Le szeretnék fogyni. Hogy álljak neki? Nem nagyon vagyok tisztában a lehetőségeimmel. Min és hogy változtassak?
Nos, 175 cm vagyok és legalább 80 kg. Le szeretnék adni legalább 10 kg-ot, a legideálisabb az lenne, ha úgy május közepe környékére össze is jönne a dolog. A legnagyobb problémám az, hogy mostanában össze-vissza eszem, sosem egy időpontban, hanem akkor, amikor ráérek, és azt, ami épp a kezem ügyébe akad, mert elég sokat vagyok iskolában. Sokat ülök, gyakorlatilag reggeltől estig. Sajnos elég sok időt és energiát elvesz a tanulás, gyakorlatilag nem marad már időm testmozgásra, mint régen, és a műtött térdem maiatt eléggé oda kell figyelnem hogy mozgok. Szóval a teljes életmódváltás miatt feljöttek a kilók, amiktől szeretnék megszabadulni. :)
A legfontosabb kérdésem az lenne, hogy így, hogy gyakorlatilag "ülő munkát" végzek, ezzel a magassággal, testsúllyal mennyi kalóriát kéne bevinnem napi szinten, hogy eredményes legyen a diétám? És mennyi lenne az a minimális testmozgás, ami már némileg hatásos lehet? Esetleg a PSMF diéta hasznos lehet számomra?
Köszönöm a segítséget! :)
21/L
ma 21:14-es: ha az 1300-1500 kalóriától szédülsz, akkor valamiért nem jó étrendet állitottál össze. Ez egyáltálán nem kevés, de nem mindegy, hogy miböl áll, tésztából, zöldségfélékböl, húsból.
A lényeg az, hogy ne legyél éhes, és nem tilts ki semmit az étrendedböl. Az alapja a sok zöldségféle meg gyümölcs kell, hogy legyen, kevesebb - lehetöleg nem túl zsiros - hús, kevés szénhidrátféle, naponta legalább 2 liter viz vagy édesitetlen - nem fekete - tea (az édesitöszerek sem jók, mert étvágygerjesztöként müködnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!