Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mondanátok salátaöntet recepte...

ZJozsef84 kérdése:

Mondanátok salátaöntet receptet, amiben nincs olaj és tejtermék sem?

Figyelt kérdés
Épp fogyózok és, ha már leveleket eszek nem szeretnék felesleges kalóriát bevinni olajjal (1 deci kb 1000 kalória...), a tejtermékekre pedig allergiás vagyok.

2015. jún. 16. 18:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Gyermekem, az olyan mitől lenne majd öntet?
2015. jún. 16. 18:18
 2/16 anonim ***** válasza:
Igen, a az egésznek az alapja. Hogy akarnád, anélkül megcsinálni? Max. balzsamecettel vagy valami hasonlóval tudnád nyakonönteni a salátát. Amúgy ez kb. olyan volt, mintha azt kérdezted volna, hogy csinálj mákos gubát mák nélkül..
2015. jún. 16. 18:23
 3/16 anonim válasza:
Szia. Ìzlés szerint tegyél rá :sòt,borsot,ecetet vagy citromlevet,cukrot is haédesebben szereted.. :) ha nagyon savanyú,higgìthatod langyos vìzzel.. 19/N(szakács)
2015. jún. 16. 18:24
 4/16 anonim ***** válasza:

Ecet.

De amúgy olajat (zsírt) Miért nem eszel? Annak alacsony az inzulinválasza. Kalóriát pedig úgyis eszel valamennyit, gondolom 1000 kcal alatt úgysem eszel.

2015. jún. 16. 18:28
 5/16 A kérdező kommentje:

Ecet, citrusok leve tök jó ötlet , kipróbálom.

Olajat azért nem akarok, mert a saláta már így is kínzás számomra, nem akarom rontani a hatásfokát felesleges kalória hozzáadásával. Zsiradék nélkül sütött hússal szoktam enni.

Maga a saláta: Jégsaláta + paradicsom + lilahagyma = ezt még úgy ahogy meg tudom enni :)

2015. jún. 16. 18:41
 6/16 anonim ***** válasza:

Normális zsírral milyen hatásfokot rontanál?

Mármint, fogyás alatt sem kizárólag a tested tartalékaiból élsz, te is eszel.

Ha zsírt eszel, akkor a zsírégetés anyagcsereutat preferálod, ez a saját zsírtartalékod felhasználásában is fontos, csak legyél kalóriadeficitben zsírfogyasztás mellett is. Gondolj a ketogén étrendre.

2015. jún. 16. 18:54
 7/16 anonim ***** válasza:

Botmixerrel csinálhatsz gyümölcsös öntetet, ha fel akarod dobni, pl.:

- paradicsom + datolya

- őszibarack + datolya

- ananász + datolya

- sárgadinnye + datolya

- eper, málna, szeder, áfonya, ribizli, egyéb bogyókák :)

Kísérletezz! A datolyát áztasd be előtte vízbe, úgy könnyebb turmixolni. Én amúgy elég édesszájú vagyok, szóval inkább eszem korlátlan mennyiségű gyümölcsöt vagy gyümölcsturmixot (1 alma + 2 banán + valamilyen édes gyümölcs), és nap végén natúr elrágcsálok valamilyen levelet vagy uborkát paradicsommal, paprikával. Életemben először vált láthatóvá a hasi izmom ezzel az étrenddel, csak kitartónak kell lenni, és nem szabad engedni a másfajta kísértésnek.

2015. jún. 16. 19:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Ja igen, kihagytam a legjobbat: az alma! Remekül feldob bármilyen salátát. :)
2015. jún. 16. 19:40
 9/16 A kérdező kommentje:
Köszi a gyümiket is szeretem, jó hogy szóltál pont most jön a sárgadinnye + kopaszbarack szezon :)
2015. jún. 16. 19:48
 10/16 anonim ***** válasza:

Én nem szeretem a salátákat, kivéve egyetlen fajtát, arra inkább csak balzsamecetet öntök, sosem fogtam fel a salátaöntetek értelmét :) Igaz, sült hagyma van benne, de a zsír jól jön a salátába, a zsírban oldódó vitaminok miatt, laktatóbbá, finomabbá is teszi... Senki nem kötelez, hogy deciszámra öntsd rá az olajat, azt szerintem senki sem csinálja.

A zsír jó energiát ad, kicsit sem felesleges, amíg nem veszi el a helyet az egyéb fontos tápanyagoktól. Az inzulinválaszt is csökkenti, legjobb tudomásom szerint, neki magának pedig nincs is olyan.

De ha kínzás a saláta, miért eszed? Nem kötelező.

Én szinte sosem erszem, viszont nyers zöldséget mindennap, szeretem őket. Nem kell hozzá semmilyen öntet, ecet, zsír, harapom és kész. Igaz, többnyire étel mellé, köretként. Fel nem fogom, miért kéne salátát ennem, ha nem szeretem őket.

2015. jún. 16. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!