Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mondanátok salátaöntet recepte...

ZJozsef84 kérdése:

Mondanátok salátaöntet receptet, amiben nincs olaj és tejtermék sem?

Figyelt kérdés
Épp fogyózok és, ha már leveleket eszek nem szeretnék felesleges kalóriát bevinni olajjal (1 deci kb 1000 kalória...), a tejtermékekre pedig allergiás vagyok.

2015. jún. 16. 18:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Csatlakozom, az alma is feldobja pl. azt az egyetlen salátát, amit én eszem olykor. Érett goldent szoktam volt beletenni, remek édes aromás íz, egy kevéske elég...
2015. jún. 16. 20:00
 12/16 anonim ***** válasza:

Én ToTu krémet teszek néha rá, azt lehet bármivel ízesíteni. Fűszerrel, sóval, ecettel...és tiszta fehérje. :-)

Csak sajnos drága. Így nem minden nap eszem.

2015. jún. 17. 12:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Totut lehet csinálni otthon is, igaz, még sosem krémesítettem...
2015. jún. 17. 12:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Igen, ToTu-t már én is csináltam otthon, de folyós krémet belőle már nem olyan egyszerű sajna.
2015. jún. 17. 13:37
 15/16 A kérdező kommentje:
Hmm érdekes, nem is hallottam még erről a Totu-ról
2015. jún. 17. 20:43
 16/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom még aktuális-e, de azért írok :)

Én sem bírom pl a jégsalátát, fejes salátát, ezért kénytelen voltam más alternatívákat kitalálni.

Próbáld meg pl a görögsali alternatív verzióját feta nélkül: lilahagyma, paradicsom, uborka, oregano, és ha szeretnél esetleg egykis paprikát is vághatsz bele.

Tzazikit imitálhatod szójajoghurttal és reszelt kígyóuborkával.

Bármibe mehet szerintem 1 ek olivaolaj, az kb 100 kalória, de úgyis lefolyik az aljára, általában ott marad. Olivabogyót is használhatsz akár :)

Az avokádós salátákat is érdemes kipróbálni, dióval is finom.

Ezen kívül akár "krémleveseket" is csinálhatsz, úgy ha megfőzöd pl a sárgarépát, zellert, karalábét vagy amit szeretsz, és kevés vízzel, fűszerekkel összeturmixolod. Attól függően hogy milyen sűrűre csinálod, szószként is működik.

Én is imádom a gyümölcsöt, gyakran csinálok turmixokat. Legfinomabb akkor, ha banán is megy bele, ettől édes lesz és jó állagú, döntsd el belefér-e a diétádba a banán. 1 alma és 1 körte mellé pl bőven elég egy kisebb banán. Eperből, málnából stb. nagyon finom smoothie készíthető. Vagy fagyaszd le ezeket turmixolás előtt, vagy adj néhány jégkockát hozzá :)

Gyümölcssaláta is tökéletes ötlet :)

2015. jún. 29. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!