Kalóriaszámolósok, nektek mennyi a napi keretetek? Ebből hány gramm a szénhidrát?
Csirkemell 600 gramm 672 kcal
Rizs 200 gramm 690 kcal
Zöldség 500gramm körül szokott lenni
(Itt nem nézem melyikben hány kcal van, mert eléggé alacsony a kcal tartalmuk.)
Kókuszzsír 2 evőkanálnyi
Ennyivel szoktam megsütni a húst, amit rendszerint felszeletelek kis darabokra. Mindig ezt használom, mert ez nagyon bírja a "terhelést" azaz a meleget, a hőt, a forróságot. Ezzel a legegészségesebb főzni.
Lenmagolaj 2 evőkanálnyi
(Jót tesz, ezzel nem főzök csak meglocsolom a kaját.)
Ez így maximum 2000kcal.
Mellette súlyzós edzés + sétálás.
Tehát a szénhidrát amit főleg rizsből viszek be 200 gramm annyi mint 690kcal.
Lehet, hogy nem vagyok kalóriaszámoló, mert nincs igazán keretem, ha éhes vagyok, eszem..
De kb. 1600 kcal (mostanság nem mozgok), a szénhidrát változó, 10-40g, néha még több, de az durva kilengés és közel sem esik jól, plusz akkor szinte tuti nem fogyok. Nem mintha máskor menne, de ez más kérdés, túl alacsony a kalóriakeret, ezt nehéz tartani, pedig kevés szénhidráttal sokkal könnyebb. Most már mozogni kell a fogyáshoz (nem úgy, mint amikor kövérebb voltam), de az egészséghez eleve fontos, s akkor jó lesz az 1600-1800 kcal, odafigyeléssel pedig ezt még meg tudom oldani.
A kalóriabázis szerint a súlytartó kalóriaszintem 1550 kcal, szerencsére nálam rengeteget téved, az általa súlytartónak megadott szint fölött éve fogytam 20 kilót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!