Írnátok nekem hideg szendvics "recepteket"?
Ma este csinálnom kellene valami kevésbé hízlaló, fogyókúrás hideg szendvicset. Sajnos fogalmam sincs, hogy miből kellene állnia, nem vagyok otthon a témában. :)
Tehát minden érdekelne. Milyen zöldség, milyen fajta kenyér, vaj, stb..
Ja, és az az egyik kikötés, hogy hús is legyen benne. :) tehát egy komlpett szendvics "recept" érdekelne.
Köszönöm a segítséget!
Húsnak leginkább a csirkemellsonka az ideális, zsiradékból minél kevesebbet, de legjobb lenne elhagyni és monjduk alacsony zsírszázalékú sajttal ( a Tolle-nek van elég jó ) helyettesíteni egy rétegben, paradicsom (aszalt paradicsom? én szeretem, monjduk semmivel se diétásabb mint a sima...) vagy uborka, hogy azért mégse legyen száraz és a kenyér...
ez a legnehezebb része persze, ha már muszáj akkor teljeskiörlésű és/vagy rozskenyér, nem magos meg rusztikus, meg tigris, meg rozsos meg egyéb kutyafsza.... A rozsos és a rozskenyér között az a különbség , hogy előbbi csak részben készült rozslisztből és simán előfordulhat, hogy 70%-a ugyanaz a fehérliszt, amit igyekszünk elkerülni, míg a rozskenyér nevet csak az a termék kaphatja meg ami tisztán ( de lehet csak túlnyomótöbbségben, de lényegesen nagyobb arányban ) rozslisztet tartalmaz.
Nagyobb áruházakban találsz szénhidrát csökkentett kenyereket is. :)
Egyébként a margarin a "legkevesebb", ha nagyon ragaszkodsz hozzá vehetsz "light" margarint vagy vajkrémet, de szerintem nem sokat tesz, főleg ha csak éppen megkened vele a kenyeret.
Nekem nagy kedvenc a fentebb említett szénhidrát csökkentett kenyér (ezt Aldiba vagy Pennyben szoktam venni), csirkemell vagy pulyamell sonkával, reszelt mozzarella sajttal, mellé paradicsom,uborka, főtt tojás. :)
Nem akartam beírni, mert totál más világban élek (ma pláne zsírböjtös napom van, kissé elszálltam szénhidráttal a közelmúltban, ezáltal a kalóriákkal is), de nem tudok ellenállni.
Akkor már rendes vajat használjon, ne margarint, brrr... Bár a vajnál felmerülnek a nagyüzemi állattartás dolgai, bár nem mindenki ilyen, mint én.
Minél normálisabbak s kevésbé ipari kutyultak legyenek az ételek, habár a kenyérrel már eleve meg van adva egy nem szerencsés alap...
De hogy mennyire féltek a zsírtól. OK, nem népszerű a zsír- és szénhidrátdús étrend, van is benne logika, bár van, aki máshogy nem tud enni, így fogyáskor is ezt alkalmazza, végülis kalóriadeficit kérdése.
Viszont finom ételeket lerontani (pl. sajt -> light sajt, vaj -> light margarin... akkor inkább semmi, az még zsírszegényebb)... Hátborzongató. Oké, aki szereti a light sajtot, egye, de akinek pl. vaj nélkül nem működik a szendvics, az ne sanyargassa már magát, max. egyen kevesebbet, de jót.
8-as: 100%-ig egyetértek veled, fontosabb az "igazi" étel, mint az, hogy mennyi benne a kalória. Ha többet tartalmaz, akkor kisebb adagot egyenek belöle, depl a light-os ez-az ugyan kevesebb zsírt tartalmaz, viszont cserébe telenyomják cukorral, ami semmivel sem jobb, vagy a margarin egy csomó káros vegyszert + tranzsírokat tartalmaz, ami sokkal ártalmasabb az egészségre, mint egy kevés vaj.
Emellett ha valaki fogyni akar, akkor olyan ételeket egyen, ami ízlik, mert különben nem sokáig fogja magát kínozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!