam. És valóban, anyukámnak egyből megjött, mindenféle gyógszer nélkül! Lehet, hogy nálad meg az anyagcserédbe zavar bele a szoptatás. Ha abahagyod, biztosan lefogysz. És ne legyen lelkifurdalásod, 1 éves kor után már nem tudsz olyan plust adni a babádnak az anyatejjel, amit ne kapna meg a rendes kajákkal. A te babád meg már 2 éves, szóval hajrá!!!
2010. márc. 11. 15:13
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ezek adtak egy kis reményt, hogy valami talán elindul, ha ezt betartom a szoptatás alatt. Igen, most már le is válik rólam hamarosan a kisfiam, szóval várom az eredményeket. :)
2010. márc. 11. 15:52
 13/15 anonim válasza:
Majd írd meg, hogy mi újság!
2010. márc. 11. 21:24
 14/15 anonim ***** válasza:
Oszd el az 1400 cal.-t 5 részre.Igy fegyorsulhat az anyagcseréd.
2010. márc. 12. 08:18
 15/15 anonim válasza:

mert alkati kérdés!

kinek hogy raktároz ilyenkor a szervezete. Orvos mondta,h aki nem fogy szoptatás alatt,annak van minőségi teje:-) é

2010. aug. 5. 11:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!