Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan fogyjak le?

Hogyan fogyjak le?

Figyelt kérdés
15/L 160cm és 85kg. Augusztustól kezdek úszni,de mit egyek,hogy lefogyjak? Min.65 kg-ra de még kevesebbre szeretnék. Mennyi idő alatt sikerülhet?(tudom,hogy nem két hét alatt,rosszindulatú válaszokat nem kérek!)

2015. júl. 13. 10:22
 1/9 anonim válasza:
29%

Ne vacsorázz már este 6 után.. Ha van rá lehetőséged valami házi szalámit egyél mert ttól hamarabb jól laksz mint a boltitól. Egyél barna kenyeret.Válassz ki valami olyan sportot ami kedvedre való és lehetőség is van rá. (Pld.: fuss, vagy youtubon írd be, hogy Grendap és amit csinálnak csináld te is) Igyál sok vizet.

Kerüld az édesséheket...

2015. júl. 13. 11:00
 2/9 anonim válasza:
Igyál meg napi 2 vagy 3 liter vizet. Kerüld az édességeket.. 6 után ne egyél,minimum gyümölcsöt-zöldséget. Minden reggel fuss.. Kezdj el diétázni... Ha van kutyusod,vidd le reggel és este sétáltatni,legalább ezis mozgás.. :) Takaríts otthon,legalább akkor is mozogsz.. Az úzást ne hagyd abba hogyha elkezded,azis nagyon sokat segít a fogyásban.. :) Kicsi szórakozás:állíts valami jó kis pörgős zenét,(ha egyedül vagy) és kezdj el vadul táncolni! Ha nem tudsz,akkor írd be YouTube-ra hogy Aerobic.. Biciklizz,vagy esetleg ha van a közeledbe fintess terem,menj el oda napi szinten.. Sétálj sokat. Szívesen ha tudtam segíteni! ;) :) Sok sikert! :) 17/L
2015. júl. 13. 12:51
 3/9 anonim válasza:

Én 150 cm vagyok és 74 kg-ról fogytam le, most 50 kg-nál tartok, de körülbelül a 45 kg a cél. Én úgy csináltam, hogy először az étrendem tettem helyre, pékárúból csak teljes kiőrlésű rozskenyér van itthon, cukor helyett édesítő. Ezek voltak az alapok nálam. Reggelire általában zabpelyhet ettem, friss gyümölccsel, natúr joghurttal, vagy sovány tejjel. A zabpehely egyébként azért is jó, mert változatosan lehet elkészíteni, finom, és lassú felszívódású szénhidrát. Reggelire tojásfehérjéből vagy fele tojássárgájával készült rántotta is tökéletes zöldséggel és én fél szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret mindig ettem hozzá (tojást olíva olajon, vagy kókuszolajon készítettem). Tízórai környékén gyümölcs és/vagy natúr joghurt mellett voksoltam. Ebédre nekem mindig került valamilyen sovány hús a tányéromra (nem kell feltétlen leragadni a csirkemellnél) zöldséggel vagy barna rizzsel mikor mihez volt kedvem. Főzelékeket is ehetsz persze, de ami nagyon fontos minden ételnél az az elkészítés módja, és a rejtett kalóriák kiiktatása, pl.: ehetsz te brokkolit egész nap, ha azt nyakon öntöd valami majonézes vagy olajos trutyival, vagy ne adj' isten sült krumplival, akkor semmire sem mégy. Uzsonnára már inkább zöldségeket ettem (sárgarépa, uborka, retek, zeller stb.). A vacsora pedig mindig laza, és könnyű étel volt. Általában saláta, de itt is lehet variálni. Én nézegettem különböző portálokon sok receptet, hogy hogyan lehet úgy elkészíteni ételeket, hogy azok egészségesebbek legyenek, vagy teljesen újakat is találtam. Érdemes ezeket böngészni, hasznosak, új ötleteket adnak. Plusz, ne vonj el magadtól mindent, én kéthetente egyszer egy-két kocka étcsokit (értsd 95%-os v 100%-os) megettem édesség pótlásra, de tényleg csak annyit. Amik nekem hasznosak voltak az pl.: megterveztem előre mit fogok enni aznap, és az elfogyasztott ételt és annak beszült mennyiségét füzetben vezettem, ez segített meggátolni a nasizást, valamint hatalmas önbecsapás de nálam működött, kisebb tányérra váltottam, nem a nagyra raktam kevesebb ételt, a tejfölt ahol tudtam igyekeztem joghurttal helyettesíteni, ha édesebbre vágytam cukrozatlan fahéjjal ízesítettem az ételt. No és persze semmi süti, nasi, chips. De ha végképp nem tudsz erről lemondani, javaslom az almachipset, remek alternatíva. És persze nekem (ésszerű keretek közt) az étel mennyiségét is csökkentenem kellett, mert hajlamos voltam a túlevésre. És majdnem elfelejtettem, természetesen semmi alkohol, és sok sok folyadék, én a szénsavmentes, ízesítetlen ásványlére szavazok, illetve a zöld teára.

A sportot pedig fokozatosan vezettem be az életembe, mondhatni az étrendem már rendbe volt mikor elkezdtem úszni és kondizni felváltva. De eleinte csak nagy sétákat tettem, és barátokkal kisebb kirándulásokat tettem hétvégente.

Hogy mennyi idő alatt? Hát heti 1 kg mínusz lenne az ideális, ami a te esetedben 20 hetet jelent, de szerintem ne ess kétségbe mert ez változó is lehet, pl nehezen indult be nálam a fogyás, de amikor beindult akkor viszonylag dinamikusan olvadtak le a zsírpárnák (nyilván az étrend rendszeres edzés miatt inkább leküzdöttem magamról) de a vége felé megint nehezebben mennek lejjebb a számok a mérlegen.

Nagyon sok sikert a fogyáshoz!!

2015. júl. 13. 13:31
 4/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

#2-es,gondolkodtam rajtad,hogy kondizni is kellene csak nemtudom,hogy mennyit és ott milyen gépeket használjak..:)

2015. júl. 13. 13:35
 5/9 A kérdező kommentje:
Mentek a zöld pacsik!:D :)
2015. júl. 13. 13:39
 6/9 anonim ***** válasza:

Kérdező, a kondizást, súlyzózást 15 éves lányként mindenképp kerüld el, mert megárt neked, és egyébként a zsírégető hatása is minimális. A 3. hozzászólóra érdemes hallgatni: hosszú sétánál, tempós gyaloglásnál nem is igen van sport, ami hasznosabb lenne, ha fogyni akar az ember.

Ha úszol, arra ügyelj még, hogy ne egyél közvetlenül úszás után. A hideg vízben a test kihűlése miatt nagyon meg tud éhezni az ember, ilyenkor könnyű túlenni magadat.

2015. júl. 15. 16:06
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszi a választ.:)
2015. júl. 15. 16:11
 8/9 A kérdező kommentje:
Ja amúgy a kondizásnál a nem kifejezetten a súlyzóra gondolhatam,hanem futópad, ilyenek..:)
2015. júl. 15. 16:13
 9/9 anonim válasza:
Èn 2 hónap alatt fogytam le 64 kg-ról 53 kg-ra. Ès annyit változtattam hogy zöld teát ittam facsart citrommal reggeli elött 2 dl-t ès friss reszelt gyömbèrt tettem lehûtött menta teába ès ebbõl napi 1 litert ittam. Nekem a gyömbèr nagyon bevált. Illetve reszeltbgyömbèrt tettem testápolôba, azzal körbe kentem a hasam meg a csìpõmet ès betekertem magam folpackkal èjszakára. Szèp feszes lett a bõröm. Csak kókuszzsirral fõzök ès a fôzelèkeket ètkezèsi kemènyítõvel csinálom. De eszek mindent csak sokszor keveset ès lefekvès elõtt 3 órával nem eszek.Ezenkívül heti 3szor este 10 perc torna.
2015. júl. 16. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!