Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Tulajdonképpen miért váltotta...

Tulajdonképpen miért váltotta föl a zsírellenes beállítottságot, gondolkozást, a szénhidrátellenes? Tényleg leginkább a szénhidráttól lehet hízni?

Figyelt kérdés

Ma sajnos többet ettem, mint amúgy szoktam a fogyókúrás napjaimon, de többletet legfőképp fehérjéből vittem be. Így is hízni fogok?

Próbálom kerülni a szénhidrátot, bár a gyümölcsökben és a zöldségekben is van, de a gyümölcsöket is el akarom kerülni ezentúl. De mi az oka? Miért jobb szénhidrátszegényen táplálkozni? Ha lefogyok, csak szénhidrátszegény táplálkozással tarthatom meg az alakomat? Előre is köszönöm a válaszokat!

2015. jún. 12. 16:08
 1/7 anonim ***** válasza:

Egyáltalán nem váltotta fel,sajnos . Az emberek 80%a még mindig kenyérrel meg joghurttal akar fogyni,kiszedi a tojássárgáját. Nekem mondjuk teljesen mindegy más mit eszik,én személy szerint rohadt éhes leszek ha ilyeneket eszem,és rossz az emésztésem is tőle.

Csak egy példa : ma reggelire például 4 tojást ettem kacsazsiron sütve,2 paradicsommal,és egy kis uborkával . Ez reggel kilenckor volt (kivételesen reggeliztem,kaptam egy kis hőgutát és úgy éreztem jól fog jönni) ,legközelebb 3-fél négy felé lettem éhes.

Túrósbatyuból meg benyomtam volna 2-3at minden gond nélkül,vagy csokis csigából ,és 11-12 körül már ugy éreztem volna elpusztulok ha nem ehetek .

2015. jún. 12. 16:15
 2/7 A kérdező kommentje:
Gondolom az inzulinszint ingadozása miatt. Mert felmegy az egekig, aztán pedig hirtelen lezuhan, és az illető újra farkaséhséget érez. De akkor csak ezért van rossz hatással egy fogyókúrára? Mert többet enne emiatt az ember? Más oka is van?
2015. jún. 12. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:
Elméletileg ez az inzuliningadozás elősegítí a hízást,de nem értek hozzá,én csak a tapasztalataimra alapozva kerülöm ezeket és nem szeretnék hülyeségeket beszélni. De nemsokára úgy is jön valaki,aki hozzáértő és elmagyarázza részleteiben XD
2015. jún. 12. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Valakiknek ez üzlet!.

Egyél változatosan mértékkel mindent, és mozogj eleget. Akkor nem fogsz hízni.

2015. jún. 12. 16:26
 5/7 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet súlyt tartani és fogyni szénhidrátdús táplálkozás mellett is. De sokunknak segít a szénhidrátcsökkentés. Tipikusan a szénhidrát a legkevésbé laktató, hormonálisan sem támogatja a fogyást, az inzulinszint megdobása miatt (a fehérjének is van inzulinválasza, a zsírnak semmi. persze nem mindegy, mennyi és milyen szénhidrátról és fehérjéről van szó, sőt az is, mivel esszük. de a kalória többet számít, ha fogyásról van szó). Viszont nagyok az egyéni különbségek, van, akik egy kis szénhidráttal remekül jóllaknak, viszont nem bírnának szénhidrátszegényen élni.

Az egészség bonyolultabb téma s én nem vagyok szakértő. Olvastam és rengeteget arról, miért rossz a sok szénhidrát, de hát azért elég sokan elég jól végigélték a hosszú, aktív életüket szénhidrátdúsan is így holmi cikkecskék miatt nem adnám fel a gyümölcsöt... Igazából azt semmi miatt nem tenném. Nem azért vettem egy házat egy alapos gyümölcsöskerttel :D Amúgyis, mértékkel eszem gyümölcsöt, ez nekem tökéletesen megfelel. Ha elszállok a szénhidráttal, arról inkább a zöldség tehet...

Viszont a szénhidrátszegénynek nevezett táplálkozásban elég sok szénhidrátot is lehet enni. Ha már a zöldségben is szénhidrátot látsz, akkor gondolom, ketogénezni akarsz... No, az egy egészen más műfaj, megváltozik a tested működése. Durván más, mint több szénhidrátot enni, pl. napi 80 grammot, azt sokáig csináltam, s jobb volt, mint a sokszáz gramm, de az igazán nagy változás a ketogénre váltáskor jött... Nekem fogyni se ment már nélküle, de sok előnyös mellékhatása van.

2015. jún. 12. 21:57
 6/7 anonim ***** válasza:

Szénhidrátot hamarabb megemészti az ember, és többet is lehet belőle enni, mint más tápanyagokból. Rohadt nagy világraszóló felfedezésekre épül ez a szénhidrátellenesség, mondhatom, mindkét információ kb. az ókori görögök óta közismert...

Valójában ha 2000 kcal-t égetsz el, de 3000-et eszel meg, tökmindegy, zsírból vagy szénhidrátból etted-e meg, ugyanúgy hízni fogsz.

Rengeteg nép táplálkozik szénhidrátdúsan - nézzétek pl. a távol-keleti népeket a rizsdiétájukkal vagy az olaszokat a rengeteg tésztával, és Japán, Korea, Kína meg Olaszország egyaránt a legkevésbé elhízott országok között vannak a világon.

Tulajdonképpen csak azért váltotta fel a zsírellenes beállítottságot a szénhidrátellenes, mert a zsírellenes gondolkodás mellett híztak az emberek a nyugati világban, mint a disznó, és most kellett valami új kapaszkodó nekik. Eltelik tíz-húsz év, még tíz-húsz százalékkal nő az elhízottak száma, és kiábrándulnak a szénhidrátellenes gondolkozásból is.

A fitneszipar meg majd kitalál valami új hülye ideológiát. Muszáj lesz, mert azt az egyet, hogy zabáljon kevesebbet, és emelje fel a seggét a tévé elől, egyszerűen nem lehet megmagyarázni a sok kövér embernek. Bármit inkább hajlandók elhinni, mint azt, hogy muszáj kevesebbet enni és többet mozogni.

2015. jún. 12. 23:16
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így már azért tisztább a téma. Nem fogom elhagyni a gyümölcsöt, így is szigorú a diétám.
2015. jún. 13. 00:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!