Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mit csináljak, hogy ne egyek...

Mit csináljak, hogy ne egyek ennyit?

Figyelt kérdés
A problémám: pár éve elég jó súlyban voltam. nem voltam kövér, volt rajtam mit fogni. Aztán 9hónap alatt lefogytam 25 kilót, nagyon vékony lettem, de ezért nem tettem semmit, talán idegi alapon történt. 2évig voltam vékony, aztán fokozatosan elkezdtem hízni megint. Most már ott tartok, hogy 174cm vagyok és 90kiló. Állandóan eszek, mindig éhes vagyok. Tiszta hurka és narancsbőr vagyok. Egyetlenegy ruha nem jön rám, alig tudok vásárolni magamnak. A párommal a vékony korszakomban ismerkedtem meg, és bár azt mondja nem zavarja a súlyom, így is szeret, de tudom, h kívánatosabbnak tartana és örülne ha lefogynék. És persze én is. De egyszerűen nem megy. Nem tudok nem enni, állandóan zabálok, főleg édességet. Nem tudom kontrollálni magam. Mit tegyek?
2008. szept. 6. 21:51
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

fuhhh.. hát tudni kéne, h dolgozol-e vagy még tanulsz...

ha van rá mód ne legyen nálad kaja, és túl sok pénz se, h kajét tudj magadnak venni.

én csak akkor eszek, ha már annyira korog a gyomrom, h fáj. ezzel tudom, h biztosan éhes vagyok :)

nem tartok itthon semmilyen kaját, mert csak megenném :) tehát ha nem tudsz ellenállni a kajának, akkor ne menj a közelébe. nekem sikerült.

de ha úgy érzed, neked nem menne, akkor hallgasd meg a többieket :)

sok szerencsét a fogyáshoz! :)

nyugi én is pont ilyen magas vagyok, és voltam 90kg. az még nem a világvége, tudtam úgy élni, persze jopbb így 75kg-san. és ebből még szeretnék egy jó 10est ledobni :)

2008. szept. 7. 01:23
 2/14 anonim ***** válasza:

Az a helyzet hogy cukor függő lettél. :S Egyrészt vizsgáld meg a kapcsolatod a szeretettel és a pároddal - a cukorfüggőség lelki szinten a szeretetéhséget jelenti.

Másrészt mindenképpen szükséges megváltoztatnod az étrended:

-száműzni a fehér kenyeret, zsemlét, édességeket, cukrot, cukros üdítítőket...

-amennyire lehet sószegény étrenden élj, a sok sós megkivántatja az édeset

-sok zöldséget, gyümölcsöt kellene enni, hacsak lehet nyersen

-minél kevesebb állati eredetű ételt fogyasszál, hogy tisztuljon a szervezeted

-igyál sok tiszta vizet

-próbáld meg kibírni nasi nélkül a főétkezések között

-szánhidrátok közül csak összetett, finomítatlan szénhidrátokat egyél, amik lassabban szívódnak fel: teljes kiőrlésű tönköly kenyér, durumtészta, próbáld ki a zabpelyhet!!! - (nem a cukrozott műzlit) Nagyon jó hatású a hajdina és a köles is, vagy az árpa. Reform boltokban könnyen megveheted.

És persze mozogj többet, ha bírod szaunázz!

Sok sikert kívánok!

2008. szept. 7. 01:43
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Dolgozom, ráadásul ülő munkát végzek. 10-20ig. tehát ha hazamegyek, akkor is eszek, nem is keveset. Az, hogy ne legyen a hűtőben semmi, jó ötlet, csak mivel férjem van, nem igazán megvalósítható! Utálom magam, utálok tükörbe nézni, mindig elfog a hányinger magamtól. Ráadásul szeretnénk babát, de ahhoz is fogynom kell, mert nem akarok utána viziló lenni.
2008. szept. 7. 09:29
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia! Az az érdekes, hogy nekem szinte egy az egyben ugyan ez a problémám... Én 5 éve fofytam le 25 kg-t (előtte elég kövér voltam), és kb. 2-3 évig bírtam tartani az 58- 60 kg-os súlyt. Aztán elkezdtem dolgozni, és is ülőmunkát végzek, és a leadott 25 - ből visszajött vagy 20 :(. Utálom, de nem bírok ellenállni, és én is sokszor utólag bánkódok, hogy miért kellette annyi édességet megennem.

Ráadásul nemsokára én is babár szeretnék, és hát igen, nem akarok erre a súlyomra felszedni még 10-20 kg-t.

Na de, most elhatároztam magam, hogy amíg csak nincs hó bringával fogok munkába járni, és egy héten háromszor mozgok majd. És a boltban még csak a közelébe sem megyek az édességes pultnak, ha nincs otthon, akkor nem tudok elcsábulni :). Egy hete eddig minden jól megy, és már 3 kg le is ment, csak azt remélem fogom tartani az elhatározást. Neked is csak annyit tudok javasolni, hogy döntsd el, és próbálj nagyon erős lenni. Ez lehet, hogy tényleg függőség, ahogy előttem is írták, de biztosan erről is le lehet szkni akaraterővel, ahogy mondjuk a cigizésről. Nálam tudom, hogy mi az oka: stresszes a munkám, és amikor hazajövök tök jól esik becsokizni... De nem szabad, és a fejemben kell rendbe tenni... Nem akarom 100 kilósan oviba vinni majd a gyerekemet, és nem elvinni őt kirándulni, mert nem bírok hegyetmászni... Szóval Neked is drukkolok, le az édességgel, és határozd el magad legalább heti 2 - 3 - szori mozgásra! Még nem tudom, hogy nekem sikerülni fog-e, de drukkolok, hogy Neked sikerüljön!

Ja, és tapasztalat: ha kívánom az édeset, és helyette valami gyümit eszek, egy idő után egyre kevesebbett jön elő az édesség utáni vágy...

Sok sikert!

2008. szept. 7. 09:55
 5/14 anonim válasza:
Szia!Én 12 évesen kezdtem el hízni,amikor beindult a cikluso+amióta a párommal vagyok(8év) 25 kg-ot híztam.Most a szülés után eldöntöttem ledok pár kilót.Tudom sosem leszel vékony,de leglább nem 3 szám fog a mérlegen szerpelni.Arra jöttem rá és ezzel szerintem nem vagyok egyedül,hogy tartós fogyást csak az életmódváltás hozhat.Most nem eszem kenyeret,tésztát csak heti 1* 1 adagot,nincs édesség,cukor.Sok salátát és gyümölcsöt eszek,sok vizet és gyógyteát iszok.Ha nassolni akarsz az gyümölcs vagy pár szem olajos mag legyen.Vagy változtatsz vagy undorodsz tovább magadtól,mint eddig én is.Ha pedig sikerül a baba kérj segítséget egy dietetikustól.Sok sikert:)
2008. szept. 7. 11:08
 6/14 anonim válasza:

rosszul írtam:én nem leszek soha vékony

Bocs:)

2008. szept. 7. 11:16
 7/14 anonim ***** válasza:

akkor így nem könnyű. mondjuk nekem is van párom, de ő megveszi magának ami neki kell, én ahhoz nem nyúlok hozzá, nem mintha nem engedné, mindig megkínál, de én nem kérek :)

ha a férjed segít, akkor lehetne azt csinálni, hogy nem enged a hűtő közelébe. csak nehogy rámenjen a házasságotok.... :) édességet ne tarts otthon. ha a párod szeretne azt enni, akkor tegye olyankor, amikor nem vagytok együtt. járjatok sétálni 7végén, ha van bringátok, akkor azzal is el lehet menni 1 kicsit túrázni.

én pl szoktam azt csinálni, ha már nagyon éhes vagyok, hogy eszek 1 kicsit, és utána sok forró zöldteát iszok. ez jól eltelít, utána rá sem bírok gondolni a kajálásra.

a lényeg, hogy reggelit rendesen egyél. ebédre főtt meleg ételt. (fizess elő a kajáscégeknél, 1 bőséges ebéd megvan 6-700ftból) és ha hazaérsz, akkor már csak nagyon keveset egyél. nekem is nehéz volt az elején, de ma már ott tartok, h leszoktam a kenyérről. édességet csak akkor eszek, ha megkínálnak, de pénzt nem adok érte :)

sok sikert!

első válaszoló

2008. szept. 7. 11:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Mozogj és figyelj oda, és hagyd a sok hülye diétát, attól scak hízni fogsz.
2008. szept. 7. 13:16
 9/14 anonim ***** válasza:

Ilyen esetben az evés gyakran pótcselekvés, én is voltam ebben a cipőben. El kell magad foglalni valami mással, ha ez a más a sport, akkor két legyet is ütsz egy csapásra, nem leszel "unalomevő", és fogysz is, mert a sport segít ebben. Nem kell nagy dologra gondolni. De ha mondjuk esténként amikor ennéd a sok édességet elmész kocogni, biciklizni, vagy úszni egyet, és utána valami könnyű vacsit eszel, rövid időn belül jobban fogod érezni magad.

Én sokszor munka után azon agyaltam, hogy mit vegyek hazafelé, amit majd meg lehet enni filmnézés közben. Sajna így hamar felszaladnak a kilók :(.

Most úszni járok reggel munka előtt, és nagyon nagy hatása van.

Este meg igyekszem mással elfoglalni magam.

Próbálj találni valami Neked való mozgásformát!

Sok sikert! :)

2008. szept. 7. 15:06
 10/14 anonim ***** válasza:

ami nekem a legjobban 'bejött' (morbid), a valamilyen nagy trauma/lelki gond összeszedése, amitől napokig a konyha közelébe sem megy az ember. de ha ezt nem akarod, nyilván nem, nekem is csak véletlen volt, akkor kösd le az agyad valami kreatívval...pl fess, rajzolj, írj, akármi, és hidd el, eszedbe sem fog jutni az, hogy egyél. ha ez sem jön be, nem tudom...én is csak kliséket tudok mondani, mint nézegess vékonyabb lányokat neten,vágj ki újságból egy vékony testet és ragaszd a feje helyére a te fejedet. ezt pedig tedd ki a hűtőre. gondolj arra, hogy egyszer már megcsináltad, és gondolj arra, hogy milyen jó érzés volt, és hogy mennyire szar lesz, ha visszafordul ez az egész folyamat, nekem mostanában ez is segít.

ha tudsz vmi sportot, amit tudsz hardcore módon végezni, akkor ezzel is segítesz magadon, sőt, leginkább ezzel!

mellesleg ha szénhidrátot kívánsz gyakran, figyelj a jelekre, ha gyorsan híztál, akkor lehet h candidád van..

2008. szept. 7. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!