Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Fogynom kellene?

Fogynom kellene?

Figyelt kérdés

15 éves vagyok, 157cm, 49-50 kiló. Elég sok izmom van, a hasam, a combom,vádlim, karom mind kemény, de nyilván zsír is van rajtam. Anorexiával küzdöttem nem olyan régen, és az összes izmom elvesztettem, de már többet eszek és nagyon sokat edzek napi szinten + rengeteg séta, így sokkal-sokkal izmosabb vagyok mint valaha. Cukrot, fehér lisztet és feldolgozott élelmiszereket hónapok óta nem eszek, naponta kb. 1 kiló zöldség, én sutok magamnak kenyeret sok gyümölcsöt eszek stb.. Viszont mégis úgy érzem, hogy sok ez a kiló..

Ettől függetlenül, a családom szerint minimum ennyit de igazából kicsit többet is kellene ennem, mert nincs menstruációm. 11 éves koromban jött meg legelőször, de a sok hónapi éhezésem során (30 kilót fogytam összesen) megszűnt a vérzés, 5 hónapig nem volt, azután pedig elkezdtem felépülni, és 52 kilósan megjött. 1-2 hónapig megjött, bár nem túl erősen és nem túl kiszámíthatóan. Az utóbbi időben viszont fogytam 2-3 kilót, és megint nincs, harmadjára marad ki.

Ennek ellenére vannak kortársaim, akik magasabbak és pl. 42 kilósak, mégis fogyókúráznak.. Ez nagyon elgondolkodtat. Legszívesebben levágnám magamról a zsírt.

Teljesen elszégyellem magam a gondolatra, hogy balettra szeretnék jelentkezni hobbi szinten jövő hónaptól, úgy érzem, nincs is jogom ilyen kövéren hasonló sportot űzni.. Pedig imádok mozogni és nem érzem magam megfosztva semmitől étel ügyben sem, élvezem az egészségesnél egészségesebb ételek, ráadásul én is főzöm őket, imádok kreatívkodni a konyhában.

Sajnos van még a kalóriaszámolás, amitol nagyon meg szeretnék szabadulni, de még nem sikerult leszoknom róla. 1800 kalóriát eszek egy nap, 1,5-2 órát edzek naponta + 1 - 1,5 óra séta.

2015. jún. 21. 17:31
 1/5 anonim ***** válasza:
Pszihológus, MOST!
2015. jún. 21. 17:36
 2/5 A kérdező kommentje:
október óta járok pszichiátérhez és prozac-ot szedek depresszióra, de nem sok változást érzek.
2015. jún. 21. 17:39
 3/5 anonim ***** válasza:
Semmiképpen ne egyél kevesebbet , ehetsz bőven ennyit vagy még többet is csak az a lényeg hogy sokat mozogjál napi 1-2 óra edzés meg fog látszani és nyugodtan jelentkezz balettra :)
2015. jún. 21. 17:54
 4/5 anonim ***** válasza:

157 centisen 49-50 kilósan tökéletes a testsúlyod, egyáltalán nem vagy kövér. Járj el nyugodtan balettra, valószínűleg csak még jobb alakod lesz tőle. Ezek alapján az adatok alapján szupercsinos, jó testű kiscsaj lehetsz.

Azt kellene megérteni, hogy egészséges emberen mindig van jó pár kiló zsír. Ez a férfi meg női szuperszálkás modellekre is igaz, ők is csak a fotózásra, bemutatóra adják le a zsírt kőkemény diétával, utána pedig azonnal visszaszedik, és a normál életüket a következő bemutatóig ők is 10+ kiló zsírral a testükön élik.

A kalóriaszámlástól meg nem kell feltétlenül megszabadulni, 1800 kalória, ha egészséges táplálékokból jön össze és sportolsz mellette, az egy tökéletesen jó étrend a számodra, és amíg ezt betartva eszel, biztos lehetsz benne, hogy sem elhízni, sem elfogyni nem fogsz. Inkább ez, mint hogy a frász verjen ki, hogy megint kövér vagy anorexiás leszel.

42 kilós fogyókúrázós barátnőid betegek, előbb-utóbb a kórházban fogod őket viszontlátni. Ne foglalkozz velük.

Egyébként azt nem említed, hogy a sok zöldség meg gyümölcs mellé fehérjét is eszel-e eleget, szóval ha vmin javítani akarsz, akkor inkább ebben az irányban lehetne változtatni esetleg - több hús, hal, tojás, túró stb., pláne ha keményen sportolsz, aligha ártana.

2015. jún. 21. 18:07
 5/5 anonim válasza:

Ne pszichiátriára járj, hanem pszichológushoz. Sokat számít ám.. Menj el kineziológushoz!! Én is oda járok. Hidd el nagyon jó. Csak egyszer próbáld meg.. Csak jó hírű emberhez menj, az is sokat számít.

Legyen szép napod! :)

2015. júl. 5. 19:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!