Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Van értelme? Ha igen akkor...

Van értelme? Ha igen akkor hogyan kezdjem?

Figyelt kérdés
13 éves lány vagyok 170 cm és 63-kg fogyókúrázni szeretnék. főleg a hasamat, és a combomat akarom lefogyni de nem tudom hogy kellene hozzá kezdenem. jó sok vizet kell inni meg kerülni a cukros zsíros ételeket meg mozogni kell.Ennyi elég vagy mit kellene még csinálnom?

2015. jún. 27. 00:29
 1/3 anonim ***** válasza:

Sokféleképpen lehet csinálni, a zsíros ételekkel speciel nincs baj, ha jó zsírokat használsz és beáldozod a szénhidrátok zömét... Remek és elég logikus fogyási módszer, de persze csak annak, aki szereti és bírja az ilyesmit. Ahogy a zsírszegény étrend sem való annak, aki sosem evett úgy és eszébe sincs szénhidrátokra alapozni, mert az számára önsanyargatás.

De nem kell extrém dolgokat csinálni, a szénhidrátcsökkentés eléggé alap a legtöbbek fogyásakor, kérdés, mekkora mértékben :) A cukor egy dolog, a többi szénhidrátbomba gyakori nagyobb mennyiségű fogyasztása is gátolhat a fogyásban, bár amíg van kalóriadeficit, fogynia kell az embernek, ez így működik.

Kenyér, liszt, tészta, krumpli helyett inkább a zöldségekre koncentrálj, de azért ne annyira, hogy egy szelet csirkemell legyen az ebéded salátával s hasonló stílus a többi étkezéskor is, mert az koplalás. Sokszor láttam, hogy valaki egyszerre kerülte a szénhidrátot és a zsírt, s nem vitt be közel sem elég energiát. Fogyáskor is kell jócskán enni, csak kevesebbet, mint amit felhasználsz.

Te amúgyis igen fiatal vagy és nem lehet olyan sok felesleged, Te aztán különösen ne kezdj semmi extrém dologba. De egy egészségesebb életmódra váltással nincs semmi baj, gyerekként sem, akkor sem, ha egy icipicit kevesebbet eszel. S ne kattanj rá nagyon, nem éri meg. Mozogsz, odafigyelsz, utánaolvasni se árt, ennyi tuti elég első körben.

2015. jún. 27. 00:46
 2/3 anonim ***** válasza:

Egyetértek az első hozzászólóval: 13 évesen, 170 cm-hez 63 kg az egyáltalán nem sok - nem kellene fogyókúráznod, csak odafigyelni az étkezésre: kevés szénhidrát, sok zöldség, hús. Zsíros ételeket is lehet enni. pl. én úgy fogytam 8 kg-ot, hogy azalatt még császárszalonnát is ettem :D - csak nem kenyérrel...

Sok folyadék és rengeteg MOZGÁS! Ha nem szeretsz futni, gyors gyaloglás (kimelegedésig) is jó.

Többek között azért sem ajánlom, hogy ilyen fiatalon elkezdj fogyókúrázni, mert olyankor megvonod a testedtől a táplálékot, majd amikor visszaállsz a normál életviteledre, akkor a szervezeted Őrülten elkezd raktározni, mert stresszel, hátha legközelebb is táplálékelvonás jön. Minél többet fogyókúrázol, annál többet fogsz utólag hízni. Nemrég láttam a tévében egy meglehetősen híres embert, aki igen terjedelmes volt, s amikor megkérdezte a műsorvezető, hogy fogyókúrázott-e már életében, akkor Ő mondta, hogy talán nincs olyan ember, aki nála többet fogyókúrázott volna (s ez lett a vége :-( )

Szóval ne akarj fogyókúrázni, csak figyelj oda az evésre és fogadd el magad úgy, ahogy vagy :-) Meglátod, akkor majd más is el fog fogadni :-)

2015. jún. 27. 13:11
 3/3 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat :) :)
2015. jún. 28. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!