Milyen ételeket pakoljak az útra?
Holnap utazom, és nem tudom, milyen ételt vigyek, ami nem romlik meg, és egézséges is. anyukám javasolta a becsomagolt csokis kiflit, de én nem szeretem (egyfelől, mert édes, másfelől nem is annyira egészséges). viszek gyümölcsöt (almát - de attól még éhesebbnek érzem magam), más gyümölcsöt nem tudom mit tudnék vinni, ami nem romlik meg.
a szendviccsel mi van? teljeskiörlésű kenyér, no de mivel kenjem meg? vaj, szalámi, sonka (?)
próbálok minnél egészségesebben enni, de itt egy kicsit elakadtam. mit javasoltok?
(15/L)
Hogy ne legyél éhes, 3 dolog van, ami nagyon telít:
zsír, rost, fehérje
Vigyélj teljes kiőrlésű(tényleg tk legyen, és rostban gazdag!!) kenyeret, benne zöldséggel (szintén rost), hússal (hal, csirke, pulyka...), vagy esetleg tojással.
Csinálhatsz még shake-t is (zabliszt, víz, egy kis oliva- vagy lenmagolaj, hogy lassítsuk a felszívódást + fehérje táplálékkiegészítő, hogy legyen protein is, hiszen fogyókúra során nagyon fontos, hogy a súlyveszteség ne izomból menjen ugyebár...)
Ilyen melegben sajnos főtt ételt sem nagyon lehet vinni, mert valóban meleg van. Maradnak a shake-ek, amiket akár helyben is megcsinálhatsz, csak öntesz a flakonba egy kis vizet és összerázod, vagy szendvics.
teljeskiörlésű rostban gazdag kenyeret vettem, anyukám készít prézlis csirke mellet (azt mondta, hogy hamarabb egyem meg). ahogy a joghurtot is.
a kukoricapehellyel mi van? azt vihetek?
vettem még ilyen csokirudat (vagy mi a neve) fekete csokoládéból és málnából, hogy legyen valami édesség is.
Milyen út? Mennyi idő?
Egy szendvics simán kibír fél napot, egy napot is. Én sonkát szoktam bele tenni, az nem olyan romlandó. Mármint igazi sonka, nem gépsonka. Serrano vagy prosciutto. És keményebb fajta sajtot. Az is bírja. Vajat csak nagyon-nagyon vékonyan, mert az a melegben kifolyik. De ki is hagyhatod.
Szőlőt, szilvát is tudsz vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!