Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ki találta azt a baromságot...

Ki találta azt a baromságot ki, hogy a napi többszöri étkezés egészséges és segíti a fogyást?

Figyelt kérdés
Miért kéne naponta többször arra bírni a szervezetünket, hogy inzulint pumpáljon a vérünkbe és a vércukorszintünk állandóan ingadozzon? Amíg van inzulin a vérben, addig glukagon hormon nem fog termelődni, ami gyakorlatilag a lipolizist (zsírszövet bontását) turbózza fel. Minél ketózisközelibb állapotban van a szervezet, annál gyorsabban bontódik a zsírszövet, és ehhez elengedhetetlen feltétel egy időszakos éhezés, amikor alacsony a vércukor, ergo nincs inzulinképződés. A napi ötszöri étkezők azzal ellensúlyoznak, hogy keveset esznek, viszont ez állandóan ingadozó vércukorszintet eredményez, nem tudnak normálisan ürülni a sejtek glikogénraktárai és lassabb a fogyás, valamint az emésztörendszert is állandóan stresszben tartják, gyakorlatilag csak alvás közben képes pihenni. A napi egyszeri vagy kétszeri, bőséges étkezés szerintem sokkal több embernek jobban esne, ha hozzászoktak.
2015. aug. 24. 01:58
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%

Ennek az a lényege, hogyha fogyókúrázol, akkor általában kevesebbet eszel, tehát éhes vagy. Erre a szervezet túlélő módba kapcsol (hasznos őskori túlélő mód), mivel úgy veszi, hogy éhezés van. Tehát ekkor visszaveszi az anyagcserét a lehető legalapabbra (nagyon jól jött az ősembernek, ha napokig nem tudott enni), és minden beérkező tápanyagot el fog raktározni, készülve arra, hogy az éhínség folytatódni fog.

Ha folyamatosan többször eszel kevesebbet, akkor a vércukor szinted egyenletes lesz, így a szervezet nem kapcsol túlélő módba, az anyagcseréd normális marad, hiszen nem veszi úgy a szervezet, hogy éhezel.

Amúgy ha 3 nap alatt 4kg-ot híztál, az valami elképesztő zabálás volt, vagy rosszul mérted magad. 1kg zsír az 9e kalória, tehát annyit felszedni az kb az, hogy egész nap zabáltál.

2015. aug. 24. 09:07
 12/16 anonim ***** válasza:
A fogyás összetett dolog, amiben több apró tényezőnek is szerepe van. Figyelembe kell venni az életkort és az életvitelt is. Az egész gyomor-bélrendszer folyamatos perisztaltikus mozgást végez, aminek a frekvenciája és intenzitása ritmusosan változó és 2-3 óránként felerősödik. Ez lényegében egybeesik a gyomor kiürülésével. Vannak, akiknél ezek az éhségkontrakciók komoly tünetekkel járnak és ilyenkor következhet be habzsolásos túlevés. Az ilyen emberek számára kifejezetten előnyös a gyakran, de kis adagokban történő "gyomortöltés". Ez persze jelenthet egyszerű víz vagy folyadék ivást is, lényeg, hogy a gyomorba jusson valami és ne a levegőt szívja be. Ez is igazolja azt, hogy nem egyszerűen a vércukor szint változása idézi elő az éhségérzetet. Hasonló a szorosra húzott derékszíj vagy öv hatása is (a gyomorszűkítésen kívül).
2015. aug. 24. 09:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Annyira nem szeretem ezt az állandó okoskodást az étkezésről. Nemcsak korábban tájékozódtál a női magazinokból kedves kérdező, hanem most sem vagy sokkal magasabb szinten. Majd ha elvégzel egy egyetemet, ahol ezzel foglalkoznak akkor lehet veled erről érdemben beszélgetni. Bocs, de a gyk-n tonnaszám vannak az önjelölt dietetikusok, kezd idegesítővé válni. Egy nap általában 3-szor eszünk, ami egészséges, nincs vele semmi gond, a másik két étkezés, tízórai, uzsonna pedig általában csak egy kis nasit , jobb esetben gyümölcsöt jelent. A fogyásnál nem az a lényeg, hogy hányszor eszel, hanem az, hogy mit.
2015. aug. 24. 09:15
 14/16 A kérdező kommentje:

"Annyira nem szeretem ezt az állandó okoskodást az étkezésről. Nemcsak korábban tájékozódtál a női magazinokból kedves kérdező, hanem most sem vagy sokkal magasabb szinten. Majd ha elvégzel egy egyetemet, ahol ezzel foglalkoznak akkor lehet veled erről érdemben beszélgetni."

Hát ebben az a ciki, hogy egyetemi hallgató vagyok és táplálkozástudományról tanulunk. Az előző félévem konkrétan csak az anyagcserefolyamatokról szólt és 4-es lett a szóbeli vizsgám. Pont ez a volt az egyik tételem a vizsgán, lipidanyagcsere, béta zsírsav oxidáció, a sejtek triglicerid tárolása.

A #11-es válaszoló nem tudom, hogy nekem írta azt, hogy 4 kg-ot híztam? Nem híztam, pont, hogy fogytam. Honnan szedte?

2015. aug. 24. 09:53
 15/16 anonim ***** válasza:
38%
14 Lehet, hogy volt egy tárgyad, ami kapcsolódott ehhez, anno nekem is, pedig én abszolút humán szakon végeztem, ott is van biológia, úgyhogy ezzel nem példálóznék. Ha viszont valóban táplálkozástudománnyal foglalkoznál, akkor nem a gyk-n vitatnád meg, az ilyen jellegű kérdéseket, én sem dobok fel egy bonyolult társadalomtudományi kérdést a gyk-ra, megvitatom esetleg volt egyetemi társakkal, vagy egy proffal, ha nagyon érdekel a téma.
2015. aug. 24. 10:25
 16/16 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy valakinek bejön. Nekem már a napi háromszori étkezés is sok.

Soha nem reggeliztem, de olyan sok helyen olvastam és hallottam, hogy de, azt kell, mert különben takarékra kapcsol a szervezet, meg reggeli nélkül később még éhesebbek leszünk és sokkal többet eszünk egész nap és idővel nagyon-naggggyon meg fogunk hízni.

Hagytam magam meggyőzni és nagynehezen hozzászoktattam magam a reggelihez. Olyannyira, hogy most már nem is nagyon bírom nélküle, annyira hiányzik.

Azt értem el vele, hogy ezidáig mindig az átlagnál vékonyabb voltam, amióta reggelizek, több mint tíz kilót felszedtem.

2015. aug. 24. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!