4463 kcal elégetés naponta az mennyit ér?
Amit eszel, az a "fogyasztás". Amit lemozogsz, az az "égetés".
A kalóriabázison külön meg lehet adni, hogy hány kalóriát fogyasztottál (ettél), és hogy mennyit égettél el (sportoltál). A sport részbe csak azt vedd fel mindennap, ami a normál napi tevékenységeden (munka, munkába járás, bevásárlás stb.) felül van.
90 kilósan kb. 3 óra gyaloglással akkor jön ki 4463 kalória fogyasztás, ha a MUNKÁDTÓL TELJESEN FÜGGETLENÜL gyalogolsz legalább 3 órát, munkaként pedig nehéz fizikai munkát végzel. Nehéz fizikai munka pedig az, ha napi 8 órában MINIMÁLIS PIHENÉS MELLETT csákánnyal dolgozol, fűrészelsz, ásol, kaszálsz vagy cipekedsz. Ha nem végzel napi 8 órán keresztül ilyen tevékenységet, vagy csak mondjuk napi 2-3 órában végzed folyamatosan, a többi munkaidőben pedig mást csinálsz, akkor válaszd inkább a könnyű fizikai munka vagy az átlagos aktivitású munka lehetőséget a beállítások között.
Ha ezt rendesen beállítod, és aztán ügyelsz rá, hogy az elégetett kalóriamennyiségnél mindennap 500-1000 kcal-lal kevesebb ételt fogyassz, akkor sikerülni fog a fogyókúrád.
Valamit nagyon elrontottál.
Mennyi az alapjárat kcal égetésed? Én kicsit nehezebb vagyok nálad, tehát mozgásnál még kicsit nagyobb égetést is ír ki....
De 14-16 km normál tempóban 3 óra.
3 óra normál tempójú gyaloglással nekem 947 kcalt ad meg, de gyors tempóval is csak 1.088-at.
Nagyrészt ülő munkát végzek, így ezt is adtam meg, így az alapjárat kcal égetésem 2.038.
Tehát nekem ennyi gyaloglással az összes kcal égetem 2.985 lenne.
Ahhoz, hogy emellett a mozgás mellett ne legyek éhes, és a szükséges fehérjemennyiséget is bevigyem, és bírjam is a mozgást, kb. 2.100 kcalt be kell vigyek.
Így kijön 800-900 kcal égetés egy napra.
Átlagban 600 kcal a deficitem, heti 3-4 alkalommal érem el a 900-at, ezzel tudom tartani a heti egy kg fogyást kb. átlagban.
De többnyire csalok a kalóriabázisban, nem dekázok semmit, egységekben számolok (pl. egy fél kg-os tk kenyér, amit venni szoktam, 13 szelet, elosztom, és azzal számolok. Sonka dettó... Mozgás nálam kerékpár, és ha vannak is benne közepes, meg gyors szakaszok, akkor is lassú tempóval számolok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!