Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Üdv! Szendvicsbár féle vállalk...

Üdv! Szendvicsbár féle vállalkozást szeretnék nyitni. Pontosan hogy működik ez a folyamat és mennyiből tudom kihozni egy 60négyzetméteres helységben?

Figyelt kérdés
A lakótelepünk aljában van bérelhető üzlethelység és szerintem egy jól menő vállalkozás lehetne,de nem tudom hogy hogyan kezdjem el.Arra gondoltam hogy árulnék Fornettit,hideg-meleg szendvicseket,behűtött italok,kávé... Működhet ez így,milyen feltételekkel?...

2014. nov. 5. 19:36
 1/6 anonim ***** válasza:
Kezdd az Önkormányzatnál és az ÁNTSZ-nél első körben.
2014. nov. 5. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
A piackutatással kezdjed. Nézd meg hány kajálda van a környéken és mennyi benne a vendég? Érdeklődd meg hány kajáldát zártak be az elmúlt években? Egy 60 négyzetméteres helységhez 10 milla minimum kell. Nézd meg azt is, hogy milyen árakon dolgoznak a környéken a kajáldák? Azt sem mellékes tudni, hogy a lakótelepnek milyen a demográfiai összetétele? Egy elöregedett közegben esélye sincs egy szendvicsbárnak, de ha sok a fiatal, akkor jó vendégköre lehet. Van-e oktatási intézmény a közelben? Van-e irodaház? Stb. Szóval piackutatni, ez a legfontosabb teendő. aztán utána lehet intézni az ÁNTSZ-t, a vizvezetéket, a villanyt, a kismillió engedélyt...Amúgy javaslom, hogy beszélgess valakivel, aki már végigcsinálta a folyamatot.
2014. nov. 22. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszotokat,nagyon hasznosnak bizonyul.:)
2014. nov. 23. 21:11
 4/6 A kérdező kommentje:
Szerintem mindenképp jól menő vállalkozás lenne,mert 4 éve épült a lakótelep,tele fiatalokkal,az iskola kb 20 m-re van az üzlettől,a környéken van pár pizzás,hamburgeres,gyrosos,de nem ilye bárféle.Annyiba változott a helyzet,hogy a helység csak 26 négyzetméter,ami nekünk azért kedvez,mert nem kerül annyiba,mivel a munkaügyitől szeretném megigényelni a vállalkozáshoz a hitelt,meg Fornettit mégsem szeretnék,mert van a közelben.Szóval ilyen kávézós,szendvicses helyet szeretnék és nagyon remélem hogy sikerül megnyitni,azután már nem lehet gond...
2014. nov. 23. 21:29
 5/6 anonim ***** válasza:
A gondok a megnyitás után folytatódnak... egy vállalkozásban állandóan gondok vannak. Mindig keletkeznek ujak... ez egy ilyen dolog. Amit javasolnék: áruljatok zöldséges és tejtermékes dolgokat, alacsony kaloriatartalmu dolgokat. Én például azért kerülöm az efféle helyeket, mert mindenütt csak massziv szénhidrátbombákat lehet venni, a hamburgeres,a gyrosos, a fornettis, a szendvicsbár mind szénhidrát alapú.. Salátás, zöldseges, gyümölcsös, joghurtos dolgok nincsenek, igaz, azok elkészitése macerásabb, az alapanyag könnyen megromlik, stb. Az étlapon kivül egyébként a megfelelő alkalmazottak megtalálása a kulcskérdés...
2014. nov. 24. 06:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam,hogy zöldséges saláták legyenek,a szendvicsbe is jégsaláta,paradicsom,minden ami jó.A párom sokat dolgozott már ilyen alapanyagokkal,úgyhogy ő fogja tudni remélem.Arra gondoltam pont,hogy én pedig csinálnék gyümölcsturmixokat,gyümölcskelyhet,mert ezeket meg én csináltam már és szeretem is. Köszi a hozzászólásokat még1x!
2014. nov. 24. 14:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!