Az nagy baj ha a csibe husit egy kevés olajban sütöm meg?
A zsírok nem egyformák, bár én a csirkehúsba is belekötök bármikor, ha bolti, nem a legegészségesebb cucc, az valószínű. De hagyjuk ezt, én magam sem szoktam ennyire szőrözni, csak a saját életemben s koncentráljunk arra, hogy hús, zsiradékban sütve.
Tökéletes kombó. A zsír miatt jobban laktat, a zsír miatt remélhetőleg kevesebb szénhidrát kerül a napodba, kisebb inzulinválasz, valószínűleg ízesebb is lesz így a hús, ropogósra sütve pedig kívánatosabb... Még egy kis nyers zöldség és egészen elégedett leszek vele, amíg más eszi (én magam nem szeretem a sovány húsokat).
De amúgy a komplett étrendeden múlik, hogy mi fér bele és mit érdemes enni...
Attól függ mennyire ócska olaj.
Ha kókuszzsír, az viszonylag tűrhető (remélhetőleg, sőt arra lehet építeni, a kókuszzsír az étel, bár biztos találni olyat aki azt mondja arra is hogy szar)
A kommersz növényi olajok viszont hulladék kategóriásak, nem szabadna élelmiszerbe kerülniük, egyszerűen összetételük végett. Magas omega6 tartalmú gyulladásfokozó szennyek ezek. Állati zsírt vagy kókuszolajat kell(ene) használni zsírpótlásra. És persze minél kevésbé kellene hőkezelni a zsírokat, bár a kókusz az nagyrészt telített zsír.
köszi a válaszokat,mert ugy 2 evőkanálnyi olajat szoktam
használni ,abba keverem bele a fűszert es úgy forgatom meg benne a hus darabokat
de alapvetően miért lenne baj?
Világ nyomora az olaj miatt?
És? Ennek köszönhetően nem halsz éhen.
100g zsír csak 900 kcal, még beviszed mellé a fehérjeszükségleted hússal, és a maradék kalóriaigényedet meg értelmes zöldségekből (amikből jó sokat lehet enni, növényi tápanyagokat, vitaminokat viszel be velük).
Nem értem a problémát, néhány kanál zsiradékon főleg nem. Nem b assza tönkre az anyagcserét úgy, mint a sok szénhidrát.
Az a jó, hogy kalória van benne, valamivel jól is kéne lakni és energiát nyerni belőle... A csirkehúsban vajmi kevés van, ha nem rengeteget eszik belőle az ember, de az feleslegesen s akár egészségtelenül sok fehérje... Inkább zsírt egyél mellé, mint szénhidrátot, bár azok sem egyformák, persze.
A zsír jobban laktat, mint a szénhidrát, bár el lehet szállni vele, arra figyelni kell. De 1-2 kanál zsír nem valami sok, annál azért kicsit többre van szükség naponta eme fontos makrotápanyagból...
Hat manapsag mindenben van zsir
Koszi a valaszokat,akkor nem kell elhagynom az olajat,az nelkul is el lehet erni a celt
Mindenben van zsír?
Manapság a fő élelmiszer alapanyagok gabonák (búza, rozs, árpa, kukorica) amikben alig van zsír, tele vannak szénhidráttal.
Ráadásul a megbetegítő táplálkozási ajánlás és trend is zsírszegény.
Amiben meg zsír van, az sokszor ócska növényi zsír (omega6-ban gazdag napraforgó, repce vagy jó kis szar szójaolaj)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!