Hogyan tudnék futás nélkül lefogyni?
A #10 butaságokat ír az aerob vs kardió -ról.
1. Az intenzív kardió alatt ugyan nagyobb arányban fog glikogén (izmaid cukorraktára) elégni, de összehasonlítva az aerob edzéssel, még zsírból is - ugyan kevéssel-, de több fog elégni. Na de a lényeg! Az edzés után közvetlenül az intenzív edzés után SOKKAL TÖBB ZSÍR ÉG EL az utánégető hatása miatt, mint a sima aerob alatt.
Nem véletlenül hódít a HIIT edzés, ami kombinálja a kettő előnyeit. Ahhoz hogy bírd egy ütem normál tempo aerob tartomány, majd megpörgeted magad egy ütembe sprintelsz, futás, bringa, akármi, és ezt váltogatják. Ez az intervallumos edzés. Sokan esküsznek rá.
Csak akik ebben az aerob - zsírégető tartományos - edzés mítoszban hisznek, nem veszik figyelembe, hogy az edzés után még bőven felpörgetve használódik az energia, akkor ha intenzíven edzel.
Erről angolul itt lehet olvasni.
De ha nem bírod, nyugodtan csináld az aerob tartományt, 130-as pulzussal, ez is hatásos lesz, csak tovább tart majd.
Ki is számíthatod mennyi zsírt égetsz el.
Ha aerob-ban végzed a gyakorlatot mondjuk 50-50% glikogén és zsír arány lesz felhasználva.
Tehát ha 1000 kcalt elégetsz naponta, akkor 500kcal zsír és 500kcal glikogén cukor lesz.
7700kcal 1 kg emberi zsírszövet.
Tehát minden 770 kcal felhasználásával 100gramm zsírt égetsz le magadról.
tehát 1400kcalt kell letekerj, fuss, ússz, akármit sportolj, ha napi 100 gramm zsírt akarsz elégetni.
És a cukrot meg mindenképpen töltsd vissza, CH-t egyél, mert ha kifogy az izmodból, akkor az izom kezd leépülni!
Erre figyelj nagyon, ne hagyd magad lebeszélni a cukorról, nem ördögtől való, csak a mennyiséggel kell törődj és lefekvés előtt már ne egyél cukrot.
Fokozott fehérje kell az izommunka után. Csirkemellfilét egyél sokat.
Én kimondottan az a válaszoló vagyok,hogy bátran leírok bármi hülyeséget akk is ha tudom,hogy az,mert így várom,hogy valaki kijavítson,és tudtomra adja az infókat komolyabb utánajárás nélkül. Köszi ezért! Bár nem mindíg válik be sajnos. És sokan elhiszik amit írok fenntartások és további utánajárás nélkül megköszönik a segítséget. :-D
Erről a HIIT-ről pedig nem is hallottam még. Nem vagyok én annyira tájékozott a sportban,hogy bármit is ajánlgassak. Még csak nem is sportolok,de szívesen kioktatok bárkit bármivel kapcsolatban! :-D
Az étkezésről még annyit sem tudok,mint erről a tápanyagfelhasználásról. A tápanyagfelhasználásról pedgi annyit sem,mint a kardio,aerob edzésformákról,hatásaikról. :-D
De azért futós zenéket hallgatok,meg én vagyok a csávó testépítpt is! :-D
https://www.youtube.com/watch?v=nP9BtfbmbW4
Némelyikben akad elég sok egymást követő általam kedvelt zenei stílust megtestesítő zene. :-D
Na jó egy darabig futottam. Csak hamar abbamaradt,mert nem volt felszerelés még futócipő sem,és télen rámfagyott állandóan az izzadt fagyos pamut ruha a fagyos szélben. XD
#14:
"A fogyásba 20-ba mozgás 80%-ban az étkezés számít!"
Mondják ezt azok, akik lusták mozogni... :D
Én inkább azt mondanám, a kettő kombinációja az, ami kell!
Ha két csoportot veszünk (gyanítom, így csinálták a statisztikát), az egyik csak diétázik, a másik meg diéta nélkül sportol, akkor valóban, a diétázók fognak hatékonyabban fogyni!
Viszont ha valaki diétázik, sport nélkül, akkor ehet naponta kb. 1300-1500 kcal közt (egyéb paraméterektől függően).
Ezt a kcal bevitelt nagyon nehéz hosszú távon tartani úgy, hogy a szükséges fehérjebevitel is meglegyen! Csak magamból indulok ki... azokon a napokon, amikor nem mozgok, szinte mindig ugyanazt eszem, vagy csak keveset variálok, mert elég nehezen megtervezhető, egyes munkahelyeken főleg (ahol pl. csak szendvics alapban gondolkozhatsz...). Hosszú távon beleőrülnék, vagy feladnám...
De így, hogy bringázom... havi 18-20 alkalommal, így az az által elégetett kalóriákat is megeszem, így máris ehetek simán napi 2.200-2.500 kcalt, akkor is megvan a napi 600-800 kcal deficitem!
Ha meg egy-egy túra keretén belül lenyomok 60-90 km-t, akkor gyakorlatilag nem tudok annyit enni (egészséges ételekből persze), hogy ne férjen bele a napi limitembe! :D
Arról nem is beszélve, hogy amióta életmódot váltottam (én ennek a bringa is része), elég rendesen felpörgött az anyagcserém...
Azt vettem észre, amikor a munkám miatt egy hétig kimaradt a mozgás, gyönyörűen stagnált a súlyom. Aztán megsűrítettem a mozgást, és ezután indult be újra látványosan!
"Mondják ezt azok, akik lusták mozogni... :D "
# 15
Nem, hanem ez így van...a testépítők is megmondják hogy a testépítés is konyhában kezdődik...
Hiába mozogsz ha közben az ékezésed pocsék...
#16: ezt elfogadom... ahogy írtam is:
"Ha két csoportot veszünk (gyanítom, így csinálták a statisztikát), az egyik csak diétázik, a másik meg diéta nélkül sportol, akkor valóban, a diétázók fognak hatékonyabban fogyni! "
Ugyanúgy, ahogy tömegnövelést sem lehet hatékonyan csak étrenddel elérni... ott is az étrend és a mozgás kombinációja számít!
Ha valaki csak diétázik, de nem mozog, akkor a mérleg valóban kevesebbet fog mutatni, és vékonyabb is lesz. De formátlan lesz, és plöttyedt!
Emellett hosszú távon idegileg kikészül az egysíkú étkezéstől...
Szerintem futni nagyon jó!
...csak egy jó helyszín kell, cipő, motiváció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!