40-es 3 gyermekes anyuka hogyan tudna lefogyni?
Úgy látszik, mégse szuper diétát választottál, hanem valami nőimagazinos butaságot... Nem alig evéssel kell fogyni!
Válts egy tényleg jó életmódra, szolid kalóriadeficittel. Ha tudsz, tornázz a biciklizés mellé, hogy minden fontos izomcsoportod edződjön, de a fogyás persze anélkül is működik, ha jó az étrend, amúgyis végzel mozgást.
A szénhidrátcsökkentést próbáltad már? Különböző étrendekben elég fontos elem, mivel igen sokaknak bejön, teljesen logikus módon. A szénhidrátnál a lassú felszívódásúra koncentrálj!
Én élvezetesen, jóllakottan fogytam, ugyan az utolsó kilókkal nehéz kevés mozgással, de addig igazán nem volt nehéz, miután rájöttem a módszerre, ami hozzám passzol. Más a működésünk, az ízlésünk, az anyagcserénk, más laktat minket, így nem mindannyiunknak ugyanaz a jó.
Neked melyik módszer vált be? Irnál róla? Egy átlagos napi étrend?
Köszi :)
Szia :) Megkérdezhetem mennyit szeretnél fogyni?
Alapvetően ne gondolkozz ilyen 1-2 hetes diétákban, az sosem vezet eredményre. Olyan étrend, vagyis életmód kell amit napi szinten fenn tudsz tartani a családod mellet is.
Gondolom szoktál főzni a családodnak, így beleszólhatsz abba hogy mi kerül az asztalra. Ha fogyni akarsz, másképp kell étkezned mint eddig. Ha ettél gyorskaját, csokit, chipset, akkor első körben ezeket hagyd el.
A második lépés, hogy iktasd ki a fehér lisztet és a cukrot. Cukor helyett főzz/süss xilittel, steviával vagy eritrittel, liszt helyett használj teljes kiőrlésű rozs vagy zablisztet, tökmaglisztet tehetsz főzelékbe, gesztenyelisztből pedig pl palacsintát süthetsz. A napraforgó olaj helyett kókuszzsírt használj, ez nem raktározódik el. Én a kenyérfélék elhagyását javaslom, helyette nekem az abonett jött be, de van aki annyit sem eszik.
Ezeket a kisebb változtatásokat a gyerekeid jó eséllyel észre sem fogják venni.
Fontos elegendő és jó minőségű tápanyagokat bevinni. Fehérjét leginkább csirke, pulyka vagy hal formájában, de jó a tojás és a sovány túró vagy cottage cheese is. Zsírt jó minőségű görög joghurt, vagy olivaolaj biztosít, szénhidrátforrásnak a zöldségek, a zab és a rizs a legjobb.
Fontos viszont, hogy jó minőségű élelmiszerből se egyél túl sokat, ehhez vezethetsz naplót akár.
Például: Reggelire 2 tojásból rántotta (ha csak a fehérjét használod, több is lehet) sok zöldséggel / 50-60g zabpehelyből zabkása fahéjjal, magokkal vagy gyümölcsökkel / görög joghurt gyümölcsökkel / cottage cheese 2-3 db abonettel /smoothie (például 1 banán, 1 alma és 2 dl kókusz/mandula/tehéntej, de csinálhatod bármilyen gyümölcsből, akár zöldségekből is)
Ebéd: Csirkemell/pulykamell/hal grillezve vagy kókuszzsírban sütve, vagy csirkecomb sütőben sütőzacskóval sütve, sült zöldségekkel, rizzsel vagy barnarizzsel / lecsó/ bármilyen főzelék vagy krémleves liszt nélkül készítve / sült, töltött, rakott zöldségek / saláták (pl görögsaláta)
Vacsi: soványtúró reszelt zöldségekkel vagy gyümölccsel / tojás (főtt/rántotta/tükörtojás) /bármilyen, bármennyi zöldségből saláta / csirkemellsonka abonettel stb.
Ha étkezések közt megéhezel, 1-1 alma, barack vagy marék eper nem árt, ehetsz répát is vagy bármi ilyesmit.
Az a fontos hogy megtaláld a finom ételek egészséges verzióját és állandóan fenn tudd tartani az életmódot. Ha sikerül, ennyi mozgás is elég.
Ezeket szerintem még a kisgyerekeid sem utasítanák vissza:
Több módon is elrontottad:
1. Fogyókúrát csinálsz, nem életmódot váltasz. Ha egyszer már elhíztál egy étrenden, akkor másodszor is el fogsz.
2. Kevés evéssel csak arra ingerled a szervezeted, hogy raktározzon a következő ínséges időkre. Emellett izomból fogsz inkább, a testzsírod nő, ezekből következően a napi elégetett kalóriamennyiséged is, vagyis kevesebb ételtől is hízhatsz.
3. Hiper-szuper fogyókúrákat keresel/csinálsz, amik egészségtelen koplalós vackok, csak bekamuznak egy jó nagy számot, sokan pedig azonnal ugranak rá.
Anyagcsere javításához, jobb testösszetételhez alakformáló torna, izmosítás szükséges. Nagyobb izomtömeg több energiát is igényel, így bátrabban lehet enni.
Ne egyél Light-ot, azok szétcukrozott vackok, nem kell porleves meg más ízfokozós készétel. Basmati és jázmin rizs tovább laktat, mint a fehér, a péksüti nevében nem poénból van ott a süti, tea cukrozása felesleges, natúr szelet jobb, mint a rántott, gyümölcsös joghurt kész cukorbomba stb.
Konkrét étrendet ne várj, az mind mennyiségileg, mind minőségileg személyre szabott egy normális étkezésnél.
Az első hozzászóló voltam.
Egész jókat írtak a többiek azóta (én már több tucat kisregény után nem írok le mindig mindent, amit fontosnak tartok, amúgysem tudom, mit tud a kérdező), ha nem is értek teljesen egyet mindennel.
#8: havi 4 kilóhoz nagy deficit kell, ami nem mindenkinek könnyű. A szószos saláta finom lehet annak, aki szereti, de valamit enni is kéne, az ember éhes és üzemanyagra van szüksége.
Ha este farkaséhes, akkor elrontott valamit, de a javaslataiddal egyetértek :)
Kérdező, én speciel szénhidrátot csökkentettem, egyre jobban, de az én esetem speciális, egyedi s igen nehéz eset vagyok, Neked a saját ízlésedhez, működésedhez illeszkedő módszert kell megtalálnod! Indulj ki egy tisztességes étrendből, ne az ilyen koplalós villámfogyókúrás vakításokból. A szénhidrátcsökkentést szinte mindig ajánlom, mert ez elég általános dolog, szinte mindenkinek jót tesz (az persze változik, hogy meddig célszerű elmenni az adott embernek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!