A zsírtól vagy szénhidráttól kell jobban óvakodni a fogyókúrában?
Genetika dönti el, hogy melyikre vagy érzékenyebb.
Mostanában a finomított szénhidrátokból van túl sok.
Az inzulinra való hatása miatt a szénhidráttól...
Azonkívül a zsír esszenciális, a szénhidrát nem, tipikusan kevésbé is laktat (bár ez emberfüggő is), mégis ez utóbbiból eszünk rengeteget.
A viszonylag zsírdús, igen szénhidrátszegény étrend tipikusan jó látványos fogyáshoz, sokan automatikusan keveset esznek így, annyira kikapcsolja az éhségüket, hogy alig esznek szénhidrátot. S ez nem csak az éhségérzet, jól is működnek kevés evéssel, nem gyöngülnek el. Én nem vagyok ilyen szerencsés, de azért sokat segít, máshogy nem is tudok fogyni, mint szénhidrátszegényen, de úgy se könnyű, csak éppen tudok kalóriadeficitben enni egész napos jóllakottság mellett.
Bizonyos szénhidrátoktól a legtöbb ember azért nem óvakodik. Én pl. nagyon szeretem a zöldségeket. Nem eszem belőlük akármennyit, mert a szénhidrátkeretembe nem fér, de azért igyekszem ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!