Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » 4463 kcal elégetés naponta az...

4463 kcal elégetés naponta az mennyit ér?

Figyelt kérdés
kalóriabázis nevű oldalon körülbelül meglehet adni hogy mit és mennyit ettél valamit sújt magasságot meg még sok ilyen hülyeséget és akkor számol neked hogy mennyit égettél el na de nem tudom hogy a 4463 kcal mennyinek felel meg fogok így fogyni? Elég ennyi égetés naponta hogy tartós fogyást érjek el?

#mozgás #fogyás #test #kcal.sport
2015. jún. 26. 16:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nem rontottál el valamit a számolásnál?
2015. jún. 26. 17:37
 2/15 anonim ***** válasza:
Én is kb ennyit égetek egy nap, mondjuk én 2 és fél, 2 és háromnegyed órát országútizok 33 km/h átlaggal naponta.
2015. jún. 26. 17:46
 3/15 anonim ***** válasza:
Ennyit biztos, hogy nem égetsz el.
2015. jún. 26. 18:13
 4/15 anonim ***** válasza:
Vagy keményen sportolsz (bár ezt tudnád magadtól is), vagy extrém túlsúlyod van (pl. 230 kilós testsúly), vagy elrontottál valamit az adatok bevitelénél.
2015. jún. 26. 18:31
 5/15 A kérdező kommentje:
90 kiló vagyok, de most naponta legyalogolok 14-16 km-ert és ezt is számolta így jött ki de ugye ez vacsora nélkül van
2015. jún. 26. 19:10
 6/15 anonim ***** válasza:

Amit eszel, az a "fogyasztás". Amit lemozogsz, az az "égetés".

A kalóriabázison külön meg lehet adni, hogy hány kalóriát fogyasztottál (ettél), és hogy mennyit égettél el (sportoltál). A sport részbe csak azt vedd fel mindennap, ami a normál napi tevékenységeden (munka, munkába járás, bevásárlás stb.) felül van.

90 kilósan kb. 3 óra gyaloglással akkor jön ki 4463 kalória fogyasztás, ha a MUNKÁDTÓL TELJESEN FÜGGETLENÜL gyalogolsz legalább 3 órát, munkaként pedig nehéz fizikai munkát végzel. Nehéz fizikai munka pedig az, ha napi 8 órában MINIMÁLIS PIHENÉS MELLETT csákánnyal dolgozol, fűrészelsz, ásol, kaszálsz vagy cipekedsz. Ha nem végzel napi 8 órán keresztül ilyen tevékenységet, vagy csak mondjuk napi 2-3 órában végzed folyamatosan, a többi munkaidőben pedig mást csinálsz, akkor válaszd inkább a könnyű fizikai munka vagy az átlagos aktivitású munka lehetőséget a beállítások között.

Ha ezt rendesen beállítod, és aztán ügyelsz rá, hogy az elégetett kalóriamennyiségnél mindennap 500-1000 kcal-lal kevesebb ételt fogyassz, akkor sikerülni fog a fogyókúrád.

2015. jún. 26. 20:09
 7/15 anonim ***** válasza:
4463 kalória fogyasztás = 4463 kalória égetés, már én is keverem a két szót.
2015. jún. 26. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:

Valamit nagyon elrontottál.

Mennyi az alapjárat kcal égetésed? Én kicsit nehezebb vagyok nálad, tehát mozgásnál még kicsit nagyobb égetést is ír ki....

De 14-16 km normál tempóban 3 óra.

3 óra normál tempójú gyaloglással nekem 947 kcalt ad meg, de gyors tempóval is csak 1.088-at.

Nagyrészt ülő munkát végzek, így ezt is adtam meg, így az alapjárat kcal égetésem 2.038.

Tehát nekem ennyi gyaloglással az összes kcal égetem 2.985 lenne.

Ahhoz, hogy emellett a mozgás mellett ne legyek éhes, és a szükséges fehérjemennyiséget is bevigyem, és bírjam is a mozgást, kb. 2.100 kcalt be kell vigyek.

Így kijön 800-900 kcal égetés egy napra.

Átlagban 600 kcal a deficitem, heti 3-4 alkalommal érem el a 900-at, ezzel tudom tartani a heti egy kg fogyást kb. átlagban.

De többnyire csalok a kalóriabázisban, nem dekázok semmit, egységekben számolok (pl. egy fél kg-os tk kenyér, amit venni szoktam, 13 szelet, elosztom, és azzal számolok. Sonka dettó... Mozgás nálam kerékpár, és ha vannak is benne közepes, meg gyors szakaszok, akkor is lassú tempóval számolok).

2015. jún. 26. 20:35
 9/15 anonim ***** válasza:
T. Vera, valószínűleg nehéz fizikai munkát adott meg életmódnál a kérdező, azzal pont kijön az a kalóriaégetés, amit ír.
2015. jún. 26. 20:44
 10/15 anonim ***** válasza:
Végülis, az nem derült ki, mit dolgozik, ahogy az sem, mit és mennyit eszik. Mindenesetre ha valós a nehéz fizikai munka, akkor ennyi plusz mozgás mellett minimum 3000 kcalt be is kell vigyen.
2015. jún. 26. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!